Hold den ren: Beskytt iPad eller iPhone med VirusBarrier

Intego, produsentene av VirusBarrier for Mac har gitt ut en virusscanner for iOS som fungerer på iPhone, iPod Touch og iPad. Da jeg så varselet angående denne appen, ble jeg litt fascinert og sprøtt alle på samme tid. Jeg har en iPad, hvor mye "dårlig" kan være på den?

Hvem er det til?

Nå som jeg bruker iPad hver dag, må jeg vurdere denne appen som essensiell da enhver enhet som berører Internett har potensial til å finne et virus eller malware (til og med Mac- og iOS-enheter). Den beste måten å beskytte dataene og utstyret ditt er å skanne dem regelmessig; ikke bare vil du beskytte deg selv, men du kan også beskytte andre ved ikke å sende ut infiserte gjenstander.

Hvor kan jeg få tak i det, og hva koster det?

VirusBarrier er tilgjengelig i App Store, og kostnadene er veldig rimelige, noe jeg synes var et godt grep fra Integos side. For det første abonnementet i ett år er prisen $ 2, 99 og for fornyelse er prisen $ 1, 99.

IOS-enheten din må også kjøre iOS 4.0 eller nyere for at VirusBarrier skal fungere.

Figur A viser VirusBarrier for iOS etter at jeg konfigurerte det for Dropbox. ( Merk: Filene har blitt nedtonet av personvernhensyn.)

Figur A

Utdaterte definisjoner

Hvordan virker det?

VirusBarrier for iOS skanner steder der du kan få tilgang til dataene dine på iOS-enheter. Når jeg for eksempel startet den opp og flyttet forbi velkomstverktøytippet, dukket dialogboksen Fjernplasser. Tanken her er at du legger til eksterne steder som Dropbox, iDisk, webdav-lokasjoner og til og med nettsteder som skal skannes av enheten.

Filtypene som er sjekket inkluderer zip-filer, Windows-filtyper, Mac-filtyper og Unix-filtyper. Dette betyr at filen blir skannet uavhengig av hvem som sendte den på din måte.

På grunn av det sikre og kontrollerte miljøet som er en iOS-enhet, er ikke planlagte skanninger mulig. VirusBarrier er en on-demand skanner. Skanning av filene dine skjer når du spesifiserer det, ved å velge filer eller steder i applikasjonen.

Jeg var litt nysgjerrig på alternativene på nettsteder i applikasjonen. At ideen om å skanne nettsteder er interessant, men jeg antar at jeg ikke hadde tenkt mye på å spesifisere nettstedene som skal skannes. Når du gjør det, kan du oppgi følgende detaljer:

  • Servernavn - et vennlig navn på nettstedet du skanner
  • Adresse - nettadressen til nettstedet
  • Nivåer - antall nivåer på nettstedet du ønsker å skanne

Nettsteder skannes etter nettfiskingsadresser, skadet programvare og andre nettbaserte trusler. Tatt i betraktning en god mengde informasjonen på en iOS-enhet (kanskje annet enn musikk-, video- og telefonspesifikke elementer) kommer fra nettet, er muligheten til direkte skanning av spesifiserte nettsteder en flott funksjon. Bare velg typen ekstern plassering - jeg valgte Dropbox - og skriv inn detaljene for hver tjeneste du kobler til. Når du legger til en tjeneste, vil VirusBarrier iOS åpne innholdet på stedet i en liste, og lar deg velge alle filer eller individuelle filer for skanning. Bare trykk på filen i listen, og skanningen tar av.

Merk: VirusBarrier kan konfigureres for å se etter definisjonsoppdateringer ved å trykke på de installerte Malware-definisjonene: nederst i venstre hjørne av appen. Alternativene for definisjoner er også vist i figur A over .

Som du kan se, er statusen for abonnementet ditt, definisjonsdato og hyppighet av oppdateringskontroll tilgjengelig for gjennomgangen. Når du velger filer som skal skannes, hvis definisjonen av skadelig programvare er utdatert (noe som vil føre til at konfigurasjonsknappen nederst blir rød), vil du bli bedt om å oppdatere og skanne eller bare skanne. Oppdatering og skanning er alltid å foretrekke.

Når en skanning er fullført, blir du advart om statusen til filen - om den er infisert og må rengjøres. Figur B viser resultatene fra en ren skannet fil.

Figur B

En ikke-infisert fil etter skanning

I tillegg til å holde iOS-enhetene dine skadelig med skadelig programvare, holder appen også logger over hva den har skannet og resultatene av skanningen; Logger-knappen nederst til høyre på displayet viser alle loggene som er tatt av VirusBarrier.

Bunnlinjen

Fordi flere og flere mennesker får tilgang til Internett, er et godt verktøy / virus-malware et must. Å rydde opp i en datamaskin som er infisert med malware er nok av en prosess, men tenk deg å gjøre det samme på en mobil enhet. Jeg vil absolutt heller være trygg enn beklager.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com