Innovasjon kontra markedsvirkelighet: Apples balansegang

Det var gledelig, brennende og uforpliktende forpliktet til nådeløs innovasjon. Dollarer strømmet inn med en slik hastighet at ledere klødde seg i hodet og lette etter nye innovasjoner å finansiere. Konkurransen om kvalifiserte forskere og teknikere kjørte så høyt mellom selskaper at spøken inne var at alle som fortsatt var ombord i samme selskap i to år, skulle få gullklokke.

Dette var romfartsindustrien i Los Angeles på 1980-tallet. En gammel IT-kompis som var der da, husket på meg her om dagen. "Absolutt ingen idé var for langsiktig til å bli vurdert, " fortalte han, "Så en dag kjøpte et stort bilfirma oss og øyeblikkelig ble interne møter omgjort fra innovasjon til kostnadsinneslutning .... Det var som en gardin hadde falt ."

Spol frem til Apple, som nylig er blitt utpekt av flere industrikundere som et innovativt selskap som under ny ledelse ser ut til å forfalle til en organisasjon som nå snarveier på innovasjon og i stedet fokuserer mer på markedsandeler og inntekter.

Apple forstørret den 3, 5 tommers skjermen på sin iPhone 4S til mer av en "Android-ekvivalent" -størrelse på iPhone5. Nå går det rykter om at det fungerer til en mindre kostbar, tynnere "mini-iPhone" som mer gunstig posisjonerer Apple mot "multi-tier smart phone" -leverandører som Samsung.

Bør Apple være bekymret for Samsung?

Strategis analysesjef Neil Mawston forventer at Samsung vil ta en 33 prosent andel av 2013s smarttelefonmarked, sammenlignet med Apples 21 prosent. Han regner også med at Samsung vil øke sin markedsandel mot Apple i 2013 på grunn av sin flernivå produktportefølje. Legg til dette det faktum at Samsungs Galaxy S II var den største "selgeren" i høytiden - ikke iPhone5.

Hvis du sitter i Apple CEO Tim Cooks stol, er det umulig å utelukkende fokusere på innovasjon når det oppfattes hull i produktutbudet ditt, og markedet kjemper for disse spaltene. Det er antagelig at større skjerm på iPhone5 var en "catchup" for Android, og det nye iPhone-minitelefonforslaget (hvis det kommer til å skje) vil være et svar på et lite markedssegment som Apple foreløpig ikke kan konkurrere om. Aksjonærer og bransjeanalytikere merker disse manglene og forventer at du tar opp dem.

Så var det kartleggingsapp-debakelen som plaget iPhone5 - et kvalitetsproblem som mange mente ville ha vært uhørt under Steve Jobs ’funksjonstid, gitt Jobs kompromissløse oppmerksomhet på kvalitet. Faktisk er det nettopp kvalitet og dyktighet i design - kunnskapen om at en iPhone-bruker alltid vil ha den samme opplevelsen med sin iPhone fordi prosessene han utfører er fullstendig repeterbare og utføres uten feil hver gang - som har spilt en stor rolle i å sikre høye bruksmerker for iPhone. Feilingen av kartleggingsappen i iPhone5 tvang til en viss omorganisering i Apple, og hvis jeg er Tim Cook, ønsker jeg å føle meg trygg og innelåst med FoU-teamet mitt, fordi dette er gruppen som får selskapet til å klikke. "At føle deg komfortabel" med FoU var mindre en problemstilling for Steve Jobs, for i mange henseender var Jobs Apple FoU.

Så hva skal jeg gjøre nå?

Apple erkjenner (som det alltid har gjort) at det er i et råvaremarked. Mange selskaper tilbyr nå utmerkede smarttelefonprodukter, og de vil fortsette å konkurrere kraftig så lenge det er et sunt marked (og det er et). Hvis det er hull i produktlinjen din, må du fylle dem, selv om du ikke først skal markedsføre dem. Når du opererer i et varemarked, er det litt som mote. Fjorårets farge kan ha vært grønn, men årets er rosa. På en eller annen måte må du komme ut som en vinner i det havet av grønt eller rosa, og måten Apple alltid har gjort dette på er gjennom innovasjon.

I mellomtiden vil det alltid være Apple iPhone5 støttespillere og detractors.

Det er Tim Cooks jobb å adressere dette markedet, men også å bemanne roret til innovasjon som vil holde Apple i det "rosa."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com