Slik installerer du et fullt bærbart skrivebord på en USB for tilgang til farten

Som forfatter er det visse situasjoner der jeg vil ha med meg et fullt innkapslet skrivebord. På den måten kan jeg starte opp på skrivebordet, gjøre litt arbeid, lagre nevnte arbeid og slå av. Med dette kunne jeg bruke hvilken som helst PC og vite at:

  • Ingen virus eller malware vil infisere arbeidet mitt

  • Det vil ikke bli gjort noen endringer på "gjestenes" PC

Denne typen miljøer er bra for mange typer brukere og er mulig, takket være en bærbar Linux-distribusjon kalt Porteus. Porteus er basert på Slackware og lar deg starte i Linux fra en flash-stasjon, lagre alt / alt arbeid på flash-stasjonen, og deretter ta det arbeidet med deg. Det er en fullverdig distribusjon som kjører enten KDE- eller Xfce-skrivebordet (avhengig av arkitekturen og hvilken versjon du laster ned). 64-bits versjonen av Porteus tilbyr enten standard KDE- eller Xfce-stasjonære, mens 32-bitersversjonen kjører Razor-qt (et KDE 3-basert skrivebord). Jeg vil lede deg gjennom installasjonen av Porteus på en USB-stasjon slik at du kan glede deg over et Linux-skrivebord mens du er på farten (skjermbilde fra Porteus nedenfor). Dette gjør vi ved å laste ned ISO-bildet og deretter trekke ut det vi trenger fra ISO.


Porteus klarer å tilby en fullverdig distribusjon ved å installere i en komprimert tilstand (for å holde fotavtrykket lite). Under oppstartprosessen komprimeres og støvles den veldig raskt. Porteus tilbyr også en pakkehåndtering slik at du enkelt kan installere flere applikasjoner. Pakkebehandleren har et dedikert Porteus-arkiv å velge mellom, men du kan installere applikasjoner fra ethvert repository. Alle installerte applikasjoner behandles som separate moduler og kan aktiveres og deaktiveres når som helst (for å beholde den raske oppstartstiden).

Du bruker kommandolinjen, men det er ingenting for utfordrende.

Hva trenger du

Først og fremst må du laste ned ISO-bildet fra nedlastingssiden for Porteus. Du vil også trenge en flash-stasjon som er stor nok til å inneholde ikke bare operativsystemet, men alle data du planlegger å lagre. Avhengig av dine behov, endres størrelsen på USB-stasjonen. Planlegg for god plass (spesielt siden flash-stasjoner er billige). Til slutt vil du ha et Linux-skrivebord som kjører for å gjøre installasjonen.

USB-stasjonen må formateres i EXT3-format. Hvis flash-stasjonen er formatert i et Windows-filsystem, vil ingen lagring bli lagret mellom omstarter av stasjonen. Hvis du er usikker på hvordan du formaterer USB-stasjonen, anbefaler jeg på det sterkeste å installere et verktøy som Gparted for å gjøre denne prosessen enkel (Gparted finner du i de fleste alle standard lagre - slik at du kan få opp pakkehåndteringen og installere).

Installasjon

Når du har lastet ned ISO, må du montere filen slik at du kan hente ut innholdet. Slik gjør du det:

  1. Åpne et terminalvindu.

  2. Lag en midlertidig katalog med kommandoen: mkdir ~ / loop. Monter den nedlastede filen med kommandoen: monter -o loop ~ / Downloads / file.iso ~ / loop (Hvor fil.iso er navnet på Porteus ISO).

  3. Sett inn flash-stasjonen.

  4. Finn banen til den monterte flash-stasjonen.

  5. Fra ~ / loop- katalogen, kopier du boot- og porteus-mappene til flash-stasjonen.

  6. Bytt til porteus-mappen på flash-stasjonen.

  7. Gi kommandoen: sudo sh Porteus-installer-for-Linux.com.

Det er det! Nå kan du starte PCen på nytt fra flash-stasjonen og bruke den nyopprettede Porteus-distribusjonen. MERKNAD: Det kan hende du må gå inn på BIOS og aktivere maskinen til å starte opp fra en USB-enhet.

Når du har Porteus-distribusjonen din akkurat som du vil, kan du ganske enkelt kopiere innholdet på flash-stasjonen til så mange lignende enheter du vil. Dette gir et billig middel til å distribuere en fullt kjørende distribusjon til venner og kolleger. Faktisk kan du tilpasse skrivebordet fullt ut (med temaer, bakgrunn, applikasjoner og inkluderte filer), og deretter kopiere innholdet på stasjonen til andre enheter.

Det er mange bruksområder for et så bærbart operativsystem. Sluttbrukere, administratorer (og alle i mellom) kan benytte seg av kraften og portabiliteten til Porteus.© Copyright 2021 | pepebotifarra.com