IBMs reaktive plattform gjør det enklere for Java-utviklere å bygge AI-apper

Dette er de beste programmeringsspråk hver utvikler bør lære Lær disse syv programmeringsspråk hvis du vil lande en jobb innen tech, sier Alison DeNisco Rayome fra TechRepublic.

IBMs Think Think-konferanse 2018 i Las Vegas hadde mange nyheter, fra verdens minste datamaskin (for blockchain, natch), til nye tilbud rundt kunstig intelligens (AI), maskinlæring (ML), Swift programmeringsverktøy og til og med dyp læring som en tjeneste . Skjult i snøskredet var et nytt tilbud av interesse for mer enn 10 millioner Java-utviklere - mange av dem IBM-kunder.

IBM kunngjorde det den kaller Reactive Platform Development Accelerator, et nytt tilbud som hjelper Java-utviklere med å skrive reaktive applikasjoner som virkelig er en forutsetning for alle som bygger systemer rundt AI og kognitive applikasjoner. Å, og sky innfødt.

Vokser ung sammen

Da jeg besøkte IBMs nettsted for å lære mer, la jeg merke til noe bemerkelsesverdig under panseret: Mange Lightbend-teknologier - Scala, Akka, Lagom og Play. Til dels er dette interessant fordi teknologiene er interessante. Scala, for eksempel, er programmeringsspråket for JVM brukt av Apache Spark og Kafka. Det er også en av teknologiene utviklerne elsker mest, ifølge data fra Stack Overflow-undersøkelsen.

Men det er også interessant for en oppstart fyr som meg. Det er rett og slett ikke så vanlig at et stort selskap som IBM virkelig samarbeider med en oppstart, men likevel er IBM og Lightbend nær. IBM førte i fjor en finansieringsrunde på 15 millioner dollar i Lightbend. Som en del av investeringen ble de to selskapene enige om å samarbeide om strategisk utvikling av det som ble IBM Reactive Platform.

De første fruktene av dette partnerskapet var et produksjonstilbud fra IBM til den installerte Websphere-basen for å hjelpe utviklere med å containere Java-arbeidsmengdene sine og kjøre dem på IBM Cloud Private (ICP). Det var en veldig viktig kundemelding at IBM ønsket å hjelpe den installerte Java-kundebasen til å flytte til cloud native. Denne siste nyheten er et tilbud rettet spesielt mot utviklere før de skyver en app i produksjon.

Tenker smart på utviklere

Det som er ny i denne tjenesten er ekspertisen som er inkludert i et abonnement for utviklere. IBM forstår at utviklere ønsker eksperter. Nå kan de få direkte kontakt med Scala, Akka, Play og Lagom fageksperter om den beste måten å designe og bygge appene sine med denne reaktive programvarestabelen.

"Kunder liker at de kan kjøpe via IBM og samarbeide med IBM-støtte, men vet at vi støtter IBM som de endelige ekspertene, " sier Mark Brewer, administrerende direktør i Lightbend. "Det er det utviklerne vil vite. De får svar fra noen med intim kunnskap om programvaren, og også råd om hvordan du best kan bruke programvaren."

Brewer påpekte at kunder som ikke har råd til driftsstans i en tjeneste eller applikasjon, heller ikke har råd til å bare stole på infrastrukturen til skyleverandøren sin for å håndtere feil. Han pekte på den beryktede S3-svikten ved AWS i fjor som kaskade over tjenester fra et bredt spekter av selskaper som GitHub og Zillow som stolte på Amazons lagring. Reaktiv handler ikke bare om maskinvarefeil, det handler om systemsvikt. Apper må designes, skrives og distribueres forutsatt feil, men på en måte som ikke forstyrrer tjenester for en kunde.

"Når virksomheten din er avhengig av applikasjoner som kjører i miljøer som ikke er helt under din kontroll, må du utforme systemene dine for å være reaktive topp til bunn, " sa Brewer. "Du må ha et system som favner cloud native og fiasko. Det er virkeligheten i verden vi lever i. Det er umulig å bygge en oppetidstjeneste på 5 x 9s uten at den er reaktiv."

Og likevel ville det være veldig mulig for IBM å gå glipp av dette poenget. Ved å jobbe med Lightbend ser det ut til at IBM har erkjent at det trenger en tilførsel av kunnskapsrike utviklerkompetanse, kombinert med å vinne utviklerorientert teknologi. I Lightbend blir det begge deler.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com