Japanske mobiloperatører vil bruke 14,4 milliarder dollar på 5G-nettverk innen 2024

LG fokuserer på 5G-mobilitet og AI for fremtiden for arbeidsplasser og transport LG samarbeider med flyselskaper for å tilby 5G-teknologi for passasjerer under flyreiser.

5G distribusjonsplaner for mobilnett i Japan ryker opp, og totale investeringer mellom nettverksoperatører når 1, 6 billioner yen (14, 4 milliarder dollar) i løpet av de neste fem årene, ifølge Nikkei Asian Review.

Nettverksinstallasjoner forventes å begynne i 2020, noe som gjør Japan ukarakteristisk sent til å distribuere 5G-nettverk, med tanke på NTT Docomos engasjement i etableringen av LTE. Til sammenligning lanserte KT 5G-tjenester i Sør-Korea 5. april, og Verizon lanserte 5G-mobiltjenester i deler av Chicago og Minneanpolis 3. april, selv om CNETs Jessica Dolcourt beskrev opplevelsen som "frustrerende." AT&T hevder å ha 5G-nettverk operative i 19 byer, men tilbyr ingen telefoner som støtter nettverket. (AT & Ts "5G E" -nettverk er faktisk 4G LTE Advanced.)

NTT Docomo, den største nettoperatøren i Japan, vil investere minimum 795 milliarder yen (7, 16 milliarder dollar) i 5G i løpet av de neste fem årene, fulgt av 466 milliarder yen (4, 18 milliarder dollar) pantsatt av KDDI. SoftBank - som eier Sprint - pantsetter bare 206 milliarder yen (1, 85 milliarder dollar), med Rakuten som planlegger 194 milliarder yen (1, 74 milliarder dollar) for å distribuere 5G-tjenester.

Rakuten opererer for tiden som en MVNO i Japan, men planlegger å aktivere sitt eget LTE-nettverk i oktober, noe som gjør e-handelsgiganten til en full konkurrent til NTT Docomo, KDDIs au-nettverk, og SoftBank Mobile. Konkurranse fra Rakuten, samt press fra myndighetene om å senke abonnementsrenten, vil sannsynligvis redusere prisene for mobile tjenester i Japan.

Mobilnettoperatører er pålagt å distribuere 5G over alle 43 prefekturer i Japan i løpet av to år, ifølge Nikkei. Kommunikasjonsdepartementet delte landet opp i 4500 serviceblokker, og krevde at basestasjoner skulle plasseres i minst halvparten innen fem år. NTT Docomo og KDDI planlegger å overstige 90% innen den fristen, med SoftBank og Rakuten som mål for henholdsvis 64% og 56%.

I desember i fjor forbød regjeringen kjøp av 5G-nettverksutstyr fra Huawei eller ZTE ved bruk av offentlige midler. Lignende forbud over hele verden har flyttet virksomheten til Huawei, ettersom selskapet nå selger flere forbrukerenheter enn telekomutstyr. Til tross for gjentatte anklager fra den amerikanske regjeringen om at Huawei bistår den kinesiske regjeringen i spionasje, er det ikke gitt bevis for dette. Huaweis merittliste for sikkerhet har imidlertid tatt flere slag i løpet av måneden. Et tilsynsstyre i Storbritannia indikerte at Huaweis produkter inneholder "betydelige" ingeniørfeil, og at en feil Windows 10-driver på Huawei PC-er ble funnet å åpne systemer for "full kompromiss."

For mer, sjekk ut TechRepublics jukseark for 5G mobilnett og 5G smarttelefoner.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com