Internet of Things (IoT): Jukseark

Internet of Things (IoT) og hvorfor det betyr noe IoT-tilkoblede enheter inkluderer alt fra smarttelefoner og husholdningsapparater til flymotorer og smarte verktøy på en fabrikk. Finn ut hvorfor tingenes internett betyr noe og hvor det skal fremover.

Tingenes internett, som ofte kalles IoT, refererer til milliarder av enheter over hele verden som er koblet til internett gjennom sensorer eller Wi-Fi. Det er i utgangspunktet et gigantisk nettverk av objekter som kobles til internett. Hver enhet samler inn data, og disse dataene, kjent som store data, blir utvekslet og analysert.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

IoT-tilkoblede smarte enheter kan være en hverdagsartikkel som telefon, bil, klokke, vaskemaskin eller kjøleskap. IoT-enheter kan også være komponenter i maskiner og systemer, for eksempel på en oljerigg eller flymotor.

Når kostnadene går ned, er IoT mer tilgjengelig enn noen gang. Gartner anslår at rundt 8, 4 milliarder IoT-enheter var i bruk i 2017, en økning på 31% fra året før, og det vil ramme 20, 4 milliarder innen 2020. De totale verdensutgiftene på IoT rammet rundt 2 billioner dollar i 2017.

IHS, en global virksomhet innen data- og informasjonstjenester, rapporterer at innen 2030 vil 125 milliarder tilkoblede enheter være en del av hverdagen vår.

Hva er tingenes internett (IoT)?

IoT er et lag med digital intelligens som gjør en enhet smartere enn den ville vært på egen hånd.

Når tilkobling legges til en enhet, blir elementene kjent som smarte, som i et smartur, en smarttelefon eller et smart kjøleskap.

Som Lisa Elénius Taylor, leder for IoT-markedsføring for Ericsson forklarte, "på det mest grunnleggende nivået, er Internet of Things et nettverk av enheter, kjøretøy og apparater som har programvare og tilkoblingsfunksjoner som gjør dem i stand til å koble hverandre og utveksle data ."

Eksempler på vanlige IoT-enheter inkluderer en mangfoldig samling av små gjenstander som smarte termostater som lærer din foretrukne hjemmetemperatur, lyspærer som varsler deg om uteluftkvalitet, smarte låser som du kan åpne fra en app på telefonen din, og utstoppede leker som roe barnet ditt om natten. Det inkluderer også større gjenstander som førerløse kjøretøy, jetmotorer og sensorer på en maskin i et produksjonsanlegg, som også kan kalles maskin-til-maskin (M2M). Det finnes også industriell IoT, som er kjent som IIoT.

Vanligvis er IoT-enheter elementer som tidligere ikke var koblet til internett. Hvert år på CES, for eksempel, er det en mengde nye IoT-tilkoblede enheter som underholder og forbløffer, for eksempel tilkoblede bleier for å fortelle deg når babyen din må byttes, og puter som hindrer ektefellen din fra å snorke.

Imidlertid er det ikke bare ting som utgjør IoT - det er enheter, så vel som innsikt samlet fra dataene, og handlingen som er gjort basert på dataene.

IoT og big data

Den store mengden data samlet inn av IoT-enheter er kjent som big data. Disse dataene brukes til alt fra prediktiv analyse til å bestemme den beste måten å markedsføre til en kunde. Mange selskaper har brukt år på å samle inn data og har fremdeles ikke funnet ut hva de skal gjøre med det. Disse dataene er verdifulle, og dataforskere er blant de mest etterspurte karrierer innen teknologi.

Cisco beregner at maskin-til-maskin-tilkoblinger som støtter IoT-applikasjoner, vil utgjøre mer enn halvparten av den totale 27, 1 milliarder enheter og tilkoblinger, og vil utgjøre 5% av den globale IP-trafikken innen 2021.

IoT og skyen

Siden så store mengder data blir overført via IoT-enheter, er det for mange selskaper nødvendig å bruke skyen til databehandling. Cloud computing-giganter som Microsoft, Amazon Web Services og Google Cloud er blant de som tilbyr IoT-tjenester.

Tilleggsressurser

 • Rask ordliste: Internet of Things (Tech Pro Research)
 • Edge computing: Et jukseark (TechRepublic)
 • MiOS, en programvareplattform for IoT: Cheat sheet (TechRepublic)
 • Kraften til IoT og big data (Tech Pro Research)
 • Forskning: BYOD, wearables, og IoT (Tech Pro Research)

Når begynte IoT-revolusjonen?

