Er det fortsatt verdt å bli dataforsker?

Er det fortsatt verdt å bli dataforsker? Når lønningene flates ut og konkurransen øker, er det tegn på at utsiktene for dataforskere kan være mindre fantastiske enn en gang trodde.

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

I flere år har dataforsker blitt rangert som en av de beste jobbene i USA, når det gjelder lønn, etterspørsel etter jobb og tilfredshet.

Men det er tegn på at den ettertraktede rollen kan miste noe av glansen, da lønn for dataforskere begynner å platå.

Tall produsert av Glassdoor Economic Research viser et fall i USAs dataforsker lønn i februar og mars i år.

"På Glassdoor har vi sett betale for dataforskere som faktisk krymper 1, 2 prosent i mars 2019, " sa seniorøkonom Daniel Zhao fra Glassdoor.

"Dette er en fortsettelse av en lengre løpende trend - dataforskerens lønnsvekst har vært godt under landsgjennomsnittet det siste året."

Glassdoor er ikke alene om å legge merke til trenden, med en lignende avskjerming av lønningene tydelig i data samlet inn av Stack Overflow det siste året.

"Data forsker lønn beveger seg nærmere mainstream av programvareutvikler lønn generelt, " sa Stack Overflow data forsker Julia Silge, og la til at det var "mye mindre av en forskjell" mellom lønnen til de to gruppene når de kontrollerer for utdanningsnivå.

Når det gjelder grunnen til lønnspressen, for Glassdoors Zhao, er det klart at det nå er flere kandidater til dataforskerroller enn det er ledige jobber.

"Ettersom datavitenskapen har økt i prominens, har påmeldinger til datavitenskapelige programmer og bootcamps eksplodert. Denne enorme økningen i arbeidstakere for begrensede inngangsnivåjobber holder ned lønningene, " sa han.

Mens analytikere rapporter ofte diskuterer den skarpe oppgangen i etterspørselen etter datavitenskapelige ferdigheter, antyder anekdotiske bevis fra de i bransjen at etterspørselen kan overgås av det store antallet nye aktører på feltet, takket være eksplosjonen i antall datavitenskap kurs som tilbys av online læringsknutepunkter som Fast.ai og Coursera.

Vicky Boykis, senior manager for data science and engineering i CapTech Ventures, skrev at hun og andre hun kjenner i bransjen har sett mer enn en femdobling av antallet som søker på junior data science-roller.

"Det kan være veldig vanskelig for noen med en ny grad innen datavitenskap å finne en datavitenskapelig stilling, gitt hvor mange nye mennesker de konkurrerer med i markedet, " skrev hun.

Men hvordan kan forslag om overforsyning med dataforskere forenes med hyppige rapporter om mangel på datavitenskap? Zhao sier at det er viktig å forstå at selv om bedrifter kanskje sliter med å finne ferdighetene de trenger, betyr det ikke at det ikke er nok talent på inngangsnivå.

"Det kan være en kompetansemangel, men ikke søkermangel. Det er ikke uvanlig at åpningsnivå eller praksisplassåpninger i datavitenskap mottar hundrevis av søkere. Når arbeidsgivere snakker om mangel, snakker de generelt om mangel på erfarne fagpersoner., sa han og la til at dette i stor grad stammet fra datavitenskapens nyhet som et hovedfelt.

En forvirrende faktor å huske på er imidlertid at det blir vanskeliggjort å sammenligne lønnstall for dataforskere over tid av hvor dårlig definert dataforskerrollen er.

- Bedrifter bruker i økende grad dataforskerens tittel til andre lignende roller som dataanalytiker eller statistiker, sier Zhao.

"Denne blandingen av stillingsbetegnelser endrer sammensetningen av arbeidsstyrken til dataforskeren og holder ned lønningene som et resultat."

Bør du tenke deg om to ganger før du trener som dataforsker?

Med sakte lønnsvekst blant dataforskere og tegn kan det være en mengde juniortalenter, bør håpefulle dataforskere ta en pause for tanken?

Boykis 'råd er å vurdere å komme inn i feltet ved "bakdøren", ved å starte i et tangentielt beslektet felt som en juniorutvikler eller dataanalytiker og jobbe deg mot å bli dataforsker, i stedet for å sikte rett på dataforsker som en karriere.

Stack Overflow's Silge har en litt annen tolkning av hvorfor lønningene utjevnes og mener folk ikke nødvendigvis burde bli avskrekket fra å komme inn i bransjen.

"Jeg tror at det vi ser er litt av standardiseringen og profesjonaliseringen av datavitenskap, " sa hun.

"De siste ti årene har vært litt av det ville vesten når det gjelder datavitenskap. 'Hvordan blir du dataforsker?', Det har vært et veldig åpent spørsmål.

"Jeg ser bransjen bevege seg mot en viss konsensus rundt 'Hva betyr det å være en dataingeniør? Og' Hva betyr det å være en dataforsker? '.

"Når du kommer til det stadiet blir det lettere å ansette for disse rollene, og når disse rollene er lettere å ansette for deg, har du ikke den vanvittige lønnsituasjonen vi hadde før."

Glassdores Zhao er også rask med å påpeke at det fremdeles er mange aspekter ved å være datavitenskapsmann som gjør det til en attraktiv rolle - ikke minst det faktum at amerikanske dataforskere fortsatt tar hjem 95.459 dollar i median årslønn.

"En ting å huske på er at dette ikke nødvendigvis er dårlige nyheter for håpefulle dataforskere, " sa han.

"Data forskere har fremdeles en av de best betalte og høyest tilfredshet jobbene i USA."

Imidlertid advarer han nye aktører til feltet om å gå inn i det med øynene åpne.

"Men det betyr at konkurransen blant søkerne er og vil fortsette å være hard de kommende årene."

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com