Det er ikke bare München: Open source får ny grunn i Tyskland

Mens Münchens byråds beslutning om å erstatte Microsoft-programvare med åpen kildekode-alternativer, ga overskrifter, er det en av flere kommuner over hele Tyskland som gjør et slikt grep.

Over hele Tyskland på nasjonalt og lokalt nivå kjører myndigheter Linux og open source programvare. Det tyske føderale ansettelseskontoret har migrert 13 000 offentlige arbeidsstasjoner fra Windows NT til OpenSuse, og en rekke tyske ubran-områder bruker eller er i ferd med å bytte til open source-programvare på skrivebordet, inkludert Isernhagen, Leipzig, Schwäbisch Hall og Treuchtlingen.

Den siste byen for å bytte er Gummersbach, med en befolkning på rundt 50 000 i delstaten Nordrhein-Westfalen, som i sommer fullførte sin bytte til Linux-PCer fra Windows XP.

Flyttingen har spart byen en fem-sifret sum, ifølge Europakommisjonstjenesten Joinup, og myndighetene forventer å bruke mindre på programvarelisenser og kjøpe maskinvare. I tillegg sier rådet at dets Linux-baserte eiendom krever mindre vedlikehold, slik at det kan avskale IT-avdelingen av en heltidsansatt til tre personer.

Den katolske kirken Saint Francis i Gummersbach Bilde: Salva88 - Eigenes Werk

Byens ansatte bruker 300 tynne klient-PCer for å få tilgang til skrivebordet og applikasjonene som er vert på en klynge av seks SuSE Linux Terminal-servere. Skrivebordet er basert på Mate-miljøet og ansatte bruker LibreOffice-kontorpakken og Open-Xchange e-post, meldinger, kalender og online samarbeidsverktøy.

Byen drar også fordel av det nesten tiåret med arbeid som München har lagt ned i å migrere til åpen kildekode-programvare, med noen avdelinger som bruker Wollmux-programvaren München utviklet for å administrere skjemaer og dokumentmaler.

Programmer som bare kan kjøres på Windows, kjøres på virtuelle stasjonære PC-er, og bymyndigheten har også 25 PC-er for å kjøre programvare som brukes av det sivile servicedesket og programvarestøttet programvare.

Stasjonære PC-er administreres sentralt fra regionens kommunale datasenter i Sieburg.

Gummersbach startet overgangen til Linux i 2007, i påvente av at Microsoft skulle avslutte offisiell støtte for Windows XP i april i år.

Mens Gummerbach er en av en rekke tyske myndigheter som har flyttet til open source-programvare, har andre steder i landet tidligere beslutninger om å forlate Microsoft blitt omgjort.

Tidligere i år kunngjorde det tyske utenrikskontoret at det droppet sin policy om å bare bruke open source-programvare og bytte tilbake til Windows og Microsoft Office.

Den tyske byen Freiburg forlot også planene om å flytte til OpenOffice, og hevdet det ville ha kostet opptil € 250 per sete for å løse interoperabilitetsproblemer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com