Avskjed limbo: 10 måter å overleve på

Oppsigelse limbo: 10 måter å overleve Lær hva teknikere kan gjøre når permitteringer kan være truende.

Oppsigelser er et faktum i livet, og - i denne tidsalder med globalisering, nedbemanning, fusjoner og oppkjøp - altfor vanlig.

Selv om du kanskje ikke kan kontrollere din ansettelsesstatus, kan du kontrollere hvordan du reagerer på en potensiell permittering. Her er ti måter å forberede seg på. (Disse forslagene er beste praksis du kan bruke uansett hvilken tilstand du jobber i).

Denne artikkelen er også tilgjengelig som en nedlasting, Layoff limbo: 10 måter å overleve (gratis PDF).

Tips om intervju: Slik lander du din neste tech-jobb (gratis PDF)

1. Oppdater CV / jobbsider

Det er alltid et godt tidspunkt å oppdatere CVen og eventuelle online profiler du måtte ha lagt ut på jobbsider. Forsikre deg om at du er så nøyaktig som mulig og reflekterer dine nåværende arbeidsoppgaver, prestasjoner, ansettelsesdato og annen relevant informasjon.

Sørg også for å inkludere detaljerte beskrivelser av produktene du har jobbet med. Det er enkelt å oppdatere denne informasjonen mens du fremdeles er ansatt, siden du kan skaffe programvareversjonsnummer eller beskrive dokumenterte prosesser som du har fulgt. Bare ikke passende konfidensiell informasjon.

2. Evaluer arbeidsmarkedet

Ta en titt på de beste nettstedene for å finne nye jobber gjennom forskjellige lenker på nettet. Legg merke til de du liker, (og søk etter andre) og se på hva som er tilgjengelig. Hvor ligger jobbene? Hva er de mer populære jobbene? Hvilke passer til ferdighetssettet ditt? Du kan finne deg selv begeistret for resultatene. Du kan til og med finne en jobb du liker bedre enn din nåværende, og gå videre frivillig.

3. Evaluer ferdighetene dine

Nå er det et godt tidspunkt å ta en hard titt på ferdighetssettet ditt og hvordan du kan representere det for potensielle arbeidsgivere. Husk at du må selge deg selv i kommende jobbintervjuer. Hvis du for eksempel har "lagringskompetanse" oppført på CVen din, jobbet du med disse produktene på daglig basis eller installerte du en gang?

Er det områder der du trenger forbedring, for eksempel å få kunnskap om de nyeste produktutgivelsene av programvare som du skal være en ekspert på (for eksempel Windows Server-produkter). Det siste du ønsker er å gå inn i et intervju som forkynner deg selv som en trollmann i et bestemt område og så snuble under vekten av noen få softball-spørsmål om et konsept du har glemt.

4. Bestem om en karriereendring er i orden

Når du forbereder deg på muligheten for en ny jobb, kan du innse at du ikke vil ha en lignende jobb fremover. Kanskje du er en systemadministrator som er utbrent på "sakte Outlook" og forespørsler om tilbakestilling av passord, og cybersikkerhet høres mer interessant ut. Kanskje du er en utvikler som er lei av kodekompleksitet og er opptatt av offshoring, så du vil heller være prosjektleder. Kanskje du er i ledelse og vil gå tilbake til å være tekniker (individuell bidragsyter).

Hvis det er tilfelle, vurder hva du trenger å gjøre og utvikle en handlingsplan. Selv om du synes at du ikke er i fare for permittering, kan du planlegge løpet av karriereovergangen for når tidspunktet er riktig.


10 mobilapper for å forenkle jobbsøket ditt (gratis PDF) (TechRepublic)

5. Vurder en overføring i organisasjonen

Det kan hende at permitteringer ikke gjelder overalt. De kan være rettet mot visse individer eller grupper som anses overflødige, unødvendige eller for høye.

Finn ut om det er mulig å overføre til en mer stabil og sikker avdeling i samme selskap, og dermed eliminere trusselen om å miste jobben?