1980- og 1990-tallet handlet om mer enn dårlig mote og bedre musikk - konseptet med å legge sensorer og intelligens til vanlige gjenstander ble et diskusjonstema. Teknologien eksisterte ennå ikke for å få det til, så fremgangen var langsom.

Adopsjonen av RFID-brikker (laveffektbrikker som kan kommunisere trådløst) løste noe av dette problemet, sammen med den økende tilgjengeligheten av bredbåndsinternett og mobilt og trådløst nettverk, sier Steve Ranger fra ZDNet. Adopsjonen av IPv6 var også et nødvendig skritt for IoT å skalere.

Kevin Ashton, en britisk teknologipioner som arbeidet med RFID, myntet uttrykket "Internet of Things" i 1999, selv om det tok minst ytterligere et tiår for teknologien å få tak i visjonen.

IoT ble først brukt hovedsakelig i bedriften, for eksempel i produksjonen, men nå når de fleste tenker på IoT, tenker de også på smarte enheter i hjemmet, alt fra termostater til AI-drevne høyttalere og hjemmesikkerhetssystemer.

Hva er fordelene med IoT for bedrifter?

Bedrifter bruker IoT for å oppdage og feilsøke problemer eksternt, forutsi vedlikeholdsbehov, spore produksjonslinjeeffektivitet, overvåkingsenheter og på andre måter. Dette er alt som direkte påvirker selskapets inntekter.

IoT vokser raskt, og virksomheter er mer avhengige av IoT for drift. Ofte er tilsetningen av IoT i bedriften kjent som en digital transformasjon.

International Data Corp. rapporterer at de tre bransjene som forventes å bruke mest på IoT i år er industri (189 milliarder dollar), transport (85 milliarder dollar) og verktøy (73 milliarder dollar).

Taylor sa: "IoT har potensialet til å endre næringer i kjernen. Digitaliseringen som IoT er en del av kalles en gang den fjerde industrielle revolusjonen. Siden IoT kan påvirke alt som kan kobles sammen, betyr det at IoT virkelig er et økosystem av økosystemer der coopetition er et typisk element. Bedrifter jobber sammen i forskjellige konstellasjoner for forskjellige forretningsbehov og skaper felles fordeler. Å handle i et økosystemmiljø er av største betydning i IoT. Verdien av IoT ligger i dataene som de tilkoblede enhetene samler inn. "

Tilleggsressurser

 • Enterprise IoT-kalkulator: TCO og ROI (Tech Pro Research)
 • Utnytte IoT i bedriften (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)
 • Hvordan starte et IoT-prosjekt hos din bedrift (TechRepublic)
 • Hvordan tjene penger på IoT-prosjektet: 6 trinn (TechRepublic)
 • Slik bruker du IoT for å spare penger på kontorregningene dine (TechRepublic)

Hva er fordelene med IoT til personlig bruk?

IoT kan gjøre oppgavene enklere. Hvis du har et tilkoblet kjøleskap, er det mulig å bruke en mobilapp for å se i kjøleskapet ditt for å se om du har en ingrediens, selv når du er i matbutikken. Ved å legge tilkoblede lyspærer til hjemmet ditt, kan du slå på lys med enkle stemmekommandoer. Mulighetene er endeløse.

Tilleggsressurser

 • Hvordan Louisville ble den første smarte byen på IFTTT-plattformen (ZDNet)
 • Smart hubs, IFTTT & Raspberry Pi: Hvordan komme i gang med hjemmeautomatisering (CNET)
 • En personlig historie: Reddet Apple Watch livet mitt? (ZDNet)
 • Hvordan bærbare sensorer hjalp det amerikanske OL-laget til å vinne 121 medaljer på Rio (TechRepublic)

Hva er sikkerhetsrisikoen ved IoT?

De største ulempene ved IoT inkluderer redusert personvern og sikkerhetsrisiko. Hvis en gjenstand du bruker er koblet til internett, er muligheten for uoppdaget overvåking enorm.

IoT-personvern og IoT-sikkerhet har vært løpende bekymringer for forbrukere og bedrifter. Ingen ønsker å dele sin personlige informasjon uten tillatelse, men når en kunde velger en app, eller deler sine data med smartwatchprodusenten, blir personopplysninger samlet inn og analysert.

