IBM fortsetter fremgangen på bånd til tross for fremskritt innen sky og flash

Bilde: ZDNet

En ny versjon av IBMs virtuelle båndsystem har høyere datakomprimeringshastighet enn forgjengeren, datakryptering og 16-gigabit-tilkoblinger for hovedrammer i Z-serien.

Solokonfigurasjoner av TS7700-serien, kunngjort 6. februar 2018, kan nå nesten 2, 5 petabyte, mens 8-maskin klynger kan nærme seg 20 petabyte. Takket være virtualiseringen kan du lure en hovedramme til å tenke at forskjellige kombinasjoner av flash, disk og ekte tape alt er ett basseng.

Mer om lagring

  • Hvorfor selskapet ditt bør slutte å forsømme datalagring: 6 tips for å bli organisert
  • Fed og IBM-forskere legger til ny intelligens til massivt lagringsstyringssystem
  • Abonner på TechRepublic's Data Center Trends nyhetsbrev
  • Rask ordliste: Lagring (TechRepublic Premium)

Tape er kanskje ikke sexy, men akkurat som mainframes er den allestedsnærværende i banker, flyselskaper og lignende bransjer. "Det er gått rykter om dens bortgang i flere tiår, " spøkte IBM-lagringsdirektør Jeff Barber.

Barber sa at båndsystemer er et av Big Blues mest suksessrike produkter de siste to årene. Han er enig i bransjebegrepet "flape" - flash-and-tape - som holder at bedriftslagring basert på tradisjonelle harddisker kan bli sjeldne ettersom flash blir rimeligere for data som trengs raskt, og tape er fortsatt den billigste måten å lagre arkivbiter. Men på skyen og programvaren som tjeneste, vil billige disker forbli normen fordi de er raskere enn tape og så enkle å bytte for vedlikehold, sa han. Enda til og med skyleverandører bruker tape for kaldt lagringslag.

Barber sa at mer enn halvparten av salget av IBM-båndstasjoner er av industristandard LTO-stasjoner, som ble levert i sin åttende generasjon de siste månedene. Resten er proprietære IBM-stasjoner.

LTO-8-bånd kan lagre 30 terabyte med komprimert data. Industriens veikart indikerer dobbelt så stor kapasitet i hver generasjon opp til LTO-12 ved 480 terabyte. IBM kunngjorde sommeren 2017 at forskere i laboratoriet i Zürich, som brukte Sony-tape, allerede oppfant måter å plassere opptil 330 terabyte på et bånd. Det er stort sett teoretisk, og slik forskning trenger vanligvis et tiår for å nå kommersialisme, bemerket Barber.

Hvor lenge fremgangen kan fortsette er opp til fysikkens lover. Forskere på 2000-tallet forlot ideen om tosidige systemer fordi moderne tape er for tynt til å tåle leser / skriver på begge sider. Den ekstra tykkelsen som er nødvendig for å gjøre tosidig tape pålitelig, vil være en vask, fordi det betyr at den samlede tape vil være kortere for å passe inni kassetten, og negere den økte kapasiteten.

"Før eller siden kommer vi til å skrive på atomer, og det er der det blir litt terningkast, " observerte Barber.

Andre nye teknologier vil ikke ta så lang tid. For eksempel vil ZF-seriens hovedrammer og båndbiblioteker fortsette å bruke fiberforbindelser de neste par årene, og da kan IBMs nye erstatning kjent som zHyperLink fase ut FICON på 2020-tallet.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com