Hvordan omskrive bedriftens mytologi

Hvordan PPL Corporation forvandlet selskapskulturen Eric Slavinsky, CIO for PPL Corporation, forklarer hvordan han slo sammen teknologibudsjetter for verktøyets forretnings- og IT-sektorer, og klarte endringen.

Jeg hadde en gang et møte i selskapets kafeteria med en klient, noe som var ganske typisk, ettersom de led den universelle utfordringen med å aldri ha nok møterom. Mens vi snakket, fylte kafeteriaen gradvis av folk som pratet, lo, spiste og ellers likte lunsjen deres. Diskusjonstemaet dreide seg om klientens kultur for hardt arbeid, og hvordan selskapet verdsatte individuelle bidragsytere som arbeidet over all forventning.

"Faktisk er vi ikke en lunsjkultur ... Ingen tar noen gang en pause til lunsj siden det bare ikke er nok tid til å stoppe og gå bort fra pulten din, " sa klienten min med et helt rett ansikt.

Jeg stirret et øyeblikk og ventet på et smil eller en punchline til en spøk som jeg ennå ikke hadde forstått, men han var helt seriøs til tross for at mer enn hundre mennesker som satt rundt oss og likte lunsjen.

Dette er et ekstremt eksempel, men hvert selskap har sin egen mytologi, fylt med høye historier og "fakta" som aksepteres til pålydende til tross for at de åpenbart er usanne. Du har sannsynligvis opplevd, eller vært skyld i å bidra til eller formidle bedriftens egen unike mytologi.

Ofte omgir mytologien hvor harde og lange ansatte takknemlig sliter bort. I noen selskaper kan det skryte av tusenvis av uleste e-postmeldinger i innboksen, og implikasjonen er at du er så overarbeidet at det er lite øyeblikk i den døgnåpne syklusen, hvor du kan hente noe så trivielt som e-post. I mange av konsulentselskapene som jeg har jobbet for, er det myten om "90-timersuken", hvor standard svaret på ethvert spørsmål til slutt kommer ned på "Men jeg har jobbet 90-timers uker, " som er lett observert å være usanne bortsett fra i veldig sjeldne tilfeller.

Er myter en dårlig ting?

Siden menneskehetens morgen har vi hatt historier og myter, og ofte var de designet for å fremme god oppførsel. Fra Little Red Riding Hood til forskjellige muntlige tradisjoner, lærte disse stiftene av den menneskelige opplevelsen oss å ikke snakke med fremmede, å lytte til eldstemannene våre og annen positiv oppførsel. Deler av bedriftens mytologi kan fungere på samme måte. De fleste har hørt historier om hvordan Sam Waltons berømte nøysomhet gjennomsyrer kulturen i Walmart frem til i dag, eller hvordan Larry Page gjorde en doktorgradsavhandling til Google, og selskapet ditt har sannsynligvis sin del av myter som fremmer positive sider ved kulturen.

Som alle gode ting, kan bedriftens mytologi tas til det ekstreme der det blir skadelig snarere enn nyttig. Din grove og tumble oppstart myte kan nå muliggjøre dårlig oppførsel, alt fra mangel på økonomisk disiplin til en kultur som aktivt skader noen grupper av ansatte, sistnevnte en egenskap som dessverre har blitt vist på flere selskaper siden sent.

Spesielt i teknologibutikker kan mytologi rundt det en teknisk arbeider tilsynelatende ser ut og opptre som gjøre det vanskelig for folk som ikke passer den formen å føle seg velkomne og produktive, selv om de har den perfekte talentbunken for å lykkes i organisasjonen din. En kultur med "vi er opptatt for e-post" kan gjennomsyre flere aspekter av organisasjonen til det punktet at det blir akseptabelt å ignorere grunnleggende oppgavestyring og kommunikasjon.

Spørsmål (og potensielt omskriv) mytene

Det første trinnet for å motvirke negativ bedriftsmytologi er å stille spørsmål ved mytene og til slutt endre dem. Hvis du opplever at produktiviteten lider på grunn av en "vi sjekker ikke e-post siden vi er for opptatt" -myte, kan du ringe ut folk som stolt deler dette faktum, og del hvordan du kan administrere innboksen. Hvis firmaet ditt fortsetter å feire en kultur som grenser til en brorskap fra en høyskole, snarere enn å snakke om de gode gamle dagene med ærbødighet, bør du merke deg hvordan organisasjonen trenger å utvikle seg etter hvert som den vokser fremfor å reflektere over fortiden. Som de fleste dårlige oppførsler, aktiverer du som leder skadelig mytologi ved å spre den, og til og med bare å være ledig når den sprer seg, ettersom din stillhet generelt tolkes som en påtegning.

Akkurat som forskjellige samfunn og kulturer har utviklet mytologien etter hvert som tider og teknologi endres, så må også organisasjonen din vokse og utvikle sin egen bedriftsmytologi, spesielt når den forhindrer vekst eller aktivt skader organisasjonen.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com