Slik bruker du innholdsbevisst utfylling av Adobe After Effects

Bilde: Ant Pruitt

Jeg har tidligere diskutert de siste videoredigeringsverktøyene og funksjonene fra teamet hos Adobe, da det fortsetter å utnytte kraften til kunstig intelligens (AI).

AI ble utnyttet i fotoredigering der repeterbare oppgaver, som valg av emne i et bilde, kunne håndteres med et enkelt klikk.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Nå har After Effects muligheten til å utnytte en av de viktigste AI-drevne funksjonene i video med innholdsbevisst fyll. Det er ikke et alternativ med ett klikk, men det er fremdeles mye raskere enn den manuelle måten å gjøre ting på.

Slik bruker du innholdsbevisst utfylling av videoprosjekter

La oss dykke inn i After Effects, også kjent som "Photoshop of video", og se på denne nye funksjonen.

Lag en maske

I videoopptakene finner du elementet du vil fjerne fra scenen. Dette kan være et statisk objekt eller noe som beveger seg. Lag masken ved å velge pennverktøyet og tegne masken rundt objektet ditt. Du kan bruke andre markeringsverktøy som ellipsen, men pennverktøyet gir deg mer fleksibilitet med vanskelige ting å maske.

Når du oppretter en maske i After Effects, er masketypen som standard et "legg til." Dette betyr at alt utenfor maskegrensen blir "maskert" og dekket opp. Legg merke til hvordan skjermen min nå er fylt med tomme piksler på grunn av denne typen masker ( figur A ).

Figur A

Når du bruker det innholdsbevisste fyllet, vil du vurdere prosessen som "å fylle ut et hull." Så i stedet for å ha masken din satt til å "legge til" i maskeegenskapene, kan du endre den til "trekke fra" ( figur B ). Dette vil fjerne objektet du valgte fra scenen. Du kan også justere maskefjæren hvis du vil ha en mykere kant rundt området som du nettopp fjernet. Dette får blanding av nye piksler til å se bedre ut i de fleste tilfeller.

Figur B

Prepping AI

Nå som du opprettet masken for å fjerne interessen din, må du la Adobe Sensei, Adobes merkede AI-motor, analysere opptakene. Du må ta opp følgende spørsmål:

  1. Objektet du ønsker å flytte, er det stasjonært?
  2. Står det stille, men kameraet beveger seg?
  3. Er det et bevegelig objekt?

Hvis det er bevegelse angående objektet som er maskert ut, må du legge til bevegelsessporing i masken. Dette er like enkelt som å høyreklikke i After Effects, eller bare gå til sporingspanelet, klikk en gang på videolaget ditt, og klikk deretter på avspillingsknappen for å starte masksporing.

Masken vil endre posisjon i opptakene når den prøver å holde seg låst i gjenstanden du prøver å fjerne. Hvis masken mister en god lås under sporingen, er det bare å stoppe trackeren, flytte masken med musen og deretter fortsette sporing. After Effects gjør en ganske god jobb med å holde sporingen jevn og låst på. Under sporing lager After Effects nøkkelrammer bak kulissene på lagets maskeegenskaper ( figur C ).

Figur C

Når sporingen er fullført, får du tilgang til det nye innholdsoppfylte panelet. Hvis du ikke ser dette panelet på skjermen, kan du bare gå til Window-menyen og velge det derfra. Den vil deretter legge seg til et panel i After Effects-grensesnittet.

Når du åpner dette panelet, legger du merke til de forskjellige alternativene. Alpha Expansion gir deg en forhåndsvisning av det maskerte området. (Personlig synes jeg det ikke er veldig nyttig da jeg får et større bilde av det maskerte området i selve programmonitoren.)

Deretter er det et par nedtrekksvalg du bør vurdere. Først har fyllingsmetoden alternativer du kan velge. Objekt- og overflatealternativene er virkelig like. Objektalternativet ( figur D ) er mer for å fjerne ... objekter. Stasjonære objekter er ideelle, men det fungerer for bevegelige objekter, men gjengivelsestidene kan imidlertid være tregere. Det fungerer til og med for å fjerne logoer på ting som klær.

Overflatealternativet er ideelt for å fjerne gjenstander fra overflater som beveger seg. Tenk på et kjøretøy som går nedover en gate. Du kan fjerne kjøretøyet, men kameraet fortsetter å panorere. Dette vil også omfatte alt objektalternativet håndterer.

Edge Blend-alternativet er ideelt for strukturerte overflater som kanskje må fylles ut, for eksempel å fjerne en fotballkule fra et frodig, gresskledd felt. Jeg anbefaler ikke å bruke dette alternativet på samme måte som du vil bruke alternativet Objekt eller overflate.

Figur D

Fyll tomrommet

Til slutt fyller du opptakshullet med noen AI-genererte opptak. Når du klikker på knappen Generer fylle lag ( figur E ) i fyllingspanelet Content-Aware, vil After Effects analysere pikslene rundt masken. Den vil til og med analysere pikslene når kameraet eller objektet beveger seg i rommet for å finne ut hvordan det maskerte området skal se ut.

Figur E

Avhengig av filmopplysningene (SD versus HD versus UHD versus 4k), varighet og datamaskinens maskinvarespesifikasjoner, vil behandlingstiden variere. Noen ganger er det under 60 sekunder. Noen ganger kan en gjengivelse ta et par minutter.

Når fullføringen er fullført, vil After Effects opprette et ekstra lag i lagpanelet ( figur F ), som er plassert over opptakslaget ditt. Dette vil fylle ut de manglende piksler som er laget av masken din. Det gjør en veldig fin jobb, men noen ganger kan det gå glipp av fine detaljer. Spesielt i rammer med bevegelse.

Figur F

Bruk av alternativet Create Reference Frame kan hjelpe til med uoverensstemmelser. Dette alternativet åpner Photoshop og lar deg bruke klonstempelverktøyet til å fylle ut de tomme pikslene på masken din. Når du er fylt ut, lagrer du filen i Photoshop, og lukker deretter Photoshop. Dette tar deg tilbake til After Effects med referansen innrammet plassert i bunnen av lagbunken din. After Effects AI vil bruke den referanserammen for å hjelpe til med å generere de manglende pikslene ( figur G ).

Figur G

Det er magisk

Den innholdsbevisste fyllfunksjonen i After Effects er ganske imponerende. Den er ikke perfekt ennå, men den er ganske nær. Noen andre elementer du må vurdere når du bruker dette programmet, og den nye funksjonen inkluderer:

  • Systemhardware og RAM . Min hovedrigg har 32 GB RAM, og det innholdsbevisste fyllingsalternativet presset RAM-bruken min til 28 GB hver gang. Jo mer RAM du installerer, jo bedre er ytelsen
  • Opptakene dine spiller også en faktor i gjengivningshastigheter . Filmer i høy oppløsning som UHD eller 4K tar lengre tid å gjengi versus HD eller SD. Hvis klippet ditt er lengre enn ti til 15 sekunder, anbefaler jeg å dele klippet i mindre biter og deretter legge til innholdsbevisst fyll.

Hva tror du?

Har du prøvd ut det nye innholdsbevisste fyllet i After Effects? Jeg er imponert over dette og ser frem til fremtidige AI-oppdateringer. Jeg har maskert ut objekter ved hjelp av flere lag og bevegelsessporing tidligere, og dette AI-alternativet var mye mindre arbeid og bidrar til en raskere arbeidsflyt. Gi meg beskjed om tankene dine om denne nye funksjonen i kommentarene nedenfor.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com