IT-arbeidere etterspurt, men studenter snus teknologjobber

Etterspørselen etter IT-arbeidere vil forbli sterk i 2011, til tross for en kollaps i antall studenter som planlegger å jobbe innen teknologi, ifølge separate rapporter om IT-bransjen.

Ytterligere 110 000 IT- og telekomarbeidere vil være påkrevd i Storbritannia i 2011, først og fremst i høyverdige roller som krever forretnings-, teknisk- og ledelsesferdigheter, ifølge en studie fra IT-bransjens organiske e-ferdigheter Storbritannia.

Totalt 1, 5 millioner mennesker jobber innen IT og telekom, heter det i e-ferdighetens britiske rapport Technology Insights 2011 .

Rapporten om e-ferdigheter i Storbritannia spår at antallet tilgjengelige teknisk jobber vil vokse med en hastighet nesten fem ganger raskere enn Storbritannias gjennomsnitt i løpet av det neste tiåret, og at det vil være behov for mer enn 500 000 nye IT-arbeidere i løpet av de neste fem årene.

Det vil kreves ytterligere 110 000 IT- og telekomarbeidere i Storbritannia i 2011, men nyutdannede unngår teknologirelaterte jobber
(Fotokreditt: Shutterstock)

Nesten en femtedel, 17 prosent, av de 110.000 nye IT-arbeidstakerne som trengs i 2011, må ut av heltidsutdanning, heter det i e-ferdighetens britiske rapport.

Imidlertid antyder en studie av High Fliers Research at bare tre prosent av de 16 000 pluss nyutdannede den undersøkte i 2010 ønsker å jobbe innen IT, ned fra 12 prosent av nyutdannede i 2000.

"Det er en firedel av antall mennesker det pleide å være som er forberedt på å jobbe innen IT, " sa Martin Birchall, administrerende direktør for High Fliers Research.

"Det er en av de få sektorene som har fortsatt å utvide rekrutteringen det siste tiåret, men med tanke på interesse fra studenter og nyutdannede - det er på et lavest mulig tid."

Antall inngangsroller for nyutdannede ved høyt profilerte teknologifirmaer - inkludert BT, IBM og Google - forventes i år å være 523 i 2011, en økning på 33, 9 prosent fra 2010 - ifølge en egen rapport fra High Fliers Research, The Graduate Market i 2011, publisert i dag.

Utenfor IT-sektoren er også etterspørselen etter teknologiske roller fortsatt stor, konstaterte rapporten, og 52 av de 100 undersøkte selskapene ønsket å rekruttere nyutdannede til IT-roller.

Fallet i antall kandidater som går inn i IT-roller har tre årsaker ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com