iTwin: Opprette en sikker, ubegrenset USB-stasjon

Du har kanskje lest om iTwin, den smarte utseendet på $ 99, hvis krav på berømmelse er løftene om enkel og sikker filoverføring mellom to online datamaskiner. Den unike forutsetningen dreier seg om fysisk eierskap til den ene halvdelen av iTwin-dongelen som kreves for å knytte en virtuell kobling til den andre halvparten - noe som gir produktet et enkelt nivå som til og med bestemoren din ikke skulle ha noe problem med.

Slik fungerer det er dette: Å koble den ene enden av den doble USB iTwin-dongelen mens den er "sammenkoblet", initialiserer den automatisk, og oppretter en krypteringsnøkkel som er lagret på begge halvdelene av enheten. Når den er delt opp og koblet til to datamaskiner, installerer iTwin-programvaren automatisk og bruker denne krypteringsnøkkelen for å lette sikker overføring av data - dra og slipp-stil - over Internett. ITwin jobber bak brannmurer, så vel som på både PC og Mac.

Den åpenbare ulempen er selvfølgelig at kildedatamaskinen må være slått på med Internett-tilgang, selv om skaperne vil at du skal tro at dette er en relativt liten pris å betale.

En ide som bare "vokste og vokste"

Produktet var kjernen i selskapets administrerende direktør Lux Anantharaman, som fortsatte med å grunnlegge Singapore-selskapet - også kalt iTwin - med selskapet COO Kal Takru i oktober 2010.

Selskapet startet lanseringen av iTwin på den globale scenen på CES 2011. Da jeg snakket med Takru sent i fjor, fortalte han meg hvordan ideen faktisk ble konseptualisert i begynnelsen av 2008 og utviklet seg med A * STAR som et utforskende prosjekt som bare " vokste og vokste. " A * STAR står for Agency for Science, Technology and Research og er et myndighetsorgan som er dedikert til å fremme vitenskapelig forskning i Singapore. I dag har iTwin 25 heltidsansatte, samt et kontor i Boson, Massachusetts.

Hver halvdel av iTwin har en mikrobrikke som lager en vanlig tilfeldig nøkkel som brukes til å finne den sammenkoblede halvdelen på Internett. En server vedlikeholdt av iTwin letter denne prosessen slik at iTwin kan arbeide gjennom brannmurer. Det er ingen måte for noen å snuse på dataene selv om iTwin-serveren er kompromittert, sier Takru, og data vil bli dirigert direkte hvis begge sluttnodene er i det lokale nettverket. Programvaredriveren utfører for øyeblikket kryptering og datakomprimering, selv om det neste trinnet er å integrere en brikke i iTwin for å utføre dette i maskinvare.

Unik proposisjon

Det er lett å forstå verdiforslaget om å ikke lagre sensitive data i en USB-flash-stasjon der de kan være feilplassert eller stjålet. Likevel lider ikke skylagring av denne svakheten, og er et langt mer populært alternativ. Så tilbyr iTwin noen fordel over det?

I en e-postmelding pekte Anantharaman på hvordan passordene som brukes til å sikre data som er lagret i skyen, er "en notorisk usikker sikkerhetsmekanisme" og mottakelige for angrep mot brute-force. Selv om de fleste av oss antar at dataene for våre favoritt skyleverandører er basert i USA, vet IT-fagfolk at det ikke nødvendigvis kan være tilfelle.

Anantharaman uttrykker det på denne måten: "Filer kan lagres i et land med forskjellige juridiske rammer som kan tillate dem å behandle denne informasjonen med mindre omhu. Det kan være et lovlig mareritt for bedrifter som lagrer sensitiv informasjon som regnskapsdokumenter eller klientdata."

Til slutt pekte han også på den typiske atferden rundt data som ikke lenger er nødvendig som en annen grunn til å unngå skylagring. "De fleste små bedrifter administrerer ikke filene sine veldig godt etter at de ikke lenger er behov for det, og ikke-utelaterte dokumenter som inneholder sensitiv informasjon vil sannsynligvis kaste skysmiljøer, " sier Anantharaman. "Mange av disse filene vil trolig fortsatt ha de samme delingstillatelsene som de fikk da de ble brukt, noe som skaper en sikkerhetsrisiko som vedvarer lenge etter at filene er glemt."

Selskapet i januar i år avduket en gratis iTwin Multi-oppgradering som gjør at flere iTwins kan brukes på samme datamaskin. Du kan kjøpe iTwin her, eller lese mer om iTwin Multi her.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com