HTML5 vs. Flash: Debattens tilstand

Kamplinjene ble trukket for mange år siden, og krigen fortsetter blant de tøffe Flash-utviklerne som opprettholder SWF-sverdene sine, kontra de inspirerte tidlige adopter-webutviklerne som slår slag med sine,, og tagger og integrerer HTML5 og CSS3 i webimplementeringene.

Infografien, delvis vist nedenfor ( figur B ), av OneMoreLevel.com, skildrer de to sidene mot hverandre med en bøyning mot spillutviklingsindustrien, som historisk sett har vist den tregeste adopsjonsfrekvensen for HTML5-teknologier. Og det er ingen overraskelse at Flash vinner i de fleste kategorier, med bare et par uavgjort.

Figur B

Mens spillindustrien fortsetter å fantasere om Flash, er det et økende antall utviklere som gjør inntrykk for å ta i bruk HTML5, men som er riktig for deg?

I følge denne infografiske Periscope, delvis vist i figur C, kan du se at tallene, i forhold til nettleserstøtte, viser at Flash fortsatt er den vinnende vinneren med 99% av nettleserne som bruker teknologien. Grafikken viser også at HTML5 har gjort mye fremgang for å nå 50% nettleserstøtte, en stor gevinst på 10% fra en første analyse utført for et år siden. HTML5 gjør konsekvent fremgang med adopsjonsfrekvens blant nettlesere inkludert mobile enheter. Det er imidlertid en viss debatt om hvordan den endelige statistikken ble beregnet, ettersom noen kommentatorer spekulerer i at den totale nettleserstøtten for HTML5 kan være mer på 75% når du inkluderer delvis støtte for visse elementer i teknologien.

Figur C

Funksjoner der HTML5 ser ut til å mangle sammenlignet med Flash inkluderer fullstendig mangel på støtte for Internet Explorer 8 og tidligere versjoner av IE, med IE 9 som har en støttesats på 56% for de åtte testede funksjonene. De åtte funksjonene som ble testet i HTML5 for støttenivået, er: 2D-tegning (Canvas), Native 3D (WebGL 2 ), SVG, Video, Audio, Filter Effects, File API og Socket Connections.

Chrome versjon 17+ har den høyeste støttesatsen for åtte testede HTML5-funksjoner med 94% suksess, og Firefox versjon 10+ kom på andreplass med en suksessrate på 88%. Tredjeplassen ble tatt av Safari 5.1+ med 75% suksess, og den endelige nettleseren som ble testet var IE9 med 56% suksessrate for de åtte HTML5-funksjonene.

Er HTML5 vs. Flash-debatten virkelig en gyldig diskusjon? Var dette bare et markedsføringsprogram som Apple og Steve Jobs utførte som en alternativ teknologi til Adobe multimedia-plattform? At Apple har omfavnet HTML5 som åpen kildekode-nettteknologi for sine OS og nettaktiverte enheter, er ingen feil; det passer godt sammen med de spennende aspektene ved teknologien deres og spesielt HTML5 Canvas og WebGL-utvikling, som ser ut til å vise nye og elektrifiserende fremskritt på en daglig basis for nettutviklere. Hvilken effekt har kontroversen "Apple / Flash" på enten HTML5 eller Flash? Kanskje kommer argumentet mer ned på en ny åpen webteknologi kontra tillatt programvare.

Hvis du er i spillindustrien, er Flash fortsatt din beste venn, og for andre nettutviklere er det fortsatt en spennende ny teknologi med sine egne belønninger å integrere mer HTML5 på deres nettsteder og design. Synes for meg at begge sider av "debatten" er vinnere, og at det virkelig ikke er noen tapere.

Når HTML5 fortsetter å vinne terreng i den generelle nettleserstøtten, hvor ser du det i løpet av det neste året eller to? Hva med fem år fra nå? Hvis HTML5 fortsetter å få nettleserstøtte med ti prosent per år, gjør du regnestykket, og det vil ikke vare lang tid før teknologien støttes over hele nettleserspekteret.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com