Slik konfigurerer du Munki på macOS Mojave for å administrere Apple-datamaskinene dine

Bilde: Poravute, Getty Images

Med det kraftige, åpen kildekodeverktøyet Munki, kan systemadministratorer administrere programvare, innstillinger og konfigurasjoner. Med en sterk brukerstøttesamfunn, kan Munki installeres, konfigureres og kjøres på macOS Mojave for å administrere alle Apple-datamaskiner i bedriften - uansett hvor store eller små. Tross alt ble Munki utviklet av Walt Disney Animation Studios for å hjelpe til med ledelsen av de tusenvis av Mac-er som de bruker daglig når de jobber med alt fra animasjonsshorts til spillefilmer.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Det beste av alt er at Munki bare er avhengig av Apples egne programvarepakker, lese- og skrivetillatelser for delte distribusjonsmapper, og en webserver for å levere pakkene til klientdatamaskiner.

I denne artikkelen vil jeg skissere trinnene som er nødvendige for å sette opp Munki på macOS Mojave.

Før vi hopper inn, er det noen få krav som er nødvendige for å sikre at Munki kan løpe ordentlig. Munki 3 støtter alle versjoner av macOS. På grunn av at Apple har fjernet webserverkomponenten fra den nyeste versjonen av macOS Server, er installasjonsprosessen for Munki som kjører innfødt på macOS Mojave, imidlertid litt annerledes enn tidligere versjoner i konfigurasjonen (spesifikt å kjøre lokalt på klientversjonene av macOS- -vurderer behovet for en macOS-server.) Uansett den underliggende versjonen av macOS, vil Munki administrere alle versjoner av macOS og OS X-klient omtrent det samme.

Kravene er:

  • Apple-datamaskin som kjører macOS Mojave 10.14 eller nyere
  • Munki 3-pakken (siste v3.5.3, per dette skrivet)
  • Google Chrome.dmg installasjonspakke
  • Internettilgang
  • Byttet nettverk
  • Admin-legitimasjon

Opprette Munki depot

Start Terminal og angi følgende kommandoer for å opprette katalogene på rotplassen som skal brukes til å lage katalogstrukturen for Munki-depotet. Når du navngir depotet, ble ordet "repo" brukt i eksemplet, men det kan navngis til alt du ønsker ( figur A ).

cd / Server / SharedFolder

mkdir repo

mkdir repo / kataloger

mkdir repo / pkgs

mkdir repo / pkgsinfo

mkdir repo / manifesterer

Figur A

Den endelige kommandoen nedenfor, når den kjøres, vil endre tillatelsene for å sikre at den er tilgjengelig.

chmod -R a + rX repo

Konfigurer Apache2 webserver

Deretter skriver du inn følgende kommando for å konfigurere den opprinnelige Apache2-komponenten til å tjene den nyopprettede repoen via HTTP:

sudo ln -s / Server / SharedFolder / repo / Library / WebServer / Documents /

Som standard serverer Apache2-komponenten filer som er vert i DocumentRoot, som kan være plassert på katalogstien: / Library / WebServer / Documents /. Kommandoen over oppretter en symbolsk lenke til repoen i den katalogen, slik at disse filene vil bli levert over nettverket.

For å starte Apache2-serveren, kjør kommandoen nedenfor i Terminal:

sudo apachectl start

For å stoppe tjenesten, erstatt "start" med "stopp" hvis tjenesten krever at den blir stoppet eller startet på nytt.

Installere Munki-verktøy

Utfør Munki Tools-pakken og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen ( figur B ).

Figur B

Ved å klikke på Tilpass-knappen kan de enkelte verktøyene som utgjør pakken velges (eller avmarkeres) for installasjon. For konfigurering av admin arbeidsstasjon har installasjon av alle verktøyene sine fordeler. Klikk på Install-knappen for å fullføre installasjonen ( Figur C ).

Figur C

En omstart vil være nødvendig når Munki Tools er installert ( figur D ).

Figur D

Konfigurerer Munki-depotet

Etter omstart, start Terminal og angi følgende kommando for å endre kataloger og konfigurere Munki-depotets innstillinger ( figur E ).

cd / usr / lokal / munki

munkiimport - konfigurer

Figur E

Kommandoen vil stille en serie spørsmål for å sette riktig konfigurasjon. Først opp er å oppgi Repo URL. Avhengig av hvordan repoen vil være vert, kan oppføringen endres fra enten en lokalt vert (eks. Fil: /// bane / til / repo), en delt stasjon (f.eks. Smb: // bane / til / repo), eller webhotell (eks. http://domain.com/path/to/repo). For formålet med denne artikkelen, går vi sammen med vår filvertsoppsetting og legger inn følgende:

file: /// Server / Delt / repo

Det andre spørsmålet er utvidelsen til pkginfo-filen. Disse filene inneholder konfigurasjonsinformasjon for hver pakke som importeres. Selv om det vanligvis ikke er redigert, kan det være det, og du kan finne ut at noen pakker krever litt redigering for å få dem til å stille i taushet. Den vanligste utvidelsen er .plist, så vi legger inn det her.