Sensorer i hele hjemmet kan brukes til å bestemme alle slags detaljer om hjemmets beboere. Å ha smartklokke under sex kan til og med føre til at produsenten vet når du og partneren din har samleie på grunn av gjensidig forhøyet hjertefrekvens og aktivitet via sanntidsdata.

"IoT overbryter gapet mellom den digitale verdenen og den fysiske verdenen, noe som betyr at hacking til enheter kan få farlige konsekvenser fra den virkelige verden. Å hacke inn sensorene som kontrollerer temperaturen i en kraftstasjon kan lure operatørene til å ta en katastrofal beslutning; å ta kontroll over en førerløs bil kan også ende i katastrofe, "ifølge Rangers ZDNet-artikkel.

Tilleggsressurser

 • Ettersom IoT-angrep øker 600% på ett år, trenger virksomheter å øke sikkerheten (TechRepublic)
 • IoT-sikkerhet: Hva du bør vite, hva du kan gjøre (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Bilder: De 11 minst sikre tilkoblede enhetene (TechRepublic)

Hvordan bruker spesifikke bransjer og smarte byer IoT?

IoT for produksjon

Produksjonsutstyr kan overvåkes gjennom sensorer og avansert analyse; dette er også kjent som M2M, Industry 4.0 og IIoT. Kombinasjonen av prediktiv analyse og vedlikehold kan redusere dyre driftsstans i et produksjonsanlegg. Operativ produktivitet og lønnsomhet forbedres i en tilkoblet fabrikk.

Tilkoblede fabrikker kan inneholde verktøy med sensorer og mobile apper som kan brukes til å hjelpe arbeidere og teknikere til å være mer effektive og nøyaktige. GE Aviation bruker Upskills Skylight industrielle AR-plattform med Google Glass for å forbedre effektiviteten og unngå produksjonsvedlikeholdsfeil, som rapportert av TechRepublic.

Hershey utnyttet IoT, cloud computing, maskinlæring og big data for å regulere produksjonen på fabrikkene og spare 500 000 dollar for hver 1% forbedret effektivitet, som rapportert av TechRepublic.

Tilleggsressurser

 • Hvordan et Indiana IoT-laboratorium transformerer industri og landbruk digitalt (TechRepublic)
 • Hvordan utnytte tingenes internett på internett (ZDNet)
 • Hvordan IoT og big data forbedret Toyotas produksjonsprosess (TechRepublic)

IoT for smarte byer

I år skal 2, 3 milliarder tilknyttede ting brukes i smarte byer, ifølge Gartner. Det globale markedet for smarte byløsninger og tjenester var 36, 8 milliarder dollar i 2016 og forventes å øke $ 88, 7 milliarder innen 2025, ifølge Navigant Research.

Smarte byer har en rekke IoT-enheter på plass, fra parkeringssensorer koblet til en mobil-app for å varsle sjåfører om åpne parkeringsplasser, til videokameraer i smarte gatelys, værsensorer og skudddetekteringsenheter. Bygninger i en smart by er fylt med IoT-løsninger for å forbedre energieffektiviteten og redusere driftskostnadene.

En smart by er en tryggere by, med bedre trafikkregulering, beredskapssystemer som er mer effektive og raskere politi- og EMT-responstid.

Tilleggsressurser

 • Verdens smarteste byer: Hva IoT og smarte regjeringer vil bety for deg (TechRepublic cover story)
 • Portland starter smartby-initiativ med trafikksensorsikkerhetsprosjekt (ZDNet)
 • Raspberry Pi-drevet Boom IoT-sensor oppdager atomeksplosjoner, tornadoer, raketter (TechRepublic)

IoT for verktøy

IoT er viktig for verktøyene, ettersom disse selskapene klør for å følge med forbrukernes etterspørsel etter vann og energi. Det internasjonale energibyrået forventer at det globale energibehovet vil øke med 28% innen 2040.

Energi og vannbruk kan være mer effektiv med IoT-løsninger, med smarte målere som kobles til et smart energinett for mer effektivt å styre energiflyten inn i bygninger.

Smarte vannsensorer sporer vannkvalitet, temperatur, trykk og bruk. Denne informasjonen brukes av vannbedriften til å analysere hvordan kundene bruker vann og for å hjelpe dem med å være mer effektive. Vannlekkasjedetektorer brukes til å finne ørsmå lekkasjer som kan føre til enormt vannavfall.

