Ledere tout tech rolle i HR og behovet for bedriftens formål på Work Awesome konferanse

Gartner IT-symposium / Xpo 2019: Hvorfor en god videokonferanseløsning kan forbedre arbeidskulturen Craig Williams, CIO i Ciena, sa at samarbeid med Zoom har gjort en stor forskjell for selskapet.

Arbeidets fremtid var et sterkt omdiskutert tema på Work Awesome NYC, en en-dags-hendelse i slutten av oktober med teknologiledere, senior HR-tjenestemenn, forfattere og professorer.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Foredragsholdere diskuterte det økende behovet for å bli knyttet til et tydelig uttrykkelig formål. Moderne arbeidere, sa mange av paneldeltakerne, ønsket å vite verdien av deres innsats og søkte i økende grad selskaper med klart definerte verdier.

"Jeg er en av menneskene som tror at formål og overskudd går sammen fordi formål lar deg ha en langsiktig plan for virksomheten din, " sa Pooja Anand, leder for mennesker og ledelse i Siemens. Hun var en kjent foredragsholder på "Reskill, Upskill, Vanish? The Future Of Talent in the Worlds største Organization."

"Men i dag er det så mye forstyrrelse i verden. Alt forandrer seg; det som er i dag i dag er tradisjonelt i morgen. Hvordan holder du det konsistent? For et selskap i vår størrelse, med en diversifisert forretningsportefølje over hele verden, hvordan forener du alle med ett formål? Fordi det er geopolitiske, kulturelle og økonomiske forskjeller. "

IT-lederveiledning for å oppnå mangfold på arbeidsplassen (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Hvordan den moderne arbeideren nærmer seg ansettelse

Eksperter tygde også på spesielt tornete spørsmål som den betydelige reduksjonen i gjennomsnittlig ansettelsesperiode, automatiseringens effekt på arbeidsstyrken og om selskaper noensinne virkelig kan gi sine ansatte et sant formål.

Daniel Masata, president og grunnlegger av det teknologiske ansettelsesfirmaet Volonte, var også i panelet og fremhevet de enorme endringene i hvordan den moderne arbeideren nærmer seg ansettelse. Dagene med folk som brukte hele livet på å jobbe for det samme selskapet var effektivt over, ifølge Masata.

"Gjennomsnittlig funksjonstid for personer under 35 år i USA er nå 2, 8 år. Det pleide å være et midlertidig oppdrag tidligere, men det er nå en fast jobb. Så det er nå mye mer endring og omsetning for alle selskaper, "Sa Masata.

"Arbeidets fremtid er definitivt mer på forespørsel enn den noen gang har vært. Det er nå ekstremt viktig og i ethvert selskaps egeninteresse å sørge for at de har et helhetlig syn på talent og hva som må til for å beholde mennesker. Jeg tror det uønsket omsetning på for høye nivåer er dårlig. Omsetningen du ønsker og trenger kan styres mye bedre. "

Statistikk viser at 57 millioner amerikanere nå frilanser og henvender seg i økende grad til kooperativer eller foreninger for å fylle hullene som er igjen av tradisjonell sysselsetting, bemerket han.

Verdien av opplæring

Mens noen på scenen prøvde å binde den generelle økningen i omsetningen til økningen i automatisering og en rekke kulturendrende teknologier, sa Anand at Siemens hadde funnet mye mer verdi i å oppskolere sine arbeidere og trene dem ut av arbeidskrevende stillinger.

Hun la til at folk trengte å tenke nytt på samtalen rundt automatisering fordi når de først kaster boogeyman-esque-konnotasjonene rundt det, vil de se dens sanne verdi for en moderne arbeidsstyrke.

"Med teknologi er det alltid lett å være redd og male noe negativt, men fra en produksjonsorganisasjon blir fabrikkgulv tradisjonelt sett ansett for å være skitne, farlige mørke steder. Nå kan du spise av gulvene våre, arbeiderne våre jobber mer på iPads enn noe annet. Vi har flere kvinner i arbeidskraften i å produsere jobber enn noen gang. Det er mange måter teknologi kan gjøre deg i stand til å komme til neste nivå, "sa hun til publikum.

"For oss handlet grunnen til at vi brukte 50 millioner dollar på å skule opp arbeidsstokken vår om et fokus på digitalisering. Det handler om å sørge for at du optimaliserer arbeidsstyrken din og utnyttelsen av ressursene slik at kundene våre får uavbrutt service. Vi jobber alle hardere med å oppgradere fordi det handler om å bruke teknologi som AI og automatisering for å hjelpe arbeideren. "

Teknisk på arbeidsplassen

I et annet panel med tittelen "Fra AI til Ageism: Hvilken arbeidsverden ønsker vi å leve i?" administrerende direktør og grunnlegger av iRestart Rajkumari Neogy sa at tilstrømningen av teknologi på arbeidsplassen har vært en god ting, men at den ikke har blitt utnyttet fullt ut.

"Jeg fokuserer på hvordan å bringe menneskelig ånd inn i organisasjoner. Hvis kolleger ikke vet hvordan de skal håndtere hverandre, reduseres inntektspotensialet. Vi må skifte fra en syklus av kaos på jobb som etterlater oss stresset, syk og medisinert. til et mer nevrokjemisk tilbøyelig sted for glede og livlighet, "sa hun.

"Teknologi driver oss fremover, men holder oss inngått."

Neogy og forfatter Douglas Rushkoff var enige om at fremtidens arbeid måtte involvere mer samarbeidsvillige virksomheter der arbeidere hadde en større eierandel i selskapets suksess.

Rushkoff bemerket at han ønsket at mennesker kunne gå tilbake til en tid der folk produserte ting fordi de var flinke til å lage dem og likte prosessen. Mennesker har lagt til et unødvendig ekstra skritt, sa han, og gjør nå ting de ikke vil gjøre for penger for å komme til et sted hvor de kan gjøre hva de vil.

"Der du jobber for å produsere noe, ikke bare å tilbringe disse timene på et sted. Den neste bølgen av hvordan vi bygger ting trenger å handle om menneskelig kapital, " sa Neogy.

"Bedrifter vil lære at i stedet for å hente ut $ 10 fra økonomien en gang, vil de heller tjene $ 10 ganger som flytter gjennom samfunnet. Du vil at markedsplassene skal være fylt med penger i stedet for å ta alle pengene ut av landskapet."

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com