Tenn brannalarm: Tre grunner til at Amazons nye nettbrett kan flate Apples iPad

Mens Amazon avslører debuttabletten, skisserer silicon.com-sjefreporter Nick Heath tre årsaker til at Apples dominans av skifermarkedet kan være truet.

Amazon kunngjorde sitt angrep på nettbrettmarkedet i dag med lanseringen av en ny familie av Kindle-skifer.

De aggressivt prisede nye Kindles kommer i to smaker. Den første er en oppdatering av Amazons eksisterende e-bokleserlinje med to nye enheter: en annonsestøttet grunnleggende modell til $ 79 og en berøringsskjermenhet, kalt Kindle Touch, priset til $ 99.

Den andre er lanseringen av Amazons etterlengtede Android-nettbrett, $ 199 Kindle Fire.

Den eneste enheten som bekreftes å treffe Storbritannia er e-leseren på startnivå, som forventes å lanseres 12. oktober i Blighty og selge for £ 89. Denne seks-tommers enheten vil ikke ha noe tastatur og være mindre og lettere enn tidligere Kindle-modeller.

Amazon Kindle Fire-nettbrettet vil selge i USA for $ 199 - $ 300 mindre enn den billigste iPadPhoto: Amazon

Den nye serien er en interessant line-up som skaffer en solid balanse mellom pris og brukervennlighet - her er tre grunner til at Amazons reimagined Kindle-familie kan utløse slutten på Apples dominans av nettbrettmarkedet.

1. Den lave prisen

Kindle Fire på $ 199 vil være rundt $ 300 billigere enn den minst kostbare Apple iPad. Den lave prisen er et dristig trekk fra Amazon - andre store navneprodusenter som HTC, RIM og Samsung forsøkte alle sine egne overgrep på iPad ved å lansere nettbrett priset på samme måte som Apples enhet. Ved å undergrave det premium nettbrettmarkedet, men likevel tilby tilgang til et bredt spekter av apper og innhold, kunne Kindle Fire overtale de som tidligere ble fratatt av den høye prisen til å kjøpe sine første nettbrett.

I mellomtiden er prislappen på $ 79 for den grunnleggende Kindle-e-leseren lav nok til å gjøre enheten til nærmest et impulskjøp.

2. Innholdet

Mangelen hos mange av Apples konkurrenter i nettbrettmarkedet har vært mangel på et økosystem - en kontrast til Apples bulende-at-the-seams App Store og iTunes.

Når Kindle Fire lanseres, hevder Amazon at de vil ha tilgang til rundt 18 millioner sanger, filmer, TV-serier, bøker, magasin, apper og spill. Amazon har allerede en moden skyinfrastruktur som tilbyr streamingvideo og som de kan tjene fremtidig innhold på. Det er angivelig også signert avtaler med flere utgivere som Conde Nast, Hearst og Meredith om å ha digitale versjoner av magasinene sine klare til kjøp ved lansering.

Amazon-administrerende direktør Jeff Bezos sa at det meste innholdet på Kindle Fire vil bli sikkerhetskopiert til skyen og synkroniseres trådløst med enheten. Selskapets gratis Whispersync-nettverk, som leverer digitale bøker til Kindle, vil også jobbe med filmer og TV-serier.

Bøker vil også benytte seg av røntgentjenesten, som vil bringe Wikipedia-informasjon relevant for teksten brukerne leser.

3. Brukervennlighet

Kindle Fire pakker i mange av funksjonene som gjør Apple iPad så enkel å plukke opp og bruke: den har en berøringsskjerm med multitouch-støtte sammen med en skjerm med høyere oppløsning enn iPad, med 169 piksler per tomme sammenlignet med Apple iPad's 132 piksler per tomme.

Amazon hevder også at brannen vil tilby en rask nettopplevelse med tillatelse fra den nye Amazon Silk nettleseren. Nettleseren vil cache nettsteder som brukere besøker regelmessig på forhånd for å la dem laste raskere, samt komprimere store filer for å bruke mindre båndbredde når de laster ned.

Kindle Fire vil bruke en eldre versjon av Android beregnet på smarttelefoner, men Amazon har lagt om brukergrensesnittet for å gi det en annen følelse fra konkurrerende nettbrett.

I mellomtiden skal en dual-core prosessor under panseret sikre at Fire føles nippy og har gryten for å matche Apples 1GHz dual-core tilpassede A5-brikke.

The Fire er også litt av et blikk i elegant grafittgrått og veier inn på 14, 6 gram.

Kindle Fire mangler noen viktige funksjoner som finnes på avanserte nettbrett, for eksempel et kamera, mikrofon og 3G-tilgang.

Det kan hevdes at mangelen på 3G vil hemme enhetens muligheter når det gjelder surfing. Imidlertid bør Amazons fokus på abonnementstjenester tillate brukere å laste opp på magasiner, videoer og annet innhold via sitt hjemmenettverk, så det spørs hvor mye av ulempen mangelen på 3G vil være. Til slutt kan disse kompromissene vise seg å være fornuftige i lys av det såpass attraktive lavprispunktet.

I den nedre enden av produktutvalget, kombinerer den nye Kindle Touch et intuitivt berøringsskjermgrensesnitt med en lettlest e-blekk Kindle-skjerm og muligheten til å kjøpe bøker hvor som helst gjennom Amazons Whispernet-nettverk.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com