Tilleggsressurser

 • Sør-Koreas IoT i full gang: Fra vannmålere til AI-drevne smarte bygninger (ZDNet)
 • Vanndata er den nye oljen: Bruke data for å bevare vann (ZDNet)

IoT for transport

I 2020 vil det være 250.000 millioner koblede kjøretøyer på veien, ifølge Gartner.

Når et lag IoT legges til kjøretøyer, hjelper det å forbedre transport og logistikk gjennom fjernovervåking og dataanalyse. For bedriften betyr dette å bruke prediktiv analyse for å fikse potensielle problemer i kjøretøy før et sammenbrudd oppstår; det betyr også å optimalisere leveringsveier i sanntid. For enkeltpersoner betyr det å ha IoT-aktiverte biler som kobles til smarttelefoner og til og med til sitt eget hjem for en sømløs opplevelse.

Tilleggsressurser

 • Å holde transporten trygg i morgendagens smarte by betyr å ta trådløs sikkerhet på alvor (TechRepublic)
 • Hvordan IoT holder trafikken i bevegelse og gatelysene skinner (ZDNet)

IoT for detaljhandel

I følge en forskningsrapport fra Global Market Insights, Inc., er IoT-enheter i personmarkedet spådd å nå over 30 milliarder dollar innen 2024.

I detaljhandel gir data fra beacons, videokameraer og smarte hyller informasjonen om hvordan kundene handler i butikkene sine. Forbrukere kan få hjelp gjennom digitale kiosker og mobilapper for å gi dem en mer personlig opplevelse. Smarte hyller kan hjelpe til med sporing av lager.

Forhandlere som bruker IoT tar handelsbeslutninger basert på data samlet inn fra sensorene som viser hvordan kundetrafikken flyter gjennom butikken. Driftseffektivitet kan forbedres ved bedre å tildele ansatte til nødvendige områder.

Tilleggsressurser

 • Data, AI, IoT: fremtiden for detaljhandel (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)
 • 4 måter IoT kan forbedre kundeopplevelsen (TechRepublic)

IoT for helsetjenester

I helsevesenet brukes IoT til pleie og behandling av pasienter, vedlikehold av utstyr og sykehusoperasjoner.

Medisinske eiendeler som forsyninger og medisin kan spores av en IoT skyplattform. Vital medisinsk utstyr kan holdes i topp stand med forutsigbar vedlikehold. Sensorer kan brukes til å overvåke pasientens romtemperatur eller hvor ofte pasienten beveger seg i sengen.

Noen pasienter får pleie utenfor sykehusinnstillingen gjennom bærbare sensorer som sporer hjertefrekvens, blodtrykk og mer. Når det er et problem, blir legen deres varslet, og behandlingen kan planlegges.

Tilleggsressurser

 • AT & T's IoT-tilkobling hjelper dykkere i hai-infiserte farvann (TechRepublic)
 • Et smart toalett kan være fremtiden for IoT helsetjenester (TechRepublic)
 • Oppdaget dokumentar: Oppdag hvordan en IoT-BH kan oppdage tidlige tegn på brystkreft (TechRepublic)

IoT for smarte hjem

Utvalget av tilgjengelige produkter for et smarthus vokser daglig. Det er alt fra smarte lyspærer, til smarte kjøleskap, til smarte termostater, og selvfølgelig, smarte høyttalere, for eksempel AI-aktiverte stemmeassistenter fra Google, Amazon, Apple og snart Samsung.

Et smarthussikkerhetssystem gjør det mulig for brukeren å overvåke hvem som kommer inn og forlater hjemmet når som helst på døgnet, og det er mulig å fjernlåse en dør for å tillate en husholderske eller noen andre å komme inn.

Amerikas kuleste selskap: How Big Ass Fans gikk fra avkjøling av kyr til et multinasjonalt teknisk kraftverk (TechRepublic cover story) | Last ned PDF-versjonen

For eldre kan et smarthus få dem til å føle seg tryggere, med et voksent barn som kan overvåke dem langveisfra og hjelpe dem hvis de er syke eller skadet.

For øyeblikket bruker mindre enn en fjerdedel (23%) av forbrukerne smarte hjemme-enheter; Imidlertid er mer enn en tredjedel (36%) interessert i å teste ut tilkoblede hjemmeprogrammer, ifølge CSGs The Future of the DIgital Experience: IoT Edition.

