iPhone 5: Hva du trenger å vite før du kjøper

Apple holdt en spesiell begivenhet der den nye iPhone 5 ble avduket. For de av dere som har holdt følge, var det ikke mange overraskelser bortsett fra noen iPod-oppdateringer, og ny versjon av iTunes. For de av dere som ikke har det, er her sammenbruddet.

IPhone 5s mest bemerkelsesverdige funksjon er den nye og vakre 4-tommers retina-skjermen. Heldigvis stoppet ikke Apple der. IPhone 5 har også en ny unibody-design laget helt av aluminium og glass sammen med en oppgradert A6-prosessor.

Her er en oversikt over flere nye maskinvarefunksjoner:

 • CDMA og GSM 4G LTE som Apple kaller Ultrafast trådløs
 • En ny lynport og -kontakt
 • Et forbedret 8-megapiksel iSight-kamera med blits
 • Et frontvendt 1, 2-megapikslers FaceTime HD-kamera
 • Bedre batterilevetid
 • Nye hodetelefoner kalt EarPods

I tillegg til maskinvareoppdateringene, leveres iPhone 5 med iOS 6, som jeg har hatt en sjanse til å leke med. Så langt er dommen, vel, ganske fantastisk. Jeg har hatt glede av å bruke den nye Maps-appen, som jeg oppdaget har valg for fotturer og lokaltransport, men har egentlig ikke bestemt hvor bra den fungerer. iOS 6 har flere andre nye funksjoner i tillegg som vil komplimentere maskinvaren ganske pent.

Igjen en rask nedkjøring av iOS 6:

 • Siri har blitt oppdatert, og så langt har det fungert veldig bra for meg.
 • Den nye Kart-appen med Flyover og Turn by Turn veibeskrivelse har vært en glede å bruke.
 • Oppdaterte butikk-apper: iBooks, App Store, iTunes Store har alle et friskt utseende og flotte søkefunksjoner.
 • Dypere iCloud-integrasjon (Gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopien min fungerte feilfritt!)
 • Passbook
 • Facebook-integrasjon
 • Tillegget til VIP-status i Mail
 • Fotodeling fra Photo-appen
 • Facetime over Cellular
 • Flotte nye anropsfunksjoner som Svar med melding eller Send til telefonsvarer
 • Safari iCloud-faner
 • Panorama med høy oppløsning i Camera App

Det du kanskje ikke har fanget

Nå som vi har de åpenbare tingene ute av veien, kan vi snakke et øyeblikk om noen få ting som er blitt glanset over. La oss først prate om den nye belysningskontakten. Jeg er sikker på at noen av dere vil miste litt søvn over denne i utgangspunktet, men det er et godt grep fra Apples side. Fordelene med å redusere størrelsen på porten er forbedret levetid på batteriet og til slutt mindre periferiutstyr. En ting som imidlertid overrasket meg, er at kabelen er USB 2.0. Det er ikke mye informasjon om kabelen på Apples nettsted, men jeg klarte å finne den i Apple nettbutikk der spesifikasjonene er lagt ut. Jeg kan ikke si med sikkerhet at dette virkelig er tilfelle, men det ser ut til at Apple kan ha trukket en rask på oss. Det er mulig at portens dager er nummerert som på grunn av muligheten for trådløs lading i fremtiden, og det kan være at Apple virkelig tror at de fleste alle bruker Wi-Fi for å synkronisere enhetene sine i disse dager. Dette stemmer for meg, men med tanke på at jeg ikke har noen annen USB 3.0, så vil USB 3.0-portene mine kaste bort. Det er veldig sannsynlig at Apple har en oppgraderingsbane i tankene og kan gjøre en ytterligere 3.0-kabel tilgjengelig eller vil oppgradere den i et fremtidig produkt. Man kan alltid håpe.

Det andre elementet som jeg oppdaget som ikke ble nevnt i presentasjonen, er at nå har iPhone flere forskjellige modeller. IPhone 5 kommer i både sort og hvitt smak, og sports- 16-, 32- og 64-GB-versjoner, men den kommer også i flere trådløse modeller. Apples nettsted har gjort det bra å spille av dette, men hvis du driller deg ned til Tech Spec som finnes på iPhone 5-området på Apples nettsted, vil du finne en interessant overraskelse. IPhone 5 er ikke lenger en verdenstelefon.

Dette er hva spesifikasjonene gir:

Hvorfor? Min gjetning ville være å redusere batteriforbruket og spare plass for å gjøre iPhone 5 bemerkelsesverdig tynn. Er det verdt avveiningen? For noen, kanskje, men jeg anbefaler at du vurderer dette grundig før du legger inn forhåndsbestillingen. Hva dette betyr i et nøtteskall, er at hvis du reiser eller vurderer å bytte nettverk i løpet av en nærm fremtid, vil du tenke veldig hardt på hvilken modell du skal kjøpe. Siden hver versjon av telefonen støtter spesifikke nettverk, vil du nesten utvilsomt være låst i leverandøren din, ikke bare i løpet av kontraktens varighet, men helt til du er klar til å kjøpe din neste telefon. Det er et unntak, og det er hvis du skulle kjøpe GSM-modellen, som både AT&T og T-Mobile støtter. Når du reiser, vil du sørge for at du velger telefonen som støtter det bredest tilgjengelige nettverket i områdene hvor du skal reise.

Gitt at det er noen fallgruver her og der, men til syvende og sist er jeg super spent på iPhone 5 og kan ikke vente med å få hendene på en!

Oppdatering: Apple har lagt ut en liste over tilgjengeligheten til iPhone 5-funksjonen basert på region. Du finner siden her.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com