IT-ledelse avgjør ofte iPad-suksessen i bedriften

De siste års forbrukerelektronikkstjerne har uten tvil vært Apples iPad. Opprinnelig panorert av mange kritikere som en "gigantisk iPhone". Enheten har solgt hundrevis av millioner enheter og er nå under seriøs vurdering som en bedriftsenhet av mange selskaper. Mens en klar hit med forbrukere og en overbevisende plattform for alt fra nettlesing til spill, lurer mange CIO-er som jeg har snakket med om denne tingen faktisk er relevant for bedriften eller bare et leketøy av forbrukerklasse.

Det enkle svaret er at det kommer an på hvordan du nærmer deg nettbrett i selskapet ditt. I hovedsak ser jeg to tilnærminger til å integrere iPad, som også kan brukes på andre enheter av forbruker-type. Mange ser på iPad som en teknologiløsning som leter etter et problem, og de kjøper uforholdsmessig et dusin nettbrett siden "alle gjør det", eller noen som markedsfører har uendelig jaget finansdirektør for noen få enheter.

Hvis du nærmer deg iPad - og nettbrett generelt - fra denne vinkelen, er iPad ikke bare et leketøy, men en verden av vondt for enhver CIO. IPad-en mangler "enterprise-grade" -håndterbarhet, krever en rekke nye utviklings- og distribusjonsverktøy, og ser omtrent like skremmende ut som å prøve å gjøre mammas minivan "race klar" for Daytona 500.

Selv om det er løsninger for noen av iPadens oppfattede feil, vil du sannsynligvis finne mer frustrasjon enn suksess hvis du bruker din eksisterende enterprise IT-modell på enheten, og du vil påføre brukerne det samme ved å prøve å tvinge en firkant pinne i et rundt hull.

Den andre tilnærmingen jeg ser at administrasjonssjefene tar er tydelig når de først plukker opp enheten. For disse menneskene er iPad løsningen på problemer de har møtt i årevis: en lett, enkel enhet som lett får tilgang til informasjon og gjør det enkelt å fange data. I kommende innlegg skal vi snakke mer om noen umiddelbart aktuelle forretningsproblemer som iPad kan bidra til å løse.

Helt ærlig er det flere problemer som teknologi kan løse der tradisjonell enterprise-grade funksjonalitet ikke bare er mindre relevant, men den faktisk kommer i veien for å løse problemet. Forbrukerteknologi gir deg tilgang til den nyeste tenkningen og er ofte langt raskere og skittenere enn det langsommere virksomhetsområdet. Enten du trenger å bygge en kiosk på fem dager for en messe eller utstyre feltpersonalet med en hylle full av tekniske manualer som de kan ta med seg i håndflaten, presenterer teknologier som iPad raske, billige løsninger.

Kort sagt, om iPad lykkes eller mislykkes i bedriften, blir ofte drevet av IT-ledelsens oppfatning av enheten. Hvis du åpner boksen og ser hodepine som strekker seg fra håndterbarhet til tilgangskontroll, kan du redde deg kvalen og overlate iPad til forbrukerne. På den annen side, hvis du ser en rask og rimelig løsning på en rekke irriterende forretningsproblemer, kan iPad være teknologien "duct tape" du har ventet på - det vil si en billig (men ufullkommen) løsning på alle slags bedriftsproblemer.

Les også

  • CIOs sier at iPad og andre skifer har en plass i virksomheten
  • Fem forretningsscenarier for iPad og andre nettbrett
  • Apple iPad: Er det en ROI for virksomheten?
  • Hvorfor IT-avdelinger bør støtte iPad-brukere
  • 10 iPad 2-apper for virksomheten
  • 10 grunner Apples iPad vil bli en hit med forretningsbrukere

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com