IBM og Red Hat-fusjonen kan påvirke fremtiden til Ceph og Gluster

Hvorfor IBMs kjøp av Red Hat gjør fremtiden til det meste overskyet James Sanders, ser nærmere på motivene bak IBMs trekk for å gå sammen med Red Hat.

Det er mange åpne diskusjoner som surrer rundt i bransjen etter forrige ukes nyheter om at IBM kjøpte Red Hat for 34 milliarder dollar, hvorav den ene er hvordan denne fusjonen vil påvirke datalagringsprodukter.

Mer om lagring

  • Hvorfor selskapet ditt bør slutte å forsømme datalagring: 6 tips for å bli organisert
  • Fed og IBM-forskere legger til ny intelligens til massivt lagringsstyringssystem
  • Abonner på TechRepublic's Data Center Trends nyhetsbrev
  • Rask ordliste: Lagring (TechRepublic Premium)

IBM har som alle store lagringsaktører rikelig med eksisterende programvare, men brød-og-smøret er maskinvare: Lagringsmatriser, mange fylt med solid state-stasjoner i stedet for vanlige harddisker; sammen med båndstasjoner for langsiktig arkivering. Red Hat lager ingen maskinvare, og handler selvfølgelig om å selge support og oppgraderinger basert på gratis open source-programvare.

George Crump, grunnlegger og analytiker i Storage Switzerland (navnet er ment å antyde objektivitet, ikke landet), hadde flere innsikter om hva som kunne fungere og hva som kunne gå galt.

"Jeg tror at mellomgrunnen er at de skal prøve å være alle ting for alle mennesker, " sa Crump. "Verken selskap dominerer nødvendigvis markedet, men heller ikke visner på vintreet."

Sammenslåingen av Dell og EMC resulterte i et lignende mellomgrunnlag for å prøve å blidgjøre alle kunder, sa han. Men der Dell og EMC allerede var lignende selskaper med lignende kunder, "Brukerne som trekker seg til Red Hat-lagring er bare annerledes enn din vanlige IBM-kunde, " bemerket han - IBM er en ekte open source-samfunnsdeltaker, men har fremdeles sin omdømme som Big Blue, maskinvareselskapet, mens Red Hat er den mest kjente åpen kildekode-pioneren.

Red Hats to hovedlagringsprodukter er Ceph og Gluster. Ceph er en programvaredefinert objektlagringsprogramvare som også fungerer med blokker og filer, mens Gluster er programvaredefinert fillagring. "For IBM er den eneste tingen Ceph ville gi dem en virkelig enhetlig plattform men med Gluster er det mye overlapping til IBMs eksisterende General Parallel File System, " konstaterte Crump. Imidlertid "Jeg tror at de hyperkonvergerte mulighetene Red Hat hadde i huset og gjorde seg klar til å oppgradere - det kan være veldig interessant."

Det er også utsikter til at selskapene er en dårlig kamp og at ting går galt. "En begrensning kan være at Red Hat ville prøve å gjøre Ceph og Gluster mer bedriftsmessige. Jeg kunne se dem slutte å gjøre det og gjøre mer av en DIY-type løsning, og SUSE får mer av et ben, " sa Crump.

SUSE er Red Hats rival, men det er også den nest største bidragsyteren til Ceph-kode, så de ville fange hva "Blue Hat" dropper, antydet Crump. "Hvis jeg var Red Hat-kunde, ville jeg absolutt ingen bekymringer. Klart åpen kildekodekomponenten kommer til å beskytte seg selv." Han la til at betydelig programvare med åpen kildekode overlevde og trivdes etter at Oracle kjøpte Sun Microsystems i 2009 - "Hvis den kunne overleve Larry Ellison, så kunne den overleve IBM, " spøkte Crump, da denne avtalen ble ansett som mislykket i hele bransjen.

Chris Drake, hovedanalytiker for datasenterteknologi hos Global Data, ga ut en uttalelse om de bredere implikasjonene for at IBM og Red Hat får tilgang til hverandres kunder. "Selv om IBM og Red Hat vil være sterkt posisjonert for å adressere dataportabilitet og sikkerhetsproblemer, og akselerere hybrid multi-cloud-adopsjon, er det spørsmål om hvordan de planlegger å gjøre dette og hvordan denne transaksjonen vil påvirke IBMs viktigste hybrid-skyspill - IBM Cloud Private - som de kunngjorde i fjor. IBM har uttalt planer om å fortsette å bygge og styrke Red Hat-partnerskap, inkludert de med store nettskyleverandører som Amazon Web Services, Microsoft, Oracle, Cisco, Google og Alibaba. Betyr dette at IBM vil fremme lik tilgang til disse ekstra offentlige skyene som en del av sitt Cloud Private-tilbud, og i så fall hvordan vil de gjøre dette, "uttalte Drake.

Drake fortsatte: "Det er også mange spekulasjoner om hvordan denne transaksjonen vil posisjonere IBM som 'verdens største 1-leverandør av hybridskyer' i et voksende marked på en billion dollar. Vekstmarkedet er imidlertid et raskt skiftende marked som blir målrettet av et økende antall store aktører. I tillegg har flere store infrastrukturleverandører, inkludert Dell-EMC, HPE, Huawei, og Cisco mer enn ett hybridsky-tilbud. Red Hat har rapportert om sterk hybridskyvekst basert på OpenStack og OpenShift-løsninger. Det er lite sannsynlig at IBM vil ønske å forstyrre denne veksten og derfor kan bruke anskaffelsen til å utvikle et mer differensiert utvalg av hybridskyløsninger. "

Oppdatering 12. november 2018: I et tydelig svar på IBM / Red Hat-avtalen kunngjorde Linux Foundation i dag et nytt Ceph Foundation. Under Linux Foundation vil Ceph Foundation kunne utnytte investeringer fra en mye bredere gruppe for å hjelpe til med å støtte infrastrukturen som er nødvendig for å fortsette suksessen og stabiliteten til Ceph-økosystemet, sier administrerende direktør Jim Zemlin. Spesielt er Red Hat oppført blant Ceph Foundation-medlemmene, men IBM er ikke det.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com