Indisk outsourcing: Heads ruller i gründerdrevne firmaer

Noen av dem som grunnla indiske outsourcing-firmaer for 15 til 20 år siden, i førtiårene, bukker nå under for de brutale endringene etter lavkonjunktur som griper industrien, sier Saritha Rai.

Få forutså den perioden med intens omveltning som har rammet Indias grunnleggende-outsourcing-selskaper de siste ukene. Flere av disse firmaene omstrukturerer sin øverste ledelse for å styrke hierarkiet i en bransje der status er like viktig for å forhandle om store avtaler som for å skryte rettigheter.

Den dagen den indiske outsourcing-giganten Wipro kunngjorde underveldende kvartalsresultat, avskjediget styreleder Azim Premji de to felles administrerende direktørene i programvaretjenester-virksomheten. Wipro-veteranene Suresh Vaswani og Girish Paranjpe, kom det fram, ble erstattet for ikke å holde tritt med rivalenes prestasjoner og ikke lese bransjetrender riktig.

Wipro, det tredje største indiske outsourcing-firmaet etter Tata Consultancy og Infosys Technologies, står i fare for å miste sin plass til Cognizant Technology Solutions. Kognizant er urovekkende nær og vokser for tiden i raskere tempo enn Wipro.

Det indiske outsourcing-knutepunktet Bangalore er uunngåelig rammen for mange av de nåværende omveltningene i styrerommet
Foto: Bharath Achuta Bhat

Noen dager senere var det tumult hos mellomstore outsourcing-firmaet MindTree. Dens medgründer og utøvende styreleder Ashok Soota sluttet og sendte en uttalelse i media om at han snart vil kunngjøre en ny satsing. Flyttingen lot de andre gründerne ruske for å forklare hans avgang.

Infosys ledelse endringer i utsiktene

I mellomtiden hos Infosys Technologies, hvor nyere inntekter har manglet glansen i glansårene, er en flerlags omstrukturering overhengende. Gründer-styreleder Narayana Murthy skal trekke seg i august når han fyller 65 år.

Bortsett fra en ny styreleder, er selskapet planlagt å gjøre sin forutsigbare grunnlegger på nytt for å heve enda en grunnlegger, SD Shibulal, til administrerende direktør for å erstatte Kris Gopalakrishnan. En omorganisering av det neste laget av lederskap er også i krangel.

I Indias outsourcingindustri på $ 60 mrd, er gründerdrevne selskaper spesielt ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com