Hvordan fagpersoner kan oppnå mer ved å gjøre mindre med rolig teknologi

Video: Digitale assistenter ... på mindre enn to minutter Bruker du en digital assistent som Siri eller Alexa? Har du noen gang vært nysgjerrig på hvordan de fungerer? Finn ut her ... på mindre enn to minutter

Fremveksten av smarttelefoner har hatt en uutslettelig innvirkning på arbeidskulturen - ingen er noen gang utenfor rekkevidde. Ansatte sjekker innboksen eller samarbeidsplattformene deres som Slack, selv når de nominelt er av vakt. Innkommende meldingsvarsler er distraherende, og krever brukerens oppmerksomhet. Kontekstbytte som oppstår som et resultat av disse avbruddene reduserer produktiviteten, da betydelige mengder tid går tapt når brukere prøver å gjenvinne fokus etter å ha adressert kilden til avbruddet.

Selv om dette ikke akkurat er et nytt problem - personsøkere og funksjonstelefoner var like kapable til forstyrrelse, kan effektene merkes mer akutt ettersom smarttelefoner er blitt mer integrerte i hverdagen. Dette, kombinert med bruk av allestedsnærværende databehandling, skaper potensialet for at folk lettere kan bli overveldet av overdreven digital stimulering. Prinsippene for "rolig teknologi", som utarbeidet av Mark Weiser og John Seely Brown ved Xerox PARC i 1995, er ment å ta for seg hvordan mennesker interagerer med teknologi og adresserer denne stimuleringen.

Hva er rolig teknologi?

Enheter designet rundt rolig teknologi er ment å eksistere først og fremst i brukerens periferi. Når brukeren er klar til å samhandle med den, skal den lett kunne bli sentrum for oppmerksomheten og deretter overføre tilbake til periferien. Rolig teknologi skal også øke bruken av brukerens periferi, den skal ikke overbelaste brukere med innspill.

I følge Weiser og Brown er målet "... å sette oss hjemme, på et kjent sted. Når periferien vår fungerer godt, er vi innstilt på hva som skjer rundt oss, og så også til hva som skal skje, og hva som nettopp har skjedd. Vi er uten problemer koblet til et mylder av kjente detaljer. Denne forbindelsen til verden rundt kalte vi 'lokalitet', og det er den grunnleggende gaven periferien gir oss. "

På en mer konkret måte er teknologien rolig når den opererer uten å avlede brukeren fra et gitt miljø eller oppgave. Dette kan gjøres ved å gi brukeren det de trenger for å oppnå en oppgave uten å overvelde dem med unødvendige alternativer eller annen informasjon. Det skal også tillate brukere å multioppgave, da rolig teknologi kan operere i periferien uten å kreve konstant oppmerksomhet fra brukeren for å utføre en funksjon.

Hvordan kan rolig teknologi hjelpe meg med å bli mer produktiv?

Innføring av rolige aspekter i enheter skjer naturlig nok i designfasen. Brukere kan vanligvis ikke endre en enhet for å gjøre den mer beroligende.

I Chromebooks og nyere Android-telefoner som Pixel, Pixel 2 og Xiaomi Mi A1, blir oppdateringer levert ved hjelp av et A / B-partisjonssystem. I stedet for å be brukerne oppdatere enhetene sine, blir oppdateringene installert på den ikke-aktive partisjonen når enheten er i drift. Dette gjør den brukervendte opplevelsen sømløs: Oppdateringer aktiveres når enheten startes på nytt, i stedet for å forsinke brukeren ved å installere oppdateringer under neste oppstart. Ettersom brukere ikke trenger å kjempe med oppdateringsstatusskjermbilder, som avbryter arbeidet fra å bli utført, økes produktiviteten ved å eliminere tidsbruk til å vedlikeholde enheten.

Smarte assistentterminaler som Google Home og Amazon Echo er perfekte eksempler på rolig teknologi. For det første behandler disse enhetene innspill og gir utdata på naturlig menneskelig språk - det er ingen skripting eller makrobygging som skal gjøres av brukeren for å få mest mulig utbytte av produktet. Disse enhetene fungerer på forespørsel, de avbryter ikke brukere eller krever øyeblikkelig oppmerksomhet. For Google Home er varsler utstyrt med en enkelt prikk lyset, slik at brukeren kan spørre "Hva skjer?" som tiden tillater.

Hvordan kan jeg ta i bruk disse prinsippene når jeg bruker teknologi?

Tenk på hva som kan gjøres naturlig og komfortabelt uten teknologi. Anser dette som standardtilstanden. Derfra kan du vurdere hvordan du kan etterligne dette når teknologi blir introdusert. Den allestedsnærværende tilstedeværelsen av webkameraer reduserer vanskeligheten med videosamtaler til en bagatellitet. Å bruke videosamtaler i stedet for telefonsamtaler, e-post eller tekstmeldinger for lange samtaler gjør at hver part kan plukke opp visuelle signaler i kommunikasjonen, og eliminere gjetninger under diskusjon.

Hva er synet ditt?

Hvordan klarer du balanse mellom arbeid og liv? Søker du rolige teknologier for å redusere stress og vedlikeholdstid? Del strategiene dine i kommentarene.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com