Joe Jones: Roomba-oppfinner. Roboticist. Vindikert pioner.

Bilde: Joe Jones

I 1988, da Joe Jones forsket på små roboter ved MIT AI Lab (nå CSAIL), hadde han en interessant idé. "Jeg ble spent på de virkelig små, reaktive robotene, og tenkte: du kan gjøre mye med dette. Du kan bygge en robot som kunne rense gulvene dine."

Jones begynte å konstruere LEGO-versjoner av en gulvrensende robot som han kalte "Rug Warrior", og la den inn i robot-OL.

Tre år senere, da han begynte å jobbe hos Denning Mobile Robotics, hadde han med seg ideen. Sammen med kollegaen Jack Shimek, en maskiningeniør, utviklet Jones beviset for konsept. Da demonstrerte de ideen deres om RoboBroom for hele selskapet. "Vi tenkte: 'Dette kommer til å ta fart!'" Sa han.

Ti dager senere fikk de begge sparken.

"De trodde at dette ikke skulle komme noe sted, at vi lekte med leker, " sa Jones, "at ekte roboter var store og dyre."

Jones lot ikke dette tilbakeslaget avskrekke ham. Noen måneder senere, i februar 1992, ble han ansatt av iRobot, et nytt selskap som hadde startet da Colin Angle, (en av de tre grunnleggerne), fikk en kontrakt på 20 000 dollar fra et japansk selskap for å bygge små roboter. Jones var den første ansatte på heltid. Da han gikk bort, nesten 15 år senere, var det 300 ansatte - og på toppen var det nesten 600.

Men i de første dagene av iRobot, slet selskapet økonomisk. "Colin pleide å spøke med at de første to årene, " sa Jones, "hadde de aldri nok penger i begynnelsen av måneden til å tjene lønnsslutt i slutten av måneden."

"Og jeg vil legge til - noen ganger hadde de ikke nok på slutten heller!"

Så mens kollegene i iRobot var mottakelige for ideen om en gulvrensende robot, var det ikke før i 1999 at selskapet hadde nok penger til å utvikle den - på det tidspunktet var antall ansatte opp mot 20. Jones og hans kollega Paul Sandin jobbet på Roomba på heltid de neste tre årene, og sluttproduktet ble lansert i 2002.

"Denne gangen, " sa Jones, "vi ble ikke permittert."

Roomba ble en av de første, populære hjemmrobotene, og har siden solgt mer enn ti millioner enheter over hele kloden. Til tross for veksten i selskapet, var Jones rastløs. "Selskapet hadde hatt suksess med Roomba, og kort tid etter en militær robot som het PackBot, " sa Jones. Så iRobot fortsatte å bruke penger på å utvikle små roboter. "Men jeg trodde bare ikke at den neste store tingen med roboter var i de områdene, sa han.

"Et av problemene med Roomba er at når du har utviklet en robot som renser gulvet, hva gjør du deretter? Rengjør vinduer? Rengjør toalettet?" spurte han. "Teknologien for å gjøre det har absolutt ingenting å gjøre med rengjøring av gulvet - du starter fra bunnen av. Den eneste måten jeg kunne forfølge det jeg ønsket, var å forlate selskapet."

I 2006 overbeviste Jones noen få andre om å forlate iRobot for å starte et annet selskap, Harvest Automation, hvor de bygde en robot for drivhusindustrien. "I landbruket, " sa Jones, "er teknologien relatert. Hvis jeg bygger en robot for å gjøre en ting, kan jeg bygge en for å gjøre en lignende oppgave."

Men mens Harvest begynte å gjøre det bra, fraktet til 30 gårder over hele landet, utviklet markedet seg sakte. Selskapet bestemte seg for å forgrense seg til lager. "I 2012 kjøpte Amazon lagerrobotprodusenten Kiva Systems for 775 millioner, " sa Jones. "Det beviste at det er et milliardmarked for roboter innen lager, så nå hopper det mange mennesker inn i det." Harvests nye lagerrobot, som forventes å være i salg tidlig neste år, vil konkurrere direkte med Kiva.

Åtte år etter at han startet Harvest, bestemte Jones at han ønsket en ny utfordring. Han var med å grunnlegge Franklin Robotics, hvor han fortsetter å jobbe med små maskiner, denne gangen med målet om å selge små roboter til gartnere.

Med hans egne ord ...

Dyp læring har blitt populært i AI i det siste. Hva er historien bak?

Dette startet på 80-tallet, da de skjønte at et nivå dypt ikke virket.

På et tidspunkt tenkte folk, hva om det er flere nivåer av nevroner? Det er det de kaller nevrale nettverk. Det jeg lurte på var, "hvor mange nivåer er mennesker dypt?" Hver gang du legger til et nivå, er det en forsinkelse. Du vet hvor raskt folk er til å svare på mennesker. Men jeg likte ikke å bruke nevrale nettverk. Hvis systemet feilaktig identifiserte et bilde, var det ingenting du kunne gjøre bortsett fra å vise flere bilder og se om det fikk det riktig. Men du kunne ikke fortelle hva som skjedde inne i systemet. Så ingen kunne finne ut av det, og det falt ut av fordel. Nylig var det noen få mennesker, som Jann LeCun, som fortsatte å jobbe med det, og nå er det mye bedre. Det var alle slags andre teknikker i mellom, mye som involverte søk og resonnement, men nå har dyp læring slått dem alle.

Hva er forholdet mellom droner og roboter i landbruket?

Det meste av det droner gjør er å samle informasjon om avlinger og oppvekstvilkår. All informasjon du kan få ved å se ovenfra. Men hvis du trenger å ta grep fra bakken, eller se på bunnen av en plante under en kalesje, kan ikke droner hjelpe med det. Derfor trenger du bakkebaserte roboter.

Hva er det største behovet for roboter i dag?

Det er et stort behov for roboter i landbruket. FN-rapporten, "How to Feed the World in 2050" viser at vi blir nødt til å øke landbruksproduksjonen med 70% for å mate alle de nye menneskene på planeten - og det er da du ikke kan bruke noe mer land eller noe mer mer vann. Landbruket må bli mye mer effektivt.

Om et tiår eller så vil roboter dyrke maten vår. Joe Jones

Harvest går mot lager. som er riktig beslutning for selskapet. Du må bygge et gigantisk programvaresystem som kjører på en sentral datamaskin som forteller robotene hvor de skal dra - men jeg var ikke interessert. Så jeg sluttet å jobbe der. Hos Harvest solgte vi store produkter til stort jordbruk. Jeg begynte å tenke - hva om vi selger små roboter til gartnere? Til syvende og sist er målet den samme tingen: å hjelpe landbruket. Om et tiår eller så vil roboter dyrke maten vår.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com