IE9 er "all-in" på standarder, behandler nettsteder som apper i Windows UI

Microsoft avduket sin visjon om fremtiden til nettleseren onsdag på et arrangement kalt "Beauty of the Web" i San Francisco. Betaversjonen av Internet Explorer 9 som Microsoft viste frem er integrert langt dypt i Windows, både med tanke på brukergrensesnittet og bruk av PC-maskinvare for å akselerere nettopplevelsen.

Dean Hachamovitch, konserndirektør for Internet Explorer, sa: "Folk går på nettet for nettsteder, ikke nettleseren, på samme måte som de går til PC-en for apper, ikke Windows. I dag er nettsteder innrammet. Ruten er nettleseren ... Vår tilnærming her er å bruke hele PC-en. "

Microsoft brukte noen av dataene den har samlet fra 15 år med å bygge nettlesere for å gå i spissen for den nye brukergrensesnittet som den introduseres i IE9. Her er tre av datapunktene som Hachamovitch siterte:

  • 87% av brukerne har lansert en app som er festet fra oppgavelinjen; bare 1% har noen gang brukt en hurtigtast for å åpne en ny fane
  • 33% har festet en eller flere apper til oppgavelinjen; bare 4% har noen gang lagt til noe i favorittlinjen for nettlesere
  • 40% av Windows 7-brukere jeg antar har brukt Aero Snap for å ordne vinduene på skrivebordet; drøyt 9% har noen gang hatt åtte eller flere faner åpne i nettleseren

Som et resultat tillater IE9 at nettsteder behandles mye mer som applikasjoner. De kan festes til oppgavelinjen, de kan ha dypere koblinger (hopplister) eksponert via oppgavelinjeikonet, forskjellige faner fra det samme nettstedet er gruppert sammen i nettstedets oppgavelinjeikon, og faner kan dras og skilles på skjermen ved hjelp av Aero Snap.

"Alt brukergrensesnittet, alle pikslene, all koden som folk trenger for en betydelig bedre nettleseropplevelse, er allerede der for brukeren, " sa Hachamovitch. "De bare befinner seg utenfor nettleserboksen. Du trenger bare å se dit og se hele PC-en og bruke den til nettleseren ... IE9 og dens erfaring starter med det flere bruker mer regelmessig enn nettlesergrensesnittet. Det starter med det folk bruker hver dag for å starte oppgaver og administrere vinduene sine. Vi redesignet nettleseren, satte sider i sentrum og gjør det som allerede er kjent for brukere, utenfor nettleseren, tilgjengelig for nettsteder. "

Andre forbedringer og nye funksjoner som Microsoft bringer til IE9 inkluderer:

  • Bruke datamaskinens GPU for å fremskynde HTML5-gjengivelse
  • Forpliktelse til åpne standarder, inkludert HTML5, CSS3 og SVG; W3C bekreftet nylig Microsofts engasjement med standardinstansen
  • Ny Javascript-gjengivelsesmotor kalt Chakra
  • Ny varslingslinje som forklarer varsler på vanlig engelsk
  • Enhetlig adressefelt og søkeboks
  • For nedlastbare kjørbare filer er det et SmartScreen-filtreringssystem basert på "Application Reputation" som hjelper med å fange kjent malware
  • Bedre verktøy for å håndtere tilleggsprogrammer, som Microsoft hevder forårsaker 75% av alle krasj i IE

Og selvfølgelig er det ytelsesproblemet, som er helt avgjørende. Oppfatningen av en raskere nettleser førte til at mange brukere byttet fra Netscape til IE, fra IE til Firefox, og mer nylig fra Firefox til Chrome.

ZDNets Ed Bott rapporterte at IE9 tilbyr "dramatisk forbedret ytelse, takket være maskinvareakselerasjon og en forbedret JavaScript-motor, sammen med en nådeløs vekt på kompatibilitet med moderne webstandarder."

Imidlertid la Bott til: "Jeg spår at Google Chrome vil fortsette å vinne mange ytelsestester. Men IE9 har lukket gapet imponerende. Det er raskere enn Firefox over hele linjen og raskere enn Chrome på oppgaver der maskinvareakselerasjon er involvert. Selv når disse rivalene fange opp eller passere IE9 (som de sannsynligvis vil), er det lite sannsynlig at ytelsesforskjeller vil være betydelige. "

Tilregnlighetssjekk

Jeg har nylig kritisert Microsoft for ikke å kommunisere sin visjon om fremtiden til databehandling. Med IE9 beta-lanseringen ga selskapet en liten smakebit på den typen fremtidsrettede produktinitiativer som industrien trenger å høre fra Microsoft. Jeg tipser hatten til dem for det, og jeg vil gjerne se mye mer av den.

Når det gjelder IE9 selv, har Microsoft gjort noen reelle innovasjoner her. OS-integrasjonen med Windows 7 vil legitimt få nettsteder til å føle seg mer som apper, med faner som fungerer som vinduer og nettsteder som kan kontrollere oppførselen på Windows-oppgavelinjen med Jump Lists and Alerts. Denne utviklingen er betydelig nok til at jeg forventer at Apple svarer med noe lignende i Mac OS X. Den virkelige testen fra standard synspunkt vil være om oppførselen er lik nok til at utviklere ikke trenger å gjøre betydelige finjusteringer for å gjøre det fungerer på tvers av plattformene. Det er sannsynligvis ønsketenkning.

Det store spørsmålet vil være om IE9 kan stoppe den sakte blødningen av brukere vekk fra IE og mot Firefox, Chrome og Safari. IE har fremdeles den installerte basefordelen av å være standard nettleser for Windows, men den har lenge fått et rykte på seg for å være den minst sikre nettleseren og den som ikke fungerer med mange enkelte nettsteder på grunn av sin avgang fra webstandarder. Microsoft ser ut til å ha løst disse problemene teknisk i IE9, men det vil sannsynligvis ta lengre tid å reparere oppfatningen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com