Jesse Draper: 'Valley Girl Show' vert. Investor i kvinner. 80-talls pop-fan.

Jesse Draper sprekker opp. 28-åringen ser ut på den åpne veien og forteller meg historiene om barndommen hennes i Silicon Valley, og hun henviste bare ved en feiltakelse til familiens middagsbord "forretningsbordet."

Bilde: Jesse Draper

Draper er en fjerde generasjons gründer, den første kvinnelige i familien som tok banen, så beskrivelsen hennes av middagsrundede forretningstabellen er ikke noe av det. Drapers brødre er gründere og faren hennes er Timothy Draper fra Draper Fisher Jurvetson og en kjent risikokapitalist.

Under chatten vår gikk Draper på pause med noen få øyeblikk for å be om unnskyldning for å snakke for mye om seg selv. Hun er vant til å være den som gjør intervjuet. Hun er "Valley Girl", grunnleggeren og verten for et show hun intervjuer tech moguls. Etter seks år på nettet ble det nylig en TV-avtale med Cox Media Group.

Draper vokste opp i dalen, omgitt av drakter. Risikokapital, børsnotering, oppstart - det var vanlige husholdningsbetingelser. Som barn testet hun og brødrene maskinvare som faren hadde med seg hjem. De var noen av de første brukerne av AOL Instant Messaging.

Da hun gikk i tredje klasse, innså Draper at det ikke var noen kvinnelige bedriftsledere i livet hennes. Moren hennes ble hjemme for å ta seg av barna, og den eneste arbeidende kvinnen hun kjente var tanten hennes, en skuespillerinne.

Så hun bestemte seg for å fortsette skuespill. Draper ble uteksaminert fra UCLA's School of Theatre, med hovedfag i film og TV. Rett ut fra college, landet hun en rolle på Nickelodeons "The Naked Brothers Band" - et show som tanten hennes produserte og søskenbarnene hennes spilte på - og ble værende i tre sesonger.

"Jeg tror jeg har analysert det nå og skjønte at det var grunnen til at jeg ønsket å bli skuespiller, " sa hun. "Den eneste kvinnen jeg var nær og arbeidsinspirasjonen min var tanten min."

Før siste sesong hadde Draper en epifanie. Hun ville ikke tilbringe livet sitt i auditionsaler, omgitt av 50 jenter som lignet akkurat på henne og som var like talentfulle. Skuespill var ikke hennes lidenskap. Teknologi var.

"Når jeg ser tilbake, var faren min en helt, " sa hun. "Jeg følte bare at jeg ikke hadde en kvinne i den posisjonen. Som liten jente prøver du å finne ditt idol."

Etter å ha flyttet tilbake til dalen, satte Draper opp et studio i foreldrenes garasje og satte opp "The Valley Girl Show." Draper så farens kolleger og venner bli grillet om antallet på primetime-tv. De var flotte mennesker - folk å se opp til - og hun ville vise frem det. Hun ønsket å bli "Ellen DeGeneres of Silicon Valley", og brukte farens Rolodex for å finne kandidater til intervju, med Googles Eric Schmidt.

Det første året intervjuet Draper 25 menn og tre kvinner, og det gjorde henne opprørt at det var så vanskelig å finne kvinner innen næringsliv og teknologi. Så hun lovet seg selv: Intervjuene hun gjennomførte ville være 50% mannlige og 50% kvinnelige hvert år fra da av. Og hun har holdt seg til det løftet helt siden - selv om det ikke har vært lett.

"Kvinner er redde for å plassere seg der ute, så når jeg snakker eller foran mennesker, sier jeg, vær så snill å ta deg selv der ute, trykk, legg ansiktet ditt der ute og vær det forbilde som jeg ikke hadde i dette verden, "sa Draper.

Draper har funnet en lidenskap for å få kvinner interessert i virksomhet innen teknologi - så mye at hun lanserte sitt eget englefond som først og fremst investerer i kvinnelige grunnleggere. Hun deltar på demodager og oppstart for å finne intervjuekandidater, og følger dem deretter gjennom hele karrieren.

Etter seks år med showet får hun mange forespørsler fra oppstartssjefer som ønsker å være med på showet, men Draper kaster seg alltid for store navn i tech-verdenen. Hun har dannet sterk kontakt med mennesker i bransjen, så de vet at hun ikke vil prøve å flau dem eller spørre om sensitive problemer. Draper ønsker ganske enkelt å vise at teknologi - og menneskene bak den - er tilgjengelige og morsomme.

"Jeg liker virkelig å få dem til å åpne seg, " sa hun. "Jeg liker å få dem til å føle seg veldig komfortable. Jeg sammenligner meg med Ellen fordi hun er så positiv, en så stor helt av meg."

Draper har intervjuet mennesker som Sheryl Sandberg, Elon Musk, Jessica Alba og Drew Houston. Hun har spilt segway-polo med Steve Wozniak og lært yogaposisjoner fra presidenten for Kiva, Premal Shah.

"De fleste intervjuer, de vil si noe og så si: 'Jeg vet ikke hvorfor jeg bare delte det med deg.' Eller: 'Jeg vet ikke hvordan du fikk meg til å snakke om hester, ' sa hun. "Jeg elsker å fortelle folks historier og forstå en hel person."

I hennes egne ord ...

Hva er dine hobbyer?

"Jeg har tidenes kuleste gruppe kjærester. Enhver ekstra tid jeg har på å tilbringe dem, har vi noen stående månedlige middager og sånt. Jeg elsker å gå turer og går på mange turer, det er slik jeg får trening. Jeg er underlig besatt av Pretty Little Liars, som jeg ikke kan tro at jeg engang begynte å se på. Det er min zone-out-modus. "

Hva slags musikk liker du?

"Jeg er en stor 80-tallsfan i alle forstander av 80-tallet. Jeg tror 80-talls pop er min favoritt Pandora-stasjon. Vennene mine sier alltid at når vi hører på musikk på mitt sted, er det alltid som å reise. Jeg elsker Journey, Jeg elsker Queen, og jeg kunne høre på disse platene i det uendelige. "

Hvem er mentorene dine?

"Folk spør hvem er mentorene dine, og ingen sier kjærestene deres. De er mentorene mine. Jeg sender dem alle ideene mine først. De er den største støtten, og de er alle i forskjellige bransjer og veldig drevne, smarte kvinner. Jeg virkelig se opp til dem alle. "

Hva er det beste rådet du noen gang har mottatt?

"Jeg lærer så mye av folk på showet. Jeg sier alltid bare gjøre det, det er en så grunnleggende ting. Når du starter et selskap, bare gjør det. Bare gå. Folk bruker så mye tid på å overbevise seg om å ikke gjøre noe, alt du gjør må du elske. Min farfar sa alltid: 'Hvis du gjør det du elsker, vil pengene komme.' Nå forklarte han ikke hvor vanskelig det var å få pengene til å komme, men jeg har alltid hatt det bak meg. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com