Slik forbedrer du talentutvikling: 7 fokusområder for virksomheten din

Hvordan Slingshot bygde et åpent planløsning som gjør at de ansatte vil være på kontoret. David Galownia, administrerende direktør og president Slingshot (et programvareutviklingsselskap med base i Louisville, KY), deler lærdom fra selskapets prosjekt for å designe et åpent planløsningskontor som økt ansattes samarbeid, produktivitet og arbeidsglede.

Lærings- og utviklingsfagfolk spiller en mer strategisk rolle i bedriften, midt i økte budsjetter og utøvende støtte for å finne og utvikle talent, ifølge LinkedIn Learings tredje årlige arbeidsplass-læringsrapport, utgitt mandag.

LinkedIn undersøkte mer enn 1200 talentutviklere og 2 100 studenter på arbeidsplassen for å undersøke bransjetrender. Rapporten fant digital transformasjonsinnsats på gang hos de fleste organisasjoner, slik at de prøver å ansette og utvikle ansatte med riktig teknologi og myke ferdigheter for å gi virksomheten deres et konkurransefortrinn.

Av de syv topp områdene som talentutviklere sa at de forventer å fokusere på gjennom 2019, er fire rettet mot å håndtere ferdighetsgap, viser rapporten, noe som indikerer at dette fremdeles er en stor utfordring for de fleste organisasjoner.

Her er de syv viktigste områdene talentutviklere sa at de vil fokusere på i år, ifølge rapporten:

  1. Identifiser og vurder ferdighetshull
  2. Øk engasjementet med læringsprogrammer
  3. Utvikle karriererammer
  4. Gi konsekvent og verdifull læring til ansatte globalt
  5. Tren for myke ferdigheter
  6. Lever bedriftsspesifikke innsikter for å lukke hull i organisasjonsevner
  7. Forstå effekten av teknologi og automatisering på ferdighetsutvikling

Med fokus på å lukke ferdighetshull, jobber talentutviklere tettere med forretningspartnere i år enn tidligere, fant rapporten. Noen 52% av talentutviklerne sa at de benyttet seg av forretningspartnere i 2018, mot 32% i 2017. Ytterligere 61% av talentutviklerne sa at de deltar på møter med ledere eller seniorpartnere for å identifisere de viktigste ferdighetene å trene ansatte på.

Mens mange bedrifter ser etter å ansette teknaltalenter, kan opplæring av ansatte i etterspurte områder som cybersecurity være en mer effektiv måte å fylle talenthull, samtidig som de tilbyr ansatte en sjanse til å utvide sin rolle. Å omskolere ansatte til å fylle teknologiske roller er spesielt viktig for oppbevaring i en alder av kunstig intelligens (AI) og automatisering, viser en Udemy-rapport.

Hvis du vil lære mer om hvordan du trener IT-ansatte, kan du sjekke denne Tech Pro Research IT-opplæringspolitikken.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com