IBM sertifiserer tiltrengte 140 dataforskere for AI-utvikling

Er det fortsatt verdt å bli dataforsker? Når lønningene flates ut og konkurransen øker, er det tegn på at utsiktene for dataforskere kan være mindre fantastiske enn en gang trodde.

Etter hvert som flere selskaper innser det store behovet for dataforskere å utvikle, eksperimentere og distribuere kunstig intelligens (AI), designet IBM et sertifiseringsprogram. Den tilbød den til arbeidsstokken, og incitamenterte ansatte fullførte programmet gjennom kurs, ferdighetstrening og læreplasser. IBM akkrediterte nettopp de første 140 dataforskerne.

IBMs sertifisering og relaterte programmer "vil fremskynde reisen til AI og bidra til å forbedre forretningsytelsen, effektiviteten og veksten, " sier Martin Fleming, IBMs visepresident og sjeføkonom. Etterspørselen etter dataforskere er anerkjent i teknologibransjen som "faktisk identifiserer etterspørselen etter dataforskere som et av bransjens mest presserende behov."

Fleming siterer karriereplattform for sosiale medier LinkedIns 2018-rapport, som fant 151.000 amerikanske dataforskerstillinger ufylt. "Flere selskaper leter innover etter måter å bygge ferdighetene på blant sine eksisterende arbeidsstyrker, " sa han. "etterspørsel etter dataforskere er langt overfor tilbudet. Organisasjoner i alle størrelser stirrer på gapende hull i forretningslagene deres, og foreningen, fremtiden."

Spesiell rapport: IT-jobber i 2020: En leders guide (gratis PDF) (TechRepublic)

Fleming, som ytterligere adresserte mangelen på AI-utviklende dataforskere, sa: "Du må fylle gapet eller leve med konsekvensene: stillestående innovasjon. Ingen steder er dette tydeligere enn i den spirende verdenen til AI, hvor et gap i utviklingsteam kan være et viktig, å stoppe AI-prosjekter, hvis ikke forhindre dem fra å begynne. "

I januar inngikk IBM samarbeid med industrikonsortiet The Open Group for å lage og utvikle en datavitenskapssertifisering som hjelper selskaper med å vurdere og validere datavitenskapelige ferdigheter gjennom praktisk erfaring for å fremme AI-ambisjoner. Open Group hjelper "å oppnå forretningsmessige mål" gjennom leverandørfrie teknologiske standarder og sertifiseringer.

Dataforskerens sertifiseringsprogram, som tilbyr tre nivåer av sertifisering, er et oppslukende, online kurs med fagfellevurderte prosjekter som bransjeeksperter deretter vurderer.

Også i januar kunngjorde IBM sitt Data Science Apprenticeship-program, et 24-måneders program designet for jobbkandidater som kanskje ikke har en college-grad, og som består av tre hovedkomponenter: utdanning, mentorskap og praktisk erfaring.

I forrige uke kunngjorde IBM, University of Pennsylvania og Linux Foundation et førsteklasses open source-prosjekt som skal lanseres neste år, som gir universiteter over hele verden verktøy for å raskt bygge data science-programmer. IBM og UPenn lager for tiden et læreplansett med et sett med åpen kildekodeblokker for undervisning i kjernekonseptene innen datavitenskap i både grunnfags- og hovedprogrammer, for eksempel Python og åpen kildekodeverktøy og rammer. Det vil også omfatte lysbilder, dokumentasjon, kode og datasett, som kan bli adoptert eller oppdatert. Høgskoler har tilgang til settet, gratis fra Git Hub.

"Det er faktisk et økende antall datavitenskapelige programmer som universitetene gjør tilgjengelig for studenter i dag, " sa Fleming. "Med et datavitenskapelig program skal studentene se etter en kombinasjon av matematisk statistikk og informatikk. Det er et kunnskapskrav i å forstå datavitenskapsteori, bruk av matematikk og mer. Imidlertid er IBMs program spesielt fokusert på å demonstrere disse ferdighetene. blitt brukt for å utvikle et prosjektresultat. "

Ana Paula Appel, master dataforsker ved IBM Research i Brasil, og den første personen i landet som fikk sertifiseringen, sa: "Det er en flott ting." Appel, som avsluttet programmet på fire måneder, la til: "Det er vanskelig å bevise at du kan håndtere blyprosjekter med klienter, " og sertifisering "gir klienter vissheten om at de får folk som kan gjøre jobben." Hun sa at sertifiseringen viser klienter at hun "virkelig kjenner anvendt datavitenskap - ikke bare en teoretisk ferdighet. Det er viktig."

Appel og kollegene fikk sertifiseringen som IBM-ansatte uten omkostninger. Mens den første klassen på 140 alle IBM-ansatte, bemerket Fleming at den er åpen for alle. Men selv om hun er takknemlig for hennes gratis sertifisering, innrømmet Appel at programmet "kostnadene er veldig høye" for de utenfor IBM.

I mellomtiden, for ikke-IBM-teknikere som vil trenge å "spare opp" for kursene og sertifiseringen, understreket Fleming den kritiske industrien etterspørsel etter dataforskere, og tilbyr følgende forslag: "De må-ha ferdighetssett som kreves for inngangsnivå stillinger må være en grunnleggende forståelse av forretningsstrategi, statistikk og informatikk. "

Vannsskillingsprogrammet, sa Fleming, demonstrerer hvordan "IBM er opptatt av å hjelpe organisasjoner med å fylle det utvidede datavitenskapelige gapet i sine rekker. Vårt håp er at disse trinnene, blant annet, er med på å bygge en solid vei til vedvarende AI-eksperimentering, utvikling og distribusjon . Hvis du gjør det, vil det øke hastigheten på reisen til AI og bidra til å forbedre forretningsytelsen, effektiviteten og veksten. "

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com