Slik gjør du nettstedene dine tilgjengelige for alle brukere: 3 tips for bedriftseiere

Video: Hvorfor moderne teknologi ikke virkelig gir tilgjengelighet for funksjonshemmede brukere På Berkman Klein Center for Internet and Society på Harvard, snakket professor Ellcessor med TechRepublic om problemer utviklere bør vurdere når de lager ny teknologi.

Mens digital transformasjon har tatt teknologisk søkelys, har digital tilgjengelighet sett liten bevegelse i prosessen, spesielt når det gjelder websider. De fleste nettstedene er ikke tilgjengelige for personer med nedsatt funksjonsevne, ifølge Mark Shapiro, president for Bureau of Internet Accessibility.

"De fleste nettsteder, hvis du skulle rangere dem, ville de være på det C, C-nivået, " sa Shapiro. "Det er veldig få som vil være på det B- eller B + -nivået. Og en veldig, veldig liten mengde som vil være det A + -nivået."

Denne mangelen på overnatting er overraskende, siden 57 millioner amerikanere lever med en funksjonshemming. Omtrent 3, 5 millioner mennesker i USA er svaksynte, et antall som er antatt å doble innen 2050, og 37, 5 millioner amerikanere har hørselsvansker, ifølge National Institute of Health (NIH). Det er en betydelig mengde mennesker som selskaper ikke når.

Et stort problem er at det ikke eksisterer strenge forskrifter for tilgjengelighet på nettsteder. "Amerikanerne med nedsatt funksjonsevne (ADA) oppgir fremdeles ikke formelt noe relatert til tilgjengelighet på nettstedet, " sa rektor for analytiker Gina Bhawalkar. "Det sentrale poenget er imidlertid at de juridiske presedensene for å kreve digital tilgjengelighet fortsetter å samle seg. Bare i fjor så vi, tror jeg, over 500 søksmål relatert til utilgjengelige nettsteder eller mobile opplevelser."

Det grå området i ADA er en viktig årsak til at selskaper ikke føler seg tvunget til å tilpasse seg, men hvis et selskap blir saksøkt, er domstoler vanligvis avgjørelse til saksøkerens favør, sa Bhawalkar. Uansett overholder selskapene overveiende ikke fordi "de synes det er vanskelig og de ikke vet hvor de skal begynne, " sa Bhawalkar. "Jeg snakker ofte med selskaper som bare er veldig overveldet og tenker på hvordan de skal begynne å gjøre nettstedet deres tilgjengelig, og at hele ideen bare hindrer dem i å gjøre noe med det til de blir saksøkt."

Det selskapene ikke klarer å innse er at de gjør en enorm bjørnetjeneste for ikke bare de med nedsatt funksjonsevne, men for seg selv.

"Hvorfor vil du utelukke millioner av mennesker fra å bruke tjenestene dine eller kjøpe varene dine?" sa Bill Finnerty, forskningssjef i Gartner. Å utvide talentpoolen din er en annen viktig faktor, sa Finnerty. "Arbeidsmarkedet er stramt, og å tiltrekke seg det beste talentet er tøft for alle. Å gjøre teknologier tilgjengelige for arbeidsstokken din, forbedrer mangfoldet og kan skape et arbeidsmiljø som er mer attraktivt for alle ansatte, " la han til.

De grunnleggende strategiene for å gjøre et nettsted tilgjengelig er ikke veldig vanskelig å følge. "Et godt tilgjengelig nettsted er i stand til å nå det bredeste settet av brukere, og gi dem kontrollen for å gjøre nettstedet eller mobilappen justerbar i kontrakter og skriftstørrelse, la dem konsumere videoinnhold med lukket bildetekst eller lyd, gjøre nettsteder navigerbare med mus, berøringsskjerm eller tastatur, "sa Finnerty.

Her er tre trinn for å gjøre bedriftens nettsted mer tilgjengelig for alle brukere.

1. Les opp på retningslinjene for tilgjengelighet på nettet (WCAG)

Det første trinnet er å bli kjent med komponentene på et tilgjengelig nettsted. "Kom raskt i gang med retningslinjene for tilgjengelighet for nettinnhold (WCAG) som er publisert av W3C, " foreslo Bhawalkar. "Disse retningslinjene kommer til å fortelle deg hva du trenger å gjøre, og de er teknologi agnostiske, så du følger de samme retningslinjene enten du snakker om nettstedet ditt eller den mobile appen din, mobilnettstedet ditt eller til og med et .pdf-dokument ."

WCAG-standarden er et flott sted å starte, men Finnerty anbefaler også å bruke den mer som en guide og gjøre justeringer basert på tilbakemeldinger fra brukerne.

2. Selvvurdering

Det andre trinnet er å evaluere ditt eget nettsted. "Få nettstedet ditt revidert slik at du vet hva problemene er og hva du må gjøre for å forbedre deg, " sa Bharwalkar. Finn ut de største problemområdene, eller hullene i tilgjengeligheten, og gå derfra.

En flott måte å sikre at nettstedet ditt er tilgjengelig er å be personer med nedsatt funksjonsevne navigere på siden, og gi dem direkte muligheten til å hjelpe til med å forbedre problemet. Shapiro anbefalte også denne taktikken: "Vi har sett fageksperter som vet hvordan de skal bruke all den forskjellige teknologien, og vi analyserer nettstedet, og vi har også personer som er synshemmede som går gjennom nettsteder og identifiserer spesifikke problemer, " sa han. .

Det er ikke sikkert at alle problemene fordamper over natten, men i det minste vil dette bety skritt for å bli bedre.

3. Gjør tilgjengeligheten til en prioritet

Alle selskaper bør påberope seg en standard for digital tilgjengelighet. For å forhindre at tilgjengelighetsinnsatsen mister dampen, bør ledere formulere en regel om tilgjengelighet som følges år etter år. Ikke bare hjelper dette organisasjoner med å opprettholde ansvarlighet, men det hjelper også med å spore fremgang, sa Bhawalkar.

Det kan være enkelt å prioritere tilgjengelighet i et selskap, enten det er å "oppdatere de generelle tilgjengelighets -standardene dine, trene utviklingspersonalet i hvordan du kan kode retningslinjene, eller også bare utdanne dem til teknologiene og hvorfor tilgjengeligheten er viktig, " sa Bhawalkar.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com