IPadens andre store fordel: Forhandlere får bare 3% avslag

Da jeg skrev artikkelen min, Den eneste store grunnen til at iPad-konkurrenter ikke kan konkurrere om pris, og forklarte at Apples detaljhandlere var en viktig faktor i iPad-prislappen og til slutt suksessen, fikk jeg en ting galt. Denne ene tingen absolutt ikke ugyldiggjør sannheten i saken. Det er faktisk en annen faktor som tipser skalaene til iPadens fordel.

Fotokreditt: Jason Hiner

Problemet er iPads engrospris - med andre ord, prisen som Apple selger iPad til sine detaljhandelspartnere som Amazon, Best Buy, Target, Wal-Mart og noen få andre. Poenget mitt i artikkelen var at Apple har råd til å prise iPad-en lavere enn hovedkonkurrentene fordi "Selskapet kan svelge den bitre pillen ved å knapt tjene penger på iPad-salg gjennom detaljhandelspartnerne fordi det kan feire den fete fortjenesten det gjør når kunder kjøper direkte gjennom butikkene og nettbutikken. Imidlertid er selskaper som Motorola, HP og Samsung nødt til å tjene all sin fortjeneste ved å selge nettbrettet engros til forhandlerpartnere. "

Feil. Det viser seg at Apple fortsatt tjener massevis av penger på iPad-ene det selger til detaljister, som kjemper med hverandre for å se iPad for veldig lite overskudd.

Siden jeg publiserte artikkelen min, har jeg mottatt mange meldinger fra folk som jobber i teknologibutikksektoren og har mottatt informasjon fra flere uavhengige kilder om at Apple selger de forskjellige iPad-modellene til detaljhandelspartnerne til en liten rabatt på 3% av klistremerke pris.

Jeg spurte Apple og flere av forhandlerpartnerne om de kunne bekrefte dette, eller om de vil kommentere det. Apple hadde ingen respons.

Best Buy PR-sjef Paula Baldwin sa: "Når det gjelder politikk, kommenterer vi ikke detaljene om noen økonomiske ordninger med våre leverandørpartnere."

Verizon PR-representant Michelle Gilbert sa: "Forholdene og avtalene vi har med våre partnere er fortrolige. Som sådan kan jeg ikke bekrefte eller kommentere meldingene."

Imidlertid er jeg sikker på 3%-tallet siden det har kommet flere uavhengige kilder i teknisk detaljhandelsbransje i både USA og Storbritannia.

Selvfølgelig er det mer med historien. Hvorfor vil detaljister være enige om å tjene nesten ingen penger på iPad-salget? Teknologiforhandlerne jeg snakket med - som ikke ønsket å bli navngitt fordi de enten er under NDA med Apple eller fryktet negative ringvirkninger - sa at detaljister er villige til å ta lave marginer på iPad for å øke butikkstrafikken og deretter Få iPad-kunder til å legge inn bestillinger med tilbehør og garantier, som begge er pengeprodusenter med høy margin for detaljistene.

Hva med sammenlignbare nettbrett? Er selskaper som Motorola og Samsung i stand til å selge nettbrettene sine til detaljister for 97% av prislappen som Apple gjør? Det er mulig, men ikke sannsynlig med mindre det er et veldig ønskelig produkt eller en forhandler med et spesielt forhold.

Så hva er grossistnummeret for disse iPad-konkurrentene? Selv om det sannsynligvis ikke er så lavt som 3%, er det absolutt ikke den tradisjonelle engrosprisen på 50%. En av de tekniske detaljhandelskontaktene jeg snakket med, sa at den slags marginer forsvant på begynnelsen av 1990-tallet da forbrukerens tekniske boom begynte å ta fart. For nettbrettkonkurrenter er antallet sannsynligvis mellom 5% -15% rabatt på utsalgsprisen, basert på rapporter fra flere kilder.

Hovedpoenget er at de andre nettbrettprodusentene må selge produktene sine til detaljister med større rabatt enn Apple selger iPad til detaljhandelspartnerne. Alt i alt gir dette Apple enda en fordel ved å prissette iPad-en lavere enn konkurrentene.

Dette legger opp til tre hovedfaktorer som hjelper Apple med å holde iPad-prisen så lav:

  1. Apple-butikker - Apple gjør en stor del av iPad-salget direkte til sine kunder gjennom Apple-butikkene og den elektroniske Apple-butikken, som gjør at selskapet kan beholde enda mer av fortjenesten. Selv om det er dyre å drive butikk, driver Apple en av de mest lønnsomme detaljhandelsbedriftene i USA, og disse direktesalgene gir Apple muligheten til direkte å følge opp kundene for å lokke dem med fremtidige oppgraderinger.
  2. Forsyningskjede - Som andre har forklart, har Apple en stor fordel for forsyningskjeden. Det betyr at den kontrollerer komponentene som går inn i produktet (og prisen det betaler for dem) bedre enn konkurrentene gjør. Apple lager programvaren, designer sjetongene og kjøper flashminne og LCD-skjermer i enorme mengder (i kombinasjon med iPhones og iPods). Det reduserer råkostnadene for hver iPad betydelig.
  3. 3% -faktoren - Apple selger iPad til detaljhandelspartnere med en minimum 3% rabatt (som sannsynligvis er mye lavere enn konkurrentene). På grunn av styrken til Apples merkevare og kundebehovet til iPad, er forhandlere villige til å ta veldig lite overskudd på iPad-salg for å drive butikkstrafikk og tjene penger på tilleggskjøp som tilbehør og utvidede garantier.

Igjen, denne informasjonen reduserer ikke det opprinnelige poenget med at Apple som driver egne butikker har vært en viktig faktor for suksessen til iPad. Da Apple avduket iPad 2 2. mars, støttet faktisk Apple CEO Steve Jobs ideen. Han sa:

"En av tingene som gjorde det mulig for oss å rulle ut denne teknologien så raskt var Apple-butikkene våre. De ble bygget for øyeblikk som dette. De ble bygget for å ta ny teknologi og rulle den ut og utdanne kunder om den og være der når de har spørsmål og problemer. Vi har hundrevis av Apple-butikker nå, som du vet. Dette er en av våre nyeste i Chicago peker på et lysbilde. Og uten disse butikkene tror jeg ikke vi hadde vært så vellykket heller ."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com