Hvordan bruke 'Pin Tab' til å organisere arbeidet ditt i Google Chrome

Mange strømbrukere på nettet lider av fanekryp. Du får så mange nettleserfaner åpne at det raskt blir forvirrende å finne de mest brukte fanene, for eksempel webmail, sosiale medier og webapper for jobb.

Google Chrome har en praktisk liten løsning som kan hjelpe med dette, og selv om den har eksistert i flere år har jeg lagt merke til at mange brukere ikke skjønner at det er et alternativ. Jeg snakker om "Pin Tab" -funksjonen, og hvis du ikke er kjent med den, så vil jeg gi deg en rask gjennomgang av hvorfor den kan være nyttig og hvordan den fungerer.

Siden nettleserfaner gyter fra venstre mot høyre, ligger de første fanene du åpner til venstre til du begynner å flytte faner rundt. Som et resultat pleier de fleste å beholde de viktigste fanene sine til venstre, enten som standard siden de var de første fanene de åpnet, eller ved å målbevisst tappe de mest brukte fanene over til venstre slik at de ikke blir nydd over skjermen mens nye faner gyter.

Med det i bakhodet tilbyr Chrome-nettleseren muligheten til å låse noen av de mest brukte fanene til venstre for nettleseren din og krympe fanene til ikonstørrelse, slik at du kan få plass til en gjeng av favorittene dine på en liten plass. Det er funksjonen "Pin Tab".

For å begynne å bruke dette til å organisere fanene dine, er alt du trenger å gjøre å høyreklikke på en fane i Google Chrome og velge "Pin Tab" -alternativet.

Du kan gjøre dette for alle webappene dine som du holder åpent hele dagen. Dette vil forankre alle dem til venstre, og deretter kan du flytte rundt de festede flikene mellom hverandre og bestille dem hvordan du foretrekker. Noe av det andre fine med Pin Tab-funksjonen er at du ikke kan lukke disse fanene ved et uhell siden "X" forsvinner når du har festet dem.

Det er egentlig alt det er å gjøre. Dette er et praktisk organisasjonsalternativ for strømbrukere som bruker Chrome. Imidlertid er det også noen få ting du trenger å huske om festede faner:

  • Du kan ikke blande fastkjørte og ikke-festede faner. Når du beveger deg rundt festede faner, kan du bare flytte dem mellom andre festede faner på venstre side.
  • Eventuelle nye lenker som du klikker for å åpne i en ny fane, vil alltid åpne til høyre for hele settet med festede faner - selv om du åpner en kobling fra en festet fane.
  • Når du fester en fane, ser du ikke lenger antall nummererte oppdateringer (til høyre) for ting som Gmail, Twitter og andre tjenester som gir deg liveopptelling i nettleserlinjen for nye ting som skjer på siden siden forrige gang du var aktiv på den fanen.
  • Når en fane er festet, må du høyreklikke på den og velge "Unpin Tab" eller "Close Tab" for å bli kvitt den.

Var dette tipset nyttig? Har du egne produktivitetstips du kan dele? Legg ut kommentarer, tilbakemeldinger og favorittips i diskusjonen nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com