Hvordan brukstilfeller kommer nytte for utviklere og sluttbrukere

Hvorfor AR og VR bruker saker i bedriften vokser raskt På Grace Hopper Celebration 2018 forklarte Sophia Dominguez, administrerende direktør og medgründer, SVRF, Inc. forretningsbrukssakene for AR og VR.

Da jeg startet min karriere for tiår siden som junioranalytiker, var mye av jobben min å skrive funksjonelle spesifikasjoner. Dette var ekstremt detaljerte dokumenter som forsøkte å forklare hvordan en bestemt skjerm, et program eller en rapport skulle fungere, ofte ned til å stave ut teksten til hver knapp og beskrive hver dialogboks som skulle vises.

Selv på sitt mest persnickety, funksjonelle spesifikasjoner var ofte vanskelig for applikasjonsutviklere å forstå, siden en kritisk nyanse kan være savnet. Forfatteren av spesifikasjonen kan bruke flere avsnitt på å beskrive hvordan en dialogboks skal se ut, men kan utelate en nøkkeldetalj om hvordan brukeren vil samhandle med systemet, og dermed føre til at utvikleren lager en mindre enn ideell skjerm uten feil deres egen.

For å unngå disse konfliktene har det skjedd en overgang fra funksjonelle spesifikasjoner som nøkkelkommunikasjon til utviklere og et skritt mot verktøy som brukstilfeller, brukerhistorier og andre verktøy som prøver å forklare "hvorfor" hvordan en bruker skal samhandle med system, i stedet for å detaljere funksjonene til hver knapp. Tanken går på at dette skiftet gjør det mulig for menneskene som samhandler med sluttbrukere å fokusere på hvilke interaksjoner de trenger og deretter formidle dette til teknikerne som har litt spillerom for å bestemme de beste tekniske midlene for å levere det samspillet. Denne tilnærmingen kan være veldig vellykket; Det er imidlertid noen potensielle snublesteiner.

Er det riktig brukssak?

Å vurdere brukstilfeller kan være et morsomt problem. Det krever ofte en dypere forståelse av sluttbrukeren, hentet gjennom intervjuer eller til og med observasjonsforskning, og gir analytikeren litt frihet til å tolke hvordan man kan gjøre den personen mer effektiv i jobbene sine. Forberedelse av en brukssak krever til og med kreative skriveferdigheter, siden du må tolke og formidle omstendighetene til utvikleren som til slutt bygger systemet.

Noen ganger oppfordrer dette analytikere og ledere til å opprette brukssaker før de vurderer om de er de riktige brukssakene. Det er lett å endre den kritiske prosessen med å bestemme, hvilken teknologi som er passende for å løse brukerens problemer, eller til og med om en teknologibasert løsning på et problem er den rette tilnærmingen.

Brukssaker krever brukerfokuserte utviklere

Den beste brukssaken i verden vil falle helt flat hvis utviklerne dine mangler ferdigheter til å forstå sluttbrukernes miljø, tankesett og utfordringer. Hvis en brukssak nøye forklarer et nytt system for et sykehus og utfordringene med å jobbe på et akuttmottak, men utviklingsgruppen mangler kontekst eller empati for å prøve å forstå brukernes miljø, vil alt det ekstra arbeidet være til ingen grunn.

Som IT-ledere, bør vi anta at vårt tekniske team lett forstår hver nyanse av en brukssak, spesielt hvis de er tusenvis av kilometer unna. Hvis du som leder ikke klarer å understreke viktigheten av å forstå og implementere innholdet i brukssaken, vil du dessuten se liten avkastning for det ekstra arbeidet som kreves for å utvikle en god brukssak.

En funksjonell spesifikasjon med et annet navn

Ferdig, formidlet en brukssak til det tekniske teamet hvorfor en sluttbruker utfører en viss oppgave og til og med omstendighetene de utfører den, slik at teknikerne kan optimalisere for det aktuelle scenariet. Noe så enkelt som et kostnadsstyringsverktøy kan være veldig annerledes hvis brukerhistorien antyder at sluttbrukeren rasende prøver å fange utgiftene sine på telefonen hver uke mens de kjører gjennom flyplasser, kontra en aktivitet som noen ganger blir utført på en 24 monitor stasjonær skjerm.

Gjort dårlig, en brukssak er et stort utvalg av tekniske krav som hvilke felt som skal vises og hvilke knapper som gjør hva, uten den overordnede konteksten, og effektivt en gammel skole funksjonell spesifikasjon med et annet navn. En ukjent person skal kunne plukke opp en godt utført brukssak og forestille sluttbrukeren, hans eller hennes miljø, og hvordan og hvorfor av det de prøver å oppnå, og bruke det som grunnlag for hva de ' re bygningen.

Ikke glem brukstilfelle når det er testtid

Selv med den beste brukssaken og velutførte utviklingen, er arbeidet ennå ikke gjort. Brukstilfeller bør også danne grunnlaget for testingen din, både i tidlig fase og før utgivelse. Ettersom en godt utført brukstilfelle til slutt fungerer som "stemmen til sluttbrukeren", kan den informere selv de tidligste forsøkene på testing, og utviklere bør holdes i stand til å utvikle ikke bare teknisk funksjonell kode, men oppfylle behovene som er formulert i bruksaken. I senere stadier av testing kan brukssaken også bekrefte at applikasjonen ikke har forvillet seg for langt fra den opprinnelige hensikten eller en tilregnelighetskontroll for å sikre at sluttbrukernes behov ikke har utviklet seg dramatisk siden bruksaken ble opprettet.

Godt gjort bruk av saker tar tid å opprette, men hjelper til slutt organisasjonen din med å levere teknologi som tilfredsstiller brukerbehov fra farten, og unngår den dødeligste synden til en IT-leder: Distribuere en teknologi i tid og på budsjettet som ingen faktisk bruker.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com