Hvordan bruke Adobe AI til å farge matche videoopptakene dine i Premiere Pro

De beste Adobe AI-verktøyene for fotografer TechRepublic-bidragsyter og fotograf Ant Pruitt deler de beste tipsene, triksene og teknikkene for å få mest mulig ut av Adobes AI verktøysett.

Offentliggjøring: CNETs Download.com kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Jeg elsker å filme videoer for mine egne personlige prosjekter eller klienter. Jeg elsker redigeringsprosessen enda mer - det er bare noe med den kreative prosessen ved å få flere klipp til å fungere sammen for å fortelle en fantastisk historie. Jeg liker også å bearbeide lyd i opptakene, i tillegg til å korrigere farger og gradering av farger.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Men det er noen tilfeller der fargekorrigering kan være en utfordring fordi flere kameraer kan ha blitt brukt eller klipp ble spilt inn i annen belysning. Manipulering av alle fargejusteringene i videoredigereren bremser redigeringsarbeidsflyten. Heldigvis tillater Adobes Senseis AI deg å farge matche flere klipp med ett klikk på innsiden av Premiere Pro. Dette er hvordan.

Fremskynde fargekorrigering

Filmfarge stemmer kanskje ikke av forskjellige årsaker. Noen ganger endres belysningen, miljøet endres, eller det kan til og med være forskjellige kameraer i bruk. Lumetri Color-panelet som er drevet av Adobe Sensei, lar meg bruke fargepatchalternativet enkelt ( figur A ).

Figur A

Bilde: Ant Pruitt

Finn Color Wheels Match-alternativet under Lumetri Color-panelet. Velg deretter sammenligningsvisningen ( figur B ).

Figur B

Bilde: Ant Pruitt

Finn opptakene du vil rette i prosjektet ditt ved å jogge spillehodet i tidslinjen til interessepunktet. Hvis du ser på sammenligningsvisningen, vil du se en referansemonitor og en gjeldende skjerm. Bruk musen til å dra playhead i referansemonitoren til scenen, som har den optimale fargekorrigering. Dette vil gi deg en fantastisk sammenligning side om side mellom gjeldende og referansevisning. Du vil se forskjellene i farge og temperatur ( figur C ).

Figur C

Bilde: Ant Pruitt

Nå klikker du på knappen Bruk fargematch. I løpet av få sekunder vil gjeldende opptak bruke fargekorrigering ( figur D ). Seriøst, dette skjer i løpet av få sekunder. Det er så raskt.

Figur D

Bilde: Ant Pruitt

I de fleste tilfeller gjør AI en virkelig god jobb med å prøve å matche fargekorreksjonen. Ikke bekymre deg hvis det ikke stemmer helt. Du kan finjustere fargejusteringene under Lumetri-panelet slik du pleier. Det bør ikke kreve like stor innsats som å bruke fargehjulene hvis du velger å bruke skyvekontrollene i basispanelet.

Vokt dere for LUT’er

Ta i betraktning hvis du har justeringslag eller oppslagstabeller (LUTs) brukt på opptakene når du bruker fargekampen. Forsøk å være konsekvent i hvordan du bruker fargematch AI. Jeg anbefaler å bruke fyrstikken på råopptakene før du bruker noen LUT-er.

Stor tidsbesparende

Jeg har brukt denne funksjonen ved flere anledninger, og jeg finner den utover nyttig og effektiv. Som jeg sa tidligere, liker jeg å redigere opptak, men fargematchende scener kan være en anstrengende og kjedelig oppgave. Adobe Senseis AI-kraft gjør en god jobb med å forstå opptakene og prøve å matche effekten gjennom et prosjekt. Har du prøvd denne funksjonen i prosjektene dine? Gi meg beskjed i kommentarene.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com