Det er her det er viktig å ha gode forhold til kolleger og grupper i hele organisasjonen. Ikke bare er det den riktige og profesjonelle tingen å gjøre, men slike forhold kan betale utbytte i situasjoner som dette hvis kolleger som kjenner din arbeidsmoral og engasjementnivå, vurderer om du vil ansette deg i en annen avdeling.

6. Bestem hva som er akseptabelt i en ny stilling

Tenk på hva som er viktig for deg i en posisjon. Vi har alle våre standarder for den type ansettelser vi vil godta. Dette kan være basert på lønn, pendleravstand, mulig reise, type arbeid, ytelser, pensjonsplaner / 401K, eller hvilken type mennesker vi vil jobbe med og jobbe for, for å nevne noen.

For eksempel pendlet jeg en gang mer enn en time hver vei for en jobb til syv år til jeg bestemte meg for at jeg hadde nok; jobben var fin, men kjøringen var rett og slett for mye. For meg er en pendling på tretti minutter eller mindre viktig for min fornuft. Det samme gjelder lønnsnivået; det er en viss terskel du ikke har råd til å gå under, eller hvis du har en familie, er sjansen stor for at du ikke vil ønske å godta en jobb som medfører 90% reise (eller kanskje gjør du det?).

Når du har bestemt deg for topp prioriteringene, kan du begynne å se ut jobber som ikke passer dine behov (og gi råd til rekrutterere som sådan).

Som bringer meg til mitt neste punkt ...

7. Få opptatt nettverk

Payscale.com estimerte for et par år siden at minst 70% av jobbene landes gjennom nettverk - jeg er sikker på at tallet er høyere i dag. Jeg har hatt fem jobber i yrkeslivet, og ikke en eneste ble oppnådd ved å svare på en ønsket annonse eller gjennom en blind søknad. I alle tilfeller arrangerte noen jeg kjente jobben.

Så selv om det er viktig å kontakte rekrutterere, må du sørge for å også nå ut til venner, kolleger, kollegaer både nåtid og fortid, naboer osv. Det koster ikke noe å spørre noen om de kjenner til noen åpne stillinger eller å beholde deg i tankene hvis en mulighet byr seg.

Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)

8. Finpreie dine intervjuevner

Det er ikke nok å sørge for at dine teknologiske ferdigheter er oppdatert og nøyaktig dokumentert for potensielle arbeidsgivere. Du kan også polere opp intervjuferdighetene dine. Jeg har sett mange kandidater med betydningsfulle teknologiske smarts bli møtt som ønsket og vask og intetsigende under intervjuer. Motsatt har jeg også sett mange individer som kan være svake i ett område, men som utstråler entusiasme, en iver etter å lære og en avslappet personlighet, som fikk meg til å advokere for å ansette dem.

Ikke bruk dine første par runder med faktiske intervjuer til praksis. Arbeid i stedet med rekrutterere eller en karrieretrener for å løse eventuelle hull i presentasjonen din for å selge deg selv til selskaper.

9. Fortsett å leve livet ditt

Det vanskeligste for mange mennesker som lever under trusselen om en forestående permittering, er usikkerheten. Å ikke vite hva som skal skje er en utfordring, men fortsett som vanlig etter beste evne. Hold også utgiftene til et minimum, i tilfelle du trenger å leve av sparepenger og / eller kredittkort under en ansettelsesovergang.

Å, og du har minst tre måneders lønn spart til nødstilfeller, ikke sant?

10. Hold deg positiv

Å bytte jobb er ikke alltid like gøy. Det kan være deprimerende å tenke på å starte over alt i et nytt miljø. Husk imidlertid at den gjennomsnittlige personen har 12-15 jobber i løpet av sin levetid. Videre er gjennomsnittlig arbeidstid opprettholdelse 4, 3 år for menn og 4 år for kvinner.

Fokuser i stedet på mulighetene en ny jobb gir - ikke ulempene. Hvis det oppstår permitteringer, kan denne uheldige situasjonen føre til en enda bedre jobb.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com