Internett-TV: Roku trumfer fortsatt Apple, Google og Boxee

Dette har blitt året til Internett-TV, eller i det minste året for internett-set-top-boksen. Google har lansert sitt TV-spill. Apple og Roku har oppdatert sine Internett-STB-er, og Boxee (en kultfavoritt blant techies og hackere) har flyttet utover bare programvare og levert sin egen maskinvareboks også.

For de som er klare til å ta steget og legge til en Internett-tilkoblet boks til underholdningssenteret sitt, er det plutselig blitt et overfylt marked og et tøft valg.

Jeg skal hjelpe til med å forenkle det. Her er en rask oversikt over hva hver av disse Internett-STB-ene har å tilby og hvem de vil appellere til. Jeg har også rangert dem fra verste til beste.

4. Google TV

Av disse fire er Google TV den klart mest ambisiøse. Dessverre er det også det mest kompliserte, og det er dets endelige angring. Jeg testet Logitech Revue ($ 299) sammen med Mini Controller ($ 129) og TV Cam ($ 149). Selv uten de to ekstra tilbehørene er dette det dyreste alternativet av de fire.

For den førsteklasses prisen får du et system som integreres med kabel- eller satellitt-set-top-boksen og gir deg muligheten til å veksle frem og tilbake mellom den tradisjonelle TV-opplevelsen og et Internett-grensesnitt på TV-en. Google TV-grensesnittet gjør det enkelt å søke på nettet etter videoklipp (selv om det er skjevt mot YouTube og Google videosøk) og deretter spille av disse klippene på storskjerm. Det er dens største styrke.

Hvis du ser på mange korte videoklipp på nettet fra hele nettet og ønsker å få dem opp på flatskjerm-TVen din, er Google TV-boksen nå den beste og enkleste måten å finne dem og se på dem. Jeg tror det er fortsatt enklere og en bedre opplevelse å se på disse korte tingene på en bærbar PC eller iPad, men noen mennesker kan være uenige.

Det mest skuffende med Google TV er at den ikke har mange apper ennå. Se opp for apper. Hvis selskaper med stort innhold (dvs. TV-nettverk og produksjonsselskaper) begynner å hoppe på app-båndtvangen, kan de lage superdynamiske apper / kanaler som blander kraften til web- og multimediainteraktivitet med tradisjonelle kabelkanaler. Google TV er best posisjonert for den revolusjonen hvis den skulle skje.

3. Boxee Box

Boxee kunne etter hvert vise seg å være ledende på internett-set-top-boksen. Den har den beste brukergrensesnittet av noen av disse enhetene. Den har den beste fjernkontrollen, hendene ned (du vipper den over og den har et tastatur på baksiden). Og det er den eneste som vellykket integrerer sosiale nettverk i opplevelsen.

Boxee Box ($ 199) er enkel og behagelig å bruke, men også attraktiv og kraftig. Og gjør ingen feil, programvare og brukergrensesnitt er enorme differensierere på dette rommet. Boxee-brukeropplevelsen er mye renere, jevnere og mer intuitiv enn Google TV, og de to av dem er naturlige konkurrenter fordi de begge handler om å bringe videoklipp fra hele nettet til TV-skjermen. Boxee har bedre brukergrensesnitt, men Google gjør det litt lettere å finne gode ting. Mitt største problem med Boxee er at jeg aldri ser ut til å finne så mye godt innhold å se på.

Boxee lar deg også få tilgang til noen av dine egne personlige videofiler eller filmer og gjøre dem til en del av opplevelsen, som er et pluss. Men den drepte funksjonen kan vise seg å være at den effektivt integrerer en sosial opplevelse, slik at du kan legge til vennene dine og se videoene de ser og anbefaler. Det kan bli enda viktigere i fremtiden, siden det sannsynligvis vil være mer og mer innhold å sortere gjennom.

En annen flott ting med Boxee er at programvaren også er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux, slik at du kan laste ned den gratis og prøve den. Hvis du liker det, kan du kjøre den på din egen boks koblet til TVen din, eller du kan gå ut og kjøpe Boxee Box STB for å forenkle prosessen.

2. Apple TV

Den nye Apple TV-oppdateringen for 2010 ($ 99) har to ting å gjøre: 1.) Den er utrolig liten, noe som gjør det enkelt å legge til TV-er eller underholdningssystemer, og 2.) Den har massevis av innhold tilgjengelig, spesielt hvis du allerede er forskanset i økosystemet Apple og iTunes.

Den nye Apple TV løser også en rekke av de irriterende problemene fra den originale Apple TV. Den overopphetes ikke, den har ikke den dumme lokale synkroniseringen med en Mac eller PC, og den integrerer nå Netflix (det beste Internett-aktiverte innholdsbiblioteket). Selv om Apple hevder den har den beste Netflix-opplevelsen på noen enheter, stemmer den fremdeles ikke helt med Roku for hastighet, navigasjon og enkelhet.

Apple har imidlertid et flott bibliotek med utleie av nye utgivelser, enkel tilgang til mange lyd- og videopodcaster, og et flott galleri med filmtrailere (en funksjon jeg overraskende har vist seg å bruke mye). Apple har også et interessant opplegg med AirPlay, som det har til hensikt å bruke for å la enheter som iPhone og iPad strømme innhold over luften til Apple TV. Når dette går i live, vil det være interessant å se hvor bra det fungerer og hvor mye det blir brukt.

Apple kantet Boxee smalt på andreplass av en grunn: Det er rett og slett mer nyttig, og det skyldes mest at det har mer og bedre innhold.

1. Roku Player

Saken med Roku er at oppdraget er enkelt: Ta videoinnhold av høy kvalitet som er publisert over Internett, og lever det til HDTV på en latterlig enkel måte. Og det spikrer absolutt dette målet.

Og det er billig. Det tilbyr tre versjoner: HD ($ 59), XD ($ 79) og XD | S ($ 99). For de fleste kjøpere vil XD være mest fornuftig. Du kan til og med få Roku XD gjennom detaljhandelskanaler som Best Buy nå for $ 89, siden Netgear selger den som NTV250 (bildet over).

Roku startet først og fremst som en streamingboks for Netflix on Demand - et bibliotek med katalogfilmtitler og komplette sesonger av tidligere TV-serier som Netflix opprinnelig gjorde tilgjengelig for streaming til PC-er. Netflix har ført dette til TV-en, ført oss nærmere enn noen annen til målet om å til slutt ha hele historien med filmer og TV-serier tilgjengelig på etterspørsel over Internett og spillbar på hvilken som helst skjerm. Og som jeg nevnte over, har Netflix fortsatt den beste og enkleste Netflix-opplevelsen av noen av disse STB-ene.

Roku har nå utvidet innholdet og tilbyr mange forskjellige kanaler og innholdsmuligheter, fra Amazon Video (som tilbyr praktisk talt alle de samme filmutleiene som Apple TV) til Major League Baseball til This Week in Tech (TWiT) til Revision3, og mye mer.

Roku har ikke muligheten til å få tilgang til webklipp fra hele nettet slik du kan med Google TV og Boxee. Så hvis du leter etter en boks som lar deg se det 7-minutters klippet fra historychannel.com på storskjerm-TVen din, er ikke Roku det beste valget.

Imidlertid har jeg aldri vanskelig for å finne gode ting å se på Roku, og det - kombinert med det enkle oppsettet og brukervennligheten - er grunnen til at jeg rangerer det som nummer én, selv over de mye større konkurrentene.

Hva er din stemme?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com