Hvordan Trumps handelskrig med Kina kan påvirke den amerikanske teknologibransjen

Hvordan Trumps handelskrig med Kina kan påvirke den amerikanske teknologibransjen Alex Feinberg, direktør for partnerskap i OKcoin, forklarer hvorfor den globale handelskrigen kan hemme amerikansk innovasjon.

Alex Feinberg, direktør for partnerskap OKcoin og Dan Patterson fra TechRepublic snakker om globale handelskriger og potensiell innvirkning på både amerikanske og kinesiske teknologibedrifter. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Dan Patterson: Denne handelskrigen er ganske ny for oss alle. Vi pakker hodene rundt i alle slags bransjer, men Kina er en av de raskest voksende - ikke bare økonomiene-- men teknologidrevne økonomiene. Hvordan kan denne handelskrigen potensielt påvirke den kinesiske teknologibransjen og den amerikanske økonomien?

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

Alex Feinberg: Det vi har sett de siste månedene, med gjengjeldende tiltak fra begge sider, er et potensielt avtak i forhold til handelen som kan skje mellom de to landene. For et par måneder siden ble det lagt frem lovverk som gjorde anskaffelsen av ZTE-produkter mer utfordrende. Vi legger i grunn betydelige hindringer i retning av å la dem fortsette sin forretningsdrift. Vi har også blokkert en foreslått fusjon mellom Broadcom, med base i Singapore, og Qualcomm, med base i USA.

Vi ser at USA ser på noen slags aktiviteter som skjer mellom ikke bare kinesiske selskaper, men selskaper som har forhold til kinesiske selskaper, som Broadcom og amerikanske kolleger, som potensielt kan motvirke USAs langsiktige interesser.

Slik det står, vil det bare ha en enorm, vidtgående virkning for den amerikanske forbrukeren, den amerikanske ansatte. Det er altfor tidlig å si fra, men hvis vi ekstrapolerer nyere hendelser og projiserer hva de kan bety i løpet av de neste seks månedene, 12 måneder, 18 måneder, kan du absolutt finne deg i et klima der det er mer utfordrende å motta kinesisk investeringskapital.

I fjor, da Snapchat-aksjen gikk sidelengs, eller nedover, fikk de en strategisk investering fra Tencent, eieren av WeChat, en av de største meldingsapplikasjonene i verden. Hva skjer hvis Trump-administrasjonen i 2019 bestemmer at kommunikasjon er en strategisk vertikal som må kontrolleres? Plutselig kan det hende at Snapchat, med sine amerikanske ledere, ikke kan godta en slik strategisk investering fra et kinesisk selskap, og det vil åpenbart ha en negativ innvirkning på deres ansatte, aksjonærer, potensielt brukere og potensielt komme resten av USA til gode med vesentlig ild murer et amerikansk selskap fra mer kinesisk innflytelse.

Dan Patterson: Kan dette potensielt også påvirke amerikansk innovasjon, gitt det du nettopp sa om utfordringene vi kan se i kinesiske investeringer? Kunne vi se små startups som virkelig er innovative, når en vegg og ganske enkelt ikke kan skalere?

Alex Feinberg: Jeg tror det absolutt er mulig. Jeg har ikke møtt massevis av informasjon knyttet til H1B Visa-programmer, for det gjelder en handelskrig, men hvis du graver deg inn i noen av de påstandene USA har fremsatt mot Kina med hensyn til IP-krenkelse.

Du kan forvente at høyere opphør i USAs regjering mener at den kinesiske regjeringen plasserer kinesiske statsborgere hos amerikanske teknologifirmaer for deretter å stjele litt IP og videresende den til Kina. Hvis regjeringen vår mener at dette er tilfelle, vil det mest logiske grepet for regjeringen vår da være å begrense mengden H1B-visum som er tilgjengelig for statsborgere i visse jurisdiksjoner.

Nå har vi helt sikkert lagt det på bordet for å innføre reiseforbud for folk fra bestemte regioner, hvis vi ikke kan slå fast at de ikke faktisk representerer terrororganisasjoner. Hvis du tror at den type forbud kan strekke seg videre eller strekke seg lenger, ville det naturlige og neste skritt være å gå etter H1B-visum, noe som vil gjøre det mer utfordrende for innenlandske selskaper å ansette ingeniører eller ansette ingeniører til en lav pris som kan potensielt sette et kvelertak rundt innovasjon. Hvis du ikke kan hente den rockestjerningeniøren fra Shanghai som du har intervjuet de siste seks ukene, fordi du ikke kan skaffe ham visum, ja, det kan absolutt legge demper på innovasjonen.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com