Hvordan bærbar teknologi vil hjelpe vinter-olympiske idrettsutøvere å skate raskere og holde seg varme

Denne bærbare teknologien kan gi idrettsutøvere en fordel ved vinter-OL 2018, fra en selvoppvarmende jakke til en smart dress for hurtigløpere, Teena Maddox leder oss gjennom noen av de bærbare teknologene som idrettsutøvere vil bruke på vinter-OL 2018 i Pyeongchang.

Dette er året bærbar tech vil være i forkant av vinter-OL, med store mote- og tech-merker som bringer tilknyttede klær til utøvere i Pyeongchang, Sør-Korea.

Teknologi har spilt en rolle i OL de siste tiårene, men det har vært litt mer stealthy og bak kulissene. I de fire årene siden forrige vinter-OL, har klær med sensorer - som passer inn i den generelle teknologikategorien for bærbare maskiner - blitt tilgjengelige for mainstream-markedet. I dag er det like sannsynlig at naboen din som jogger nedover gaten skal ha på seg Sensorias smarte sokker eller Runtopias smarte joggesko som det er for en profesjonell idrettsutøver å ha på seg smart tech.

Eksponeringen som produktene får under OL, vil bidra til å bringe konseptene i høysetet for massemarkedet, og kan føre til raskere adopsjon, ifølge Ramon Llamas, forskningssjef for International Data Corps wearables-team.

Ralph Lauren Team USA oppvarmingsjakke

Bilde: Ralph Lauren

Team USA kommer til å ha på seg en ny varmeoppvarmingsjakke fra Ralph Lauren. De har på seg den røde, hvite og blå høyteknologiske parkaen under åpningsseremoniene.

Jakken bruker en prosess som er utviklet eksklusivt for Ralph Lauren, og har et varmesystem laget av elektronisk trykt ledende blekk, trykt i form av et amerikansk flagg i karbon og sølvblekk og festet til innsiden av jakkene. De trykte ledende blekkene er fleksible og tøybare, og kobles til en batteripakke med tre innstillinger. Jakkene er vannavvisende og batteripakken vil vare i 11 timer ved full lading og gir umiddelbar varme. Varmeinnstillingen kan velges via en app.

Bilde: Ralph Lauren

"Ralph Lauren er begeistret for konvergensen av mote og funksjon, og vi er opptatt av å støtte Team USA-idrettsutøvere ved å utstyre dem med den nyeste innovative teknologien, " sa David Lauren, sjef for innovasjonssjef for Ralph Lauren, i en pressemelding.

I følge Llamas er det et potensial for dette produktet i mainstream-markedet.

"Dette er en av de tingene som millioner av forbrukere vil se, og til og med bedriftsbrukere, for den saks skyld, " sa han. "Personlig vil jeg gjerne prøve en av disse tingene og se om det fungerer, for å ha noe sånt, enten jeg snø måker oppkjørselen, leker ute med barna, eller går på ski eller snowboard, jeg tror dette er noe mange mennesker i det minste ville være interessert i. La oss innse det, det er en rekke andre selskaper der ute som lager klær til elementene som kanskje også vil utnytte denne typen teknologi. "

Jakken var tilgjengelig for salg for publikum på nettstedet Ralph Lauren, men den ble raskt utsolgt.

Samsung SmartSuit for hurtigløpere

Bilde: Samsung / Sebastiaan Rozendaal

De nederlandske kortbane-skaterne Sjinkie Knegt og Suzanne Schulting har sitt eget hemmelige våpen til de olympiske vinterlekene - de skal ha på seg Samsung SmartSuit under trening. De er for tiden de eneste skatere i verden som bruker drakten. Det er kun tillatt under trening, ifølge offisielle International Skating Union regler, ikke under faktisk konkurranse.

Bilde: Samsung

SmartSuit er en skreddersydd kortbane skøytedress med sensorer som måler skøyters presise kroppsholdning, slik at den kan beregne avstanden fra hoftene til isen. Den nederlandske skøytetreneren Jeroen Otter bruker en smarttelefon for å få tilgang til dataene fra drakten og sørge for at skaterne er bøyd nok i løpet av en millimeter av nøyaktighet. Hvis de ikke er det, kan han trykke på en knapp som sender en vibrasjon til skaterens håndledd for å varsle dem om å justere holdningen.

"Ved å kvantifisere skaterens kroppsstilling, kan vi trene enda mer effektivt. Jeg har allerede lagt merke til at Sjinkie og Suzanne har hatt godt av denne unike innovasjonen, " sa Otter i en pressemelding. "På mesterskapsnivå handler det om detaljene. Trening med Samsung SmartSuit og umiddelbar tilbakemelding via smarttelefonen kan gjøre forskjellen mellom sølv og gull."

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Samsung laget disse dressene bare for de to skatere, men selskapet undersøker muligheten for å utvikle teknologien videre, basert på tilbakemeldinger fra OL, ifølge en talsperson for Samsung.

"Jeg pleide alltid å skate etter intuisjon, så jeg måtte gjette om jeg er bøyd dypt nok, " sa Knegt i en pressemelding. "Men nå kan treneren min se nøyaktig om jeg må bøye meg litt dypere for å finne den ideelle holdningen min."

Llamas sa at selv om SmartSuit ikke er tilgjengelig for den gjennomsnittlige forbrukeren, er "verdiproposen virkelig interessant i og med at den kan felle hva en idrettsutøver gjør ned til den siste millimeteren, noe jeg synes er enorm, og all informasjonen de kan hent fra det hvis du er en idrettsutøver, for la oss innse det: I OL mer enn noe annet sted er hundredeler, eller tusendels sekund eller ti tusendels sekund seiersmargin. For å ha den informasjonen tilgjengelig for deg, går det for å hjelpe noen mennesker. "

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Samsung Olympic Showcase vil bringe IoT, VR-opplevelser til fans og idrettsutøvere (TechRepublic)
 • Hvordan massive hendelser som Super Bowl og OL avverger ondsinnede cyberattacks (TechRepublic)
 • Samsung leverer den eksklusive olympiske vinterlekutgaven Galaxy Note 8 til verdensidrettsutøvere (ZDNet)
 • Samsung Bixby 2.0: Alt proffene trenger å vite (TechRepublic)
 • Wearables i virksomheten: Distribusjonsplaner, forventede fordeler og adopsjon (nedlastning av Tech Pro Research)
 • Hackere retter seg mot vinter-OL med ny spesialbygget fileless malware (ZDNet)
 • Intel 5G-plattform for å drive vinter-vinter-nettverket 2018 (ZDNet)
 • Vinter-OL 2018: Når de starter, hvordan strømme og mer (CNET)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com