LinkedIn lanserer funksjonen 'Be om henvisning' for å bruke nettverket ditt for å hjelpe deg med å jobbe

Video: Hvordan LinkedIn bruker AI for å matche jobbsøkere med sysselsettingsmuligheter. TechRepublic fanget opp Hema Raghavan, leder for vekstrelevans hos LinkedIn, om hvordan maskinlæring kan bidra til å matche mennesker med jobber som passer deres interesser og ferdighetssett.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • LinkedIns be om en henvisningsfunksjon lar brukere se jobber der de allerede kjenner noen, og enkelt be om en henvisning fra den personen.
  • Folk som søker om en jobb og får henvisning, er fire ganger mer sannsynlig å høre tilbake fra en rekrutterer hos det selskapet, ifølge LinkedIn.

Mandag kunngjorde LinkedIn en ny henvisningsfunksjon for å hjelpe arbeidssøkere med å få en fot i døra. Be om en henvisning vil hjelpe brukere lettere å finne selskaper der noen de kjenner fungerer, og få en henvisning fra denne personen, sa selskapet i et blogginnlegg.

Omtrent 95% av lederne for talentinnsamling sa henvisninger er en viktig del av prosessen deres, ifølge innlegget. Folk som søker om en jobb og får henvisning, er fire ganger mer sannsynlig å høre tilbake fra en rekrutterer hos det selskapet, ifølge LinkedIn.

"Lang historie kort - det er viktig å vite hvem i nettverket ditt som kan hjelpe deg med å finne din neste rolle - og hvordan du skal nå ut, " heter det i innlegget.

Med Ask for A Referral kan LinkedIn-brukere lete etter jobber der de allerede kjenner noen som bruker det nye "In Your Network" desktop-filteret på LinkedIn Jobs. Brukere kan også bruke flere filtre som beliggenhet, bransje, jobbfunksjon eller spesifikke selskaper for å finne åpne stillinger.

Når en bruker har funnet en jobb de er interessert i, kan de klikke på "Be om en henvisning" -knappen øverst i stillingsoppføringen, og velge personen de vil kontakte. LinkedIn forhåndsbefolker feltet med en foreslått melding, men oppfordrer brukere til å personalisere meldingen sin.

LinkedIn tilbyr følgende tre anbefalinger for å skrive en melding til en kontakt gjennom Be om henvisning:

1. Påminn dem om hvordan de kjenner deg. Jogge minnet om hvor du møttes hvis du ikke har vært i kontakt den siste tiden. Ring ut ting du har til felles, som om du gikk på samme skole.

2. Del hvorfor du passer godt. Ta med informasjon om hvorfor du passer godt på jobben, inkludert ferdighetene dine og relevant erfaring. Dette vil gjøre det lettere for personen du kjenner å anbefale deg til ansettelsesansvarlig eller rekrutterer.

3. Uthev hvorfor du er interessert. Rekrutterere ser mange søkere, så skiller seg ut ved å fortelle dem hvorfor du er interessert i denne rollen. Dette kan være alt fra å være tilhenger av selskapets produkt eller tjeneste til å ville flytte til byen deres kontoret deres ligger i.

LinkedIn har lagt til en rekke funksjoner for å forbedre søkefunksjonene deres det siste året, inkludert smarte svar som tapper maskinlæring og et mentorpatchingsprogram.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com