For det tredje blir vi bedt om å velge en standardapp for å redigere konfigurasjonsfilene. Du kan angi banen eller navnet til alle installerte applikasjoner du foretrekker. For å holde ting enkelt har jeg valgt den innebygde TextEdit.app som er hjemmehørende i macOS.

Deretter må vi lage en katalog for å lagre pakkeinformasjonen for Munki. Katalogene vil bli lest av Munki og brukt for å gi kontekst for hvilke applikasjoner som er tilgjengelige for distribusjon. Du kan oppgi hvilket som helst navn du velger, og mer enn en katalog kan eksistere. Her har jeg lagt inn Standard som katalognavn.

Til slutt må du velge en repo-tilgangsplugin. FileRepo er standardvalget med mindre det er foretrukket. Du kan la oppføringen være tom, og systemet vil automatisk konfigurere konfigurasjonen av plugin-modulen. Arkivet er nå konfigurert

Importerer den første pakken

Mens vi nesten er ferdige med å sette opp Munki, må vi ha minst en pakke i katalogen før vi fullfører prosessen. For å legge til den første pakken, bruker vi Google Chrome som eksempel. Fra terminalen skriver du inn følgende kommando for å komme i gang prosessen ( figur F ).

munkiimport /path/to/googlechrome.dmg

Figur F

2. Forstå, Munki vil be om en serie informasjon angående pakken som importeres, for eksempel varenavn, visningsnavn, beskrivelse osv. Noe av denne informasjonen vil automatisk fylle ut, noen vil ikke. Det som ikke skal legges til manuelt. Ved å observere figur F ovenfor, er mesteparten av informasjonen grunnleggende og påvirker ikke Munki for mye bortsett fra katalogdelene. Her må du oppgi navnet på katalogen opprettet i seksjon IV ovenfor, ellers blir ikke pakken koblet til Munki for distribusjon.

I tillegg blir du spurt om du vil importere varen eller ikke. Velg Y for å importere den, samt lage produktikoner og gjenoppbygge katalogen. Dette vil oppdatere katalogen med den nyimporterte pakken. Du kan; Velg imidlertid N for å hoppe over redigering av pkginfo-filen da Google Chrome ikke krever noen ekstra syntaks for å distribuere den.

Merk: Installasjoner i dra-og-slipp-stil krever vanligvis ikke redigering av .plist-konfigurasjonsfilen. Installasjonsbaserte PKG-filer kan kreve ekstra syntaks eller brytere som blir ført for å fullføre installasjonsprosessen. I disse tilfellene må du redigere pkginfo-filen for å legge til disse parameterne manuelt.

Konfigurere repos manifest

Manifestfilen i Munki fungerer som et slags kart som forteller repo hvor kataloger er lokalisert, og derfor hva som er i disse katalogene, slik at Munki enkelt kan administrere programvareinstallasjoner. Som standard eksisterer ingen manifest, så man må opprettes. I terminalen skriver du inn følgende kommando for å begynne (figur G ).

manifestutil

Figur G

Begynn med å opprette det nye manifestet og gi det et navn med denne kommandoen:

new-manifest site_default

Deretter kobler du katalogen opprettet i seksjon IV til det nyopprettede manifestet:

tilleggskatalog Standard - manifest site_default

Det siste trinnet er å legge pakken opprettet i seksjon V til manifestet:

add-pkg Chrome - manifest site_default

Munki er offisielt installert, satt opp og klar til bruk. For å teste nettforbindelse, start en nettleser og skriv inn http: // localhost / repo / manifests / site_default. Du må motta en bekreftelse på oppføringene som er lagt til manifestet i seksjon VI over ( figur H ).

Figur H

Alternativt, ved å angi følgende kommando i Terminal for å bekrefte at programvaren repo URL er riktig konfigurert ( figur I ).

 som standard lest / Bibliotek / Innstillinger / ManagedInstalls 

Figur I

Til slutt, for å teste hvordan Munki fungerer med å hente pakker og installere dem, ring kommandoen fra Terminal ( figur J ).

 sudo managedsoftwareupdate 

Figur J

Kommandoen ovenfor vil lese informasjonen som er lagret i katalogene, og identifisere hvilke applikasjoner som er tilgjengelige og klar til å bli installert sammenlignet med varebeholdningen på den lokale maskinen. For å installere disse appene, kjør den samme kommandoen på nytt, men legg til suffikset "--installonly" for å faktisk utføre installasjonen ( figur K ).

Figur K

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com