IT-drift er konge: Hvordan finne de beste menneskene

Skiftet har pågått i noen år nå: Bedriftens IT-systemer er blitt samtidig forretningskritiske og så komplekse at menneskene som er ansvarlige for å opprettholde ytelse, oppetid og en brukeropplevelse av høy kvalitet, nå er noe av det mest ettertraktede. ansatte.

IT-driftsteam må muliggjøre suksessen med smidig, rask utvikling (tenk DevOps) for å kunne levere målbar forretningsverdi; Dette betyr å gi mening med mobile apper, cloud computing og det siste innen webdesign for å levere de raske, interaktive og enhetsagnostiske opplevelsene som kundene etterspør. Disse fagfolkene er ikke enkle å finne; de må ha sterke tekniske ferdigheter med en rekke kommunikasjons- og samarbeidsevner for å starte opp.

Her er hva IT-ledere bør se etter når de ansetter (eller pleier) driftspersoner:

Svært raffinerte problemløsningsferdigheter med forretningsorientering

Denne attributtet er grunnleggende, da når IT-driftspersonell ikke feilsøker eller håndterer supportbilletter, bør de takle begrensningene i eksisterende prosesser og verktøy. Det er ikke nok å være en kreativ problemløser; man må også forstå forretningsprioritering og hvordan IT passer inn i det overordnede forretningsstoffet for mål og kundeforhold.

For eksempel er det vanlig å løse resultatforringelse av applikasjoner i dag, spesielt med utbredelsen av offentlig skyinfrastruktur og webapper. Likevel kan folk som også kan demonstrere at de har bidratt til å løse en organisatorisk utfordring som akselererer forretningsverdien og forhindrer fremtidige problemer, den støtten som forventes av IT i dag.

Evne til å innta et helhetlig synspunkt

Talentfullt IT-driftspersonell vil ofte ha dypt domenekompetanse på et område, for eksempel databaser eller nettverk. Dette viser evnen til å dykke dypt i et teknisk emne: en nøkkelferdighet i operasjoner. Likevel bør en ansatt i IT-drift også være i stand til å åpne sinnet når det oppstår problemer, slik at de effektivt kan hjelpe andre fra forskjellige IT-områder, samtidig som sluttbruker og forretningsmessige mål er i tankene.

Hvis nettverksproffen ikke kan ta på seg hatten på databasen (eller i det minste gjøre det beste) for noen få øyeblikk når det blir bedt om hjelp og ikke forstår hva som er viktig for sluttbrukeren og bedriften, er det et problem.

Hyppig og effektiv kommunikasjon

Å ha en følelse av presserende hastighet rundt kommunikasjon med kolleger kan ikke undervurderes for denne rollen. Under en rekrutterings- eller intervjuprosess, skal ansettelseslederen følge opp med en kandidat ved bruk av forskjellige metoder, for eksempel tekst, e-post og telefon. Hvis kandidaten tar en dag eller to å svare på noen metode, er det et rødt flagg.

Som IT-sjef kan du ta et eksempel og bruke verktøyene som fungerer best for teamet (ikke bare for deg), ved å erkjenne verdien av gamle skoleteknologier som IRC så vel som de nye plattformene for sosiale nettverk. Selv om for mange kommunikasjonsmekanismer kan skape kaos, kan for få metoder føre til hull i informasjonen. Omfavne det som fungerer, og ikke nøl med å prøve noe annet.

En respekt for fleksibilitet

DevOps ble opprettet for å muliggjøre et fleksibelt, smidig miljø for rask, hurtig applikasjonsutvikling. Medlemmer av IT-driftsgrupper bør også demonstrere et mål på fleksibilitet når det gjelder arbeidsstil og samarbeid med andre.

For eksempel kan en person som kommer fra kulturen til tradisjonell IT-prosjektledelse ikke trives i den nye verdenen av dynamiske prosesser og strømlinjeformet dokumentasjon. En orientering mot stive tidsplaner fungerer ikke ofte; ad hoc-møter og hyppige kommunikasjoner kontra "det ukentlige møtet" er mer beslektet med flytende kultur i moderne IT-drift.

Til slutt, start internt på søket ditt etter IT Ops-stjerner (eller potensielle stjerner) før du ansetter fra utsiden. Du risikerer å fremmedgjøre dine ansatte og sette hele forbedringsprosessen i fare hvis du velger å hente inn en hær av "eksperter" før du vurderer talentene og engasjementet fra menneskene på innsiden. Husk at deres kunnskap om hvordan ting fungerer - både fra tekniske og forretningsmessige perspektiver - er avgjørende for vellykket IT-drift.

Michael Butt er Director of Products hos Boundary .

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com