Slik forbedrer du data- og analysebruk hos bedriften din: 4 trinn

Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn Data er en av de mest integrerte forretningsfordelene for et selskap, men noen ganger er det uklart hvordan man utnytter denne informasjonen. Dette er hvordan.

Til tross for at løftet data gir forbedret forretningsfunksjoner, er mer enn 87% av organisasjonene klassifisert som å ha lav forretningsintelligens (BI) og analytisk modenhet, ifølge en Gartner-rapport fra torsdag. Dette skaper en stor hindring for organisasjoner som ønsker å forbedre dataene sine og dra nytte av nye analyseteknologier som maskinlæring, bemerket rapporten.

Gartner undersøkte 813 organisasjoner for å bestemme BI og analytics fremgang. De med lav modenhet har BI-funksjoner som i stor grad er regnearkbaserte analyser og ekstrakter av personopplysninger, viser rapporten. I mellomtiden opplever de med litt høyere nivåer at individuelle forretningsenheter følger sine egne data- og analysetiltak som frittstående prosjekter som mangler ledelse og sentral veiledning.

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

"Lav BI-modenhet begrenser alvorlig analyseledere som prøver å modernisere BI, " sa Melody Chien, seniordirektøranalytiker i Gartner, i en pressemelding. "Det påvirker også hver del av analytics arbeidsflyt. Som et resultat kan analytikeledere kjempe for å få fart på og utvide bruken av moderne BI-evner og nye teknologier."

Organisasjoner med lav modenhet har en tendens til å dele visse egenskaper som bremser spredningen av BI-evner, sa Chien i utgivelsen. Disse inkluderer primitiv eller aldrende IT-infrastruktur, begrenset samarbeid mellom IT og forretningsbrukere, data som sjelden er knyttet til et tydelig forbedret forretningsutfall, BI-funksjonalitet hovedsakelig basert på rapportering, og flaskehalser forårsaket av det sentrale IT-teamet som håndterer innholdsforfatter og utarbeidelse av datamodeller, i henhold til til rapporten.

"Organisasjoner med lav modenhet kan lære av suksessen til mer modne organisasjoner, " sa Chien i utgivelsen. "Uten å finne opp hjulet på nytt og gjøre de samme feilene, kan analyseledere i organisasjoner med lav BI-modenhet få mest mulig ut av sine nåværende ressurser for å få fart på moderne BI-distribusjon og starte reisen mot høyere modenhet."

Data- og analyseledere kan ta følgende fire trinn for å utvikle organisasjonenes BI-evner for å få større virksomhetsinnvirkning, ifølge Gartner.

1. Utvikle helhetlige data- og analysestrategier med en klar visjon

Organisasjoner med lav BI-modenhet har en tendens til å mangle hele virksomhetsdata og analysestrategier, ettersom enkelte forretningsenheter påtar seg disse prosjektene individuelt. Dette fører til siloer og inkonsekvente prosesser, ifølge Gartner.

I stedet bør data- og analytikere koordinere seg med IT- og bedriftsledere for å utvikle en helhetlig BI-strategi, anbefalte Gartner. Denne strategien bør sees på som en kontinuerlig, utviklende prosess, slik at fremtidige forretningsbehov og endringer kan tas i betraktning.

2. Lag en fleksibel organisasjonsstruktur, utnytt analyseressurser og implementer løpende analysetrening

Mange selskaper har begrensede analysefunksjoner internt. Data- og analyseledere bør bygge virtuelle BI-team som inkluderer forretningsenhetsledere og brukere for å videreutvikle interne ferdighetssett, anbefalte Gartner.

3. Implementere et datastyringsprogram

Organisasjoner med lav BI-modenhet har ofte ikke et formelt datastyringsprogram på plass, viser rapporten. Data- og analyseledere bør gå i spissen for denne innsatsen og lage regler som støtter forretningsmål og hjelpe organisasjonen å balansere muligheter og risikoer.

4. Lag integrerte analyseplattformer som kan støtte et bredt spekter av bruksområder

Fordi organisasjoner med lav modenhet har en tendens til å ha primitive IT-infrastrukturer, har BI-plattformene en tendens til å være mer tradisjonelle og rapporteringssentriske, innebygd i ERP-systemer, eller separate, begrensede rapporteringsverktøy, heter det i rapporten.

Data- og analyseledere bør vurdere å ta i bruk integrerende analyseplattformer som utvider den nåværende infrastrukturen til å omfatte moderne analyseteknologier, anbefalte Gartner, da dette vil bidra til å forbedre deres BI-modenhet.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com