Hvordan forberede deg på slutten av PC-tiden

Jeg leste nylig at for første gang i historien gled ordre om vanlige DRAM-minnebrikker beregnet på PC-er bak ordre om mobile enheter. Dette har liten umiddelbar innvirkning for CIO-er og sluttbrukere, men det indikerer slutten på en epoke da PC-er og deres produsenter i hovedsak kontrollerte markedet for komponenter som minnebrikker og prosessorer.

Denne endringen gir også observerbar tro til konseptet om en epoke-epoke, når den en gang allestedsnærværende bærbare og stasjonære datamaskinen ikke lenger er de primære dataenhetene for de fleste brukere. Det har vært lett å le av dette forslaget fra veggene i en bedrifts IT-avdeling, men det er bemerkelsesverdig at kontrollen over komponentmarkedene allerede er i ferd med å forskyve seg fra PC-stalts som HP og mot en ny generasjon mobilspillere, hvorav mange har en liten tilstedeværelse i bedriftens IT. Apple og Samsung har dominert mobiltelefon- og nettbrettmarkedene og har en tendens til å ha en veldig liten tilstedeværelse i bedriftens IT, sammenlignet med kjente merker som HP, Dell og Lenovo.

Forbereder seg til slutten

Et av de viktigste kjennetegnene for tiden etter PC, og den som mest sannsynlig gir gjennomsnittlig CIO-passform, er at mobile enheter er langt mer personlige enn det gjennomsnittlige bedriftsbordet. Mens den gjennomsnittlige arbeideren for bare noen få år siden var ganske fornøyd med å motta en generisk grå bærbar PC og BlackBerry, forventer mange nå at iPhone, Android, iPad og kanskje til og med en personlig bærbar PC lett kan koble seg til bedriftens ressurser. Selv om bedriften din forbyr tilgang til disse ressursene, viser de ansatte opp nettbrett for bruk som elektroniske notatbøker, videresender bedriftsfiler til skybaserte verktøy, og de mest teknologiske kunnskapsrike omgås aktivt retningslinjer for å få enhetene sine til å fungere på bedriftsnettverket.

Dette er ikke noe nytt for gjennomsnittlig CIO, men det som er interessant er den økende forventningen om at IT-selskaper fungerer som det fryktede "dumme røret" - de gir infrastrukturen og ressursene, men kommer ut av veien for valg av enhet, konfigurasjon og begrensning .

Den beste innledende tilnærmingen for å håndtere dette skiftet er å få en dypere forståelse av hvordan arbeidsstyrken forventer å bruke enhetene sine. Se til de nyeste deltakerne i selskapet ditt for veiledning, tilbringe litt tid med ansettelser rett ut av skolen så vel som ansettelser fra andre selskaper. Disse menneskene er minst kjent med retningslinjene dine, og i mange tilfeller har de kommet fra organisasjoner i forskjellige størrelser eller former enn din egen. Spør disse menneskene hva de forventer når det gjelder databehandlingsressurser, og hva de opplevde hos andre organisasjoner. Du trenger ikke å tilpasse deg ethvert innfall i dette fellesskapet, men tilbakemeldingene deres vil gi et godt mål for hvor selskapet ditt står i forhold til den større industrien, og det kan gi deg en tidlig advarsel fra en sluttbrukeres "opprør" hvis du har en altfor restriktiv policy.

Vurder på lengre sikt hva det vil si for IT-organisasjonen din å komme seg ut av sluttbrukerenhetsbransjen. Det kan for eksempel være befriende å ikke lenger bruke ressurser på å skaffe til veie og spore et gigantisk basseng med utstyr. På den negative siden av hovedboken er problemene velkjente - som støtteapparater som ikke er kontrollert av IT og blir forslått med spørsmål relatert til alt fra en blødende forbrukerplattform til en eldgamle enhet som en misforstått bruker ønsker å koble seg til Nettverk.

Det er lett å fokusere på negativene og avfeie forestillingen om en epoke hvor bedriftens IT blir det som utgjør en skytjenesteleverandør, i stedet for en one-stop leverandør av maskinvare og applikasjoner. Endringen i markedsandelen for kjernekomponenter, som dataminne, bør fungere som en ledende indikator på at endringer i den tradisjonelle IT-modellen kommer, og endring favoriserer alltid de forberedte.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com