Er London midt i sitt første opprør på sosiale medier?

Har London nettopp hatt sitt første opprør på sosiale medier?

Det ser ut til å være enigheten som dukker opp etter de rystende hendelsene i helgen, med vold og plyndring som brøt ut i flere områder i London.

Kommandør Steve Kavanagh, nestleder assisterende kommisjonær for Metropolitan Police, sa til Radio 4s program i dag : "Sosiale medier og andre metoder har blitt brukt for å organisere disse nivåene av grådighet og kriminalitet, og vi må tilpasse oss og lære av det vi opplever."

Kit Malthouse, varaordfører i London for politiarbeid og styreleder for Metropolitan Police Authority, fortalte også programmet: "De nye fenomenene innen politiarbeid, fra et etterretningsmessig synspunkt, er sosiale medier og Met om enn for to-tre år siden kan ha vært litt treg å ta tak i, de er nå over alt. "

En av attraksjonene i sosiale medier er hvor raskt den kan dele informasjon, og det er ikke alltid for godt Bildet: Twitter / silicon.com

Det har vært utbredte påstander om at kriminelle brukte sosiale medier som BBM og Twitter for å koordinere opprørene samt for å skryte av deres utnyttelser. Det forteller meg at de involverte er veldig, veldig dumme. Selv om det er hjerneløst å ta del i voldelig forstyrrelse, er det å være reklamer for din rolle i det på et hvilket som helst offentlig nettverk.

En av de store attraksjonene i sosiale medier er hvor raskt den kan dele informasjon, eller en ide, og det er ikke alltid for godt.

Som et resultat bør ingen bli overrasket over at Met vil se nærmere på sosiale medier som en kilde til etterretning.

Men akkurat som kriminelle kan ha brukt sosiale plattformer for å koordinere, så brukte resten av byen også de samme sosiale medieverktøyene for å holde seg oppdatert på hendelser.

Det er fordi en ting denne volden har gjort klart - igjen - er at sosiale medier nå er slik folk flest holder følge med nyheter, spesielt der øyenvitne-kontoer er nøkkelen.

Selvfølgelig er Twitter et ufullkommen verktøy. Mens det kanskje lar oss høre fra de på bakken, i tillegg til å glede oss over en og annen bit av vidd - som tweeten: "Til idioter Sammenlign #Enfield med Egypt-revolusjonen: Det var 2 MILLIONER demonstranter på Tahrir-torget i Kairo, og de var ikke stjele DVD-er "- det er også overfylt av enorme mengder søppel og støy.

Fortsatt er det det faktum at Twitter-hashtags er en flott måte å følge med på nyhetene, så lenge de er balansert med regelmessige fornuftskontroller fra TV og radio. Mens de eldre mediene har blitt kritisert for sin langsomme reaksjon, gir de en gjennomtenkt folie til Twitters kakofoni av alltid pågående hendelser.

Selv om det kan være at tyvene brukte sosiale nettverk for å organisere denne volden, kan det allerede være en viss innløsning for sosiale medier i horisonten: brukere bruker allerede den for å prøve å spore opp noen av de plyndrerne som er involvert.

Sosiale medier, som all teknologi, er moralsk nøytrale - det er bruken vi legger det til som betyr noe.

Oppdatering, tirsdag morgen: Etter nok en natt med opprør i London, peker tabloidene igjen fingeren mot sosiale nettverk, beskylder tjenester som Twitter og BBM for å pusse opp flammene og tjene som et kjøretøy for opprørerne å organisere seg.

Fra å se disse opprørerne på Londons gater i går natt, vet jeg at dette ikke er en fiendtlig tomt som er orkestrert av genier som bruker sosiale medier og kryptert mobilmelding. Det er kjedelige, stakkars, upåvirkede, sosialt ekskluderte barn som lurer ute og ødelegger sine egne nabolag i prosessen.

Også på nytt tjener sosiale medier som et kontrapunkt for den tankeløse ødeleggelsen: hashtags som #riotcleanup og #riotwombles viser den positive siden av hva teknologien kan gjøre, slik at lokalsamfunn kan rydde opp og reparere skaden som opprørene har utført. Det er mange grunner til volden, men teknologi er ikke en av dem.

Steve Ranger er redaktør for silicon.com og har skrevet om teknologiens innvirkning på mennesker, kultur og næringsliv i over et tiår.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com