Tilleggsressurser

 • Beste smarthustenheter for 2018 (CNET)
 • Hvordan IoT styrker eldre til å bli sunnere og mer produktive (TechRepublic)

Hva er de hotteste IoT-jobbene?

IoT blomstrer. Med milliarder av tilkoblede enheter som allerede er i spill, og milliarder flere spådd å bli lagt til de kommende årene, er det fornuftig å fokusere karrierer på områder som omhandler tingenes internett. Tillegg av IoT-enheter har ført til større IT-budsjetter, sikkerhetsproblemer og jobber for dyktige proffer som kan distribuere og administrere tilkoblede nettverk.

Det er tre generelle typer IoT-jobber:

 1. Jobber som fokuserer på teknologien bak IoT-prosjekter. Dette inkluderer programvare, maskinvare og nettverkssiden av ting, for eksempel IoT-løsningsarkitekt, IoT-programvareingeniør, IoT-analytiker, skyingeniør, IoT-apputvikler, maskinlæringsdesigner / utvikler / ingeniør eller IoT-programvareutvikler.
 2. Jobber som fokuserer på big data og hvordan du kan analysere dem for innsikt. Dette inkluderer dataforsker, databasearkitekt, BI (analytiker), dataingeniør eller dataanalytiker.
 3. Jobber som fokuserer på IoT-sikkerhet for å holde nettverket og enhetene sikre. Dette inkluderer sikkerhetsingeniør, sikkerhetsanalytiker, sikkerhetsspesialist, sikkerhetsarkitekt, spesialist for sikkerhetsadministrasjon og infrastrukturingeniør.

Tilleggsressurser

 • 3 måter generelle IT-proffer kan bli IoT-eksperter før jobbene går (TechRepublic)
 • Hvordan bli en IoT-utvikler: 6 tips (TechRepublic)
 • Ansettingssett: IoT-utvikler (Tech Pro Research)
 • Jukseark: Hvordan bli en cybersecurity-proff (TechRepublic)

Hva er det neste for IoT?

IoT vil fortsette å vokse, etter hvert som de tilhørende kostnadene synker og det blir enda enklere å legge til enheter. Og hvem bedre å spørre om fremtiden til IoT enn mannen som myntet begrepet Internet of Things?

Ashton, da han snakket med TechTorepublics Alison DeNisco Rayome på LiveWorx 2018, sa: "Jeg tror ikke progresjonen til Internet of Things kommer til å bli lineær. Vi kommer til å se mer og mer Internet of Things, applikasjoner, mer og mer mer Internet of Things verdsetter hvert år. Så selv om vi er 17 år i, er vi ikke 17% ferdig ennå. Og jeg tror det vi kommer til å se er å øke integrasjonen av nettverkssensorer i ting som produksjonsprosesser, robotikk, transportsystemer. "

Det smarte hjemmet får mye oppmerksomhet, men Ashton sa at han er mer interessert i selvkjørende biler fordi de vil ha en radikal innvirkning på hvordan vi lever.

Ashton sa: "Jeg tror virkelig at å tilpasse seg tingenes internett er en gradvis, kontinuerlig prosess, ikke en plutselig revolusjon som gir umiddelbare fordeler."

Ericssons Taylor sa at i fremtiden, "forventer vi å se en forbindelse til 5G. I diskusjonene med kundene våre er det tydelig at IoT og 5G nå er komponenter i den samme strategiske diskusjonen. For et år siden ble de behandlet hver for seg. Networks og distribuert databehandling vil danne grunnlaget for avanserte brukssaker med høy verdi når 5G-teknologi dukker opp og vokser. Arbeidet starter nå med å definere brukstilfellene der verdien skapes. "

Tilleggsressurser

 • 17 måter Internet of Things forandrer verden (TechRepublic)
 • Fremtiden til IoT? Statssponserte angrep, sier sikkerhetsfagfolk (ZDNet)
 • Blockchain vil være kritisk for tilkobling av IoT-enheter sier Samsung (TechRepublic)
 • Framtiden til enterprise IoT: 2 faktorer å se på (ZDNet)
 • The Future of IoT, bokanmeldelse: Det handler om dataene (ZDNet)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag
Bilde: iStock / metamorworks

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com