Industriens reaksjon på Googles stille påstand om kvanteoverlegenhet

Hvorfor post-kvante kryptering vil være kritisk for å beskytte nåværende klassiske datamaskiner Kvantemaskiner er teoretisert for å være i stand til å bryte RSA-kryptering. Eksperter er uenige om når det kan skje, men er enige om et behov for kvantesikker kryptering.

20. september rapporterte Financial Times at et Google-forskningsavis som midlertidig ble lagt ut på nettet, sa at Googles kvantemaskin har nådd "kvanteoverlegenhet", en terskel der kvantemaskiner blir teoretisert for å være i stand til å løse problemer, som tradisjonelle datamaskiner ikke ville (praktisk talt) kunne løse. Hvis sant, representerer dette en viktig milepæl i fremgangen til kvanteberegning.

I følge Financial Times sa rapporten at Googles kvantemaskin utførte en beregning på drøyt 3 minutter som det ville ta 10.000 år å utføre på IBM Summit, verdens topprangerende superdatamaskin. Oppgaven indikerte, "Så vidt vi vet, markerer dette eksperimentet den første beregningen som bare kan utføres på en kvanteprosessor."

Kvanteberegning: En innsideveiledning (gratis PDF)

Den aktuelle beregningen er foreløpig uklar, selv om Google virkelig har nådd kvanteoverlegenhet, ville dette nødvendigvis være en milepæl verdig å feire. I stedet fjernet Google rolig forskningsoppgaven og takket nei til å kommentere rapporten til TechRepublic søsterside CNET.

Bransjens reaksjon på nyhetene har stort sett vært skeptisk, ettersom forventningene om at Googles fremskritt enten er overdreven, eller ikke er relevant for praktisk forretningsbruk av kvantedatamaskiner. "Eksperimentet og" overherredømme "-uttrykket vil bli misforstått av nesten alle, " sier Dario Gil, direktør for IBM Research, i en skriftlig uttalelse. "Kvantedatamaskiner er ikke 'suverene' mot klassiske datamaskiner på grunn av et laboratorieeksperiment designet for å i hovedsak (og nesten helt sikkert utelukkende) implementere en veldig spesifikk kvantesamplingsprosedyre uten praktiske anvendelser. Faktisk vil kvantecomputere aldri regjere 'suveren' over klassisk datamaskiner, men vil heller samarbeide med dem, siden hver har sin unike styrke. "

"For at kvantum skal påvirke samfunnet positivt, er oppgaven fremover å fortsette å bygge og gjøre bredt tilgjengelige virkelig programmerbare kvanteberegningssystemer som kan implementere, reproduserbart og pålitelig, en lang rekke kvantealgoritmer og programmer, " sa Gil. "Dette er den eneste veien fremover for praktiske løsninger som kan realiseres i kvantecomputere. Først da kommer vi til tiden med kvantefordel, når vi får bruke" kvante + klassiske "systemer i samtaler for å fremskynde oppdagelse i vitenskap og til skape kommersiell verdi i virksomheten. Dette målet, uansett gjeldende krav, er ikke blitt realisert. "

Gil sa at overhyping av "kvanteoverlegenhet" kan føre til en kvantevinter, på lik linje med "AI-vinteren" med redusert finansiering og interesse for kunstig intelligensforskning, en bekymring også reist av Gartner forskningsdirektør Matthew Brisse. "Hvis forskningsoppgaven er validert, og vi faktisk kan vise kvanteoverlegenhet, er det et enormt sprang i kvanteberegningsindustrien, " sa Brisse. "Jeg har tatt over 300 samtaler til nå, ingen er kategorisk super opptatt av 'Hvordan fungerer det?', Det handler om 'Hvordan gjør jeg dette til konkurransefortrinn?'" Sa Brisse.

Intels reaksjon på nyhetene var moderat varmere. "Googles nylige oppdatering om oppnåelse av kvanteoverlegenhet er en bemerkelsesverdig milemarkør når vi fortsetter å fremme potensialet for kvanteberegning. Å oppnå en kommersiell levedyktig kvantecomputer vil kreve fremskritt på tvers av en rekke søyler i teknologibunken, " sa Jim Clarke, direktør for kvantemaskinvare hos Intel Labs. "Vi sammen med bransjen jobber for å raskt fremme alle disse områdene for å realisere det sanne potensialet i kvanteberegning. Og mens utviklingen fremdeles er på kilometer en av maratonene, tror vi sterkt på potensialet til denne teknologien."

For mer om kvanteberegning, sjekk ut "Aliro har som mål å gjøre kvantemaskiner anvendelige av tradisjonelle programmerere" og "Hvorfor kryptering etter kvantum vil være kritisk for å beskytte nåværende klassiske datamaskiner" på TechRepublic.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com