Hvordan ansette toppjobbkandidater som ikke har en 4-årig grad

Video: Hvorfor "New Collar" -arbeidere vil fylle jobben for cyber-ferdigheter IBM Security David Jarvis forklarer fordelene ved å ansette ansatte med et bredt spekter av erfaring, ferdigheter og egnethet.

Bedrifter som søker bredere basseng med ansattstalent, avgir i økende grad søknadskravet til en fireårig grad. Google, Ernst og Young, Apple og IBM er blant dem som ikke lenger krever en tradisjonell høyskoleutdanning for noen av toppjobbene sine, ifølge en fersk Glassdoor-rapport. Mange fjerntliggende jobber er også tilgjengelige for kandidater uten en bachelorgrad, fant en Remote.co-rapport.

I løpet av de siste to årene har det å ha en fireårig grad blitt mindre og mindre et obligatorisk ansettelseskrav for mange arbeidsgivere, ifølge Neely Dolan, rekrutteringsansvarlig i New York City ved IT-bemanningsselskapet Mondo.

Mens du fremdeles ser det oppført i tradisjonelle stillingsbeskrivelser, "er det ikke lenger et must-have på noen måte, " sa Dolan. Ofte er arbeidsgivere i utdanningsbransjen en av de få gruppene som fremdeles strengt tatt krever en fireårig college-grad for å bli vurdert for en rolle, la hun til.

Denne endringen er spesielt vanlig i teknologibransjen, der mangel på dyktige talent har ført til at ansettelsesledere søker kandidater som er selvlærte eller har gått gjennom en kodende bootcamp eller et annet utradisjonelt utdanningsalternativ. Noen 75% av teknologiledere trenger ikke en datavitenskap for utviklere og IT-fagpersoner, fant en TechRepublic CIO Jury-undersøkelse.

"Gjennom årene har jeg sett bransjen gå frem og tilbake og tilbake igjen fra grad til sertifiseringer, " sa CIO-jurymedlem Jeff Focke, direktør for IT ved Shealy Electrical Wholesalers. "En grad eller til og med sertifikat viser bare at de kan lære, ikke nødvendigvis hva de vet. Det er hyggelig, men jeg vil høre resten av hvem personen er og hva de kan gjøre."

Ytterligere 75% av teknisk rekrutterere og ansettelsesledere sa at de har ansatt en god jobbkandidat fra en ikke-tradisjonell bakgrunn, ifølge en HackerRank-rapport. Siden mer enn 70% av utviklerne i det minste er delvis selvlærte, betyr det å kalle kandidater bare ved å ha en informatikk-grad at du går glipp av millioner av fagarbeidere.

"Arbeidsgivere erkjenner at mange kvalifikasjoner kan tilegnes i tidligere jobber, og at erfaring noen ganger kan oversettes til tilsvarende universitetsgrad, " sa Glassdoor-ekspert Sarah Stoddard. "Mange arbeidsgivere på tvers av bransjer har også som mål å forbedre rekrutteringsarbeidet for mangfold, og ved å prioritere potensielle kandidater med ferdigheter og erfaring til å gjøre jobben godt, men som kanskje ikke har en avansert grad, vil dette kunne fremme ytterligere kreativitet, læring og produktivitet innen arbeidsplass."

Denne trenden vil trolig fortsette, sa Paul Wallenberg, enhetsleder for teknologisk rekruttering ved bemannings- og bemanningsbyrået LaSalle Network. "På grunn av de økende kostnadene for utdanning og et større antall mennesker som ikke har råd til utdanning, har selskaper endret utdanningskravene for å få tilgang til en mye større gruppe kandidater, " sa Wallenberg.

Fremveksten av koding av bootcamps og organisasjoner som Year Up har også jobbet for å eliminere muligheten for å dele opp, og dyrke en dyktig arbeidstalentpulje av mennesker som ikke har oppnådd fire-årige college grader, sa Wallenberg.

For teknologifokuserte roller er det noen ganger foretrukket at kandidater ikke kommer fra en regimentert utdanningsbakgrunn, fordi de kan være mer åpne for koding i nye miljøer og prøve ut forskjellige metoder, sa Dolan.

"Når det gjelder utviklere og programmerere, har arbeidsgivere en tendens til å be søkere som er åpne for å lære forskjellige metoder og prøve ut ting på forskjellige måter, " sa Dolan. "Jeg har sett en Java-utvikler med en fireårig høyskoleutdanning med undervisningserfaring bli gitt over for en tilgjengelig rolle fordi individet var for regimentert med prosessene sine på grunn av sin utdannelsesbakgrunn."

Tips til selskaper

Når de ønsker å fylle en åpen rolle, bør ansettelsesansvarlige bestemme om en grad er helt nødvendig basert på ferdighetene som trengs for å lykkes i den jobben, sa Stoddard. Hvis de eliminerer kandidater som kan være kvalifiserte basert på et strengt faglig krav, kan de gå glipp av topp talent, la hun til.

Bedrifter bør også fokusere på om kandidaten har de spesifikke sertifiseringene de søker for rollen, sa Dolan. For eksempel, når du ansetter en prosjektleder, betyr en PMP-sertifisering mer enn en fire-årig høyskole grad. Det samme er tilfelle for fagfolk innen cybersikkerhet med CPSA og CCNA-sertifiseringer, sa Dolan.

Ansette ledere kan også sammenligne tidligere intervjuede ikke-degreerte og dårlige kandidater med kravene til jobben, og med hverandre, sa Wallenberg.

"Hvis noen kan gjøre jobben uten en grad, så ikke still det som et krav, " sa Wallenberg.

Beslutningen om å slutte å kreve tradisjonelle grader bør være et samarbeid mellom HR og ansettelsesansvarlig, slik at det støttes i hele organisasjonen, sa Wallenberg.

"Husk at det å ikke ha en universitetsgrad ikke innebærer at noen ikke intellektuelt var i stand til å gå på college, " sa Wallenberg. "Det kan være andre formildende omstendigheter som påvirket noens beslutning om ikke å gå."

Å inkludere kandidater uten høyskoler i søknadsprosessen kan introdusere folk til en organisasjon som har en rå visjon for å lage løsninger for en virksomhet, sa Stoddard. Imidlertid kan dette ikke passe for alle roller en arbeidsgiver ønsker å ansette. "Det er avgjørende å bestemme ferdighetene, erfaringene og nivåene på utdanning som trengs for den åpne jobben på forhånd, " la hun til.

Ansette ledere bør holde en åpen dialog med HR og rekrutteringsteam for å sikre at kravene til en åpen rullering passer til kvalitetene som trengs for at den ansatte skal bli vellykket, sa Stoddard. Hvis en ansettelsesansvarlig bestemmer seg for å eliminere et gradskrav for en åpen stilling, bør de kommunisere den avgjørelsen på forhånd, for å hjelpe alle involverte med å finne den beste personen for jobben, la hun til.

"Mitt råd til rekrutterere ville være å søke etter ekstraordinære mennesker kontra ekstraordinære CV, " sa Corey Berkey, direktør for HR ved JazzHR. "Å forstå mennesker for hvem de er, snarere enn ordene som er oppført på papir, resulterer vanligvis i langvarig ansettelse. Forskning viser at nyansatte som har riktig erfaring for rollen og er i tråd med selskapskulturen ofte holder seg på jobb lenger. Når du ser på det fra dette perspektivet, er det overraskende hvor mye en grad er verdsatt i rekrutteringshistorien. "

Tips for arbeidssøkere uten grad

For å dra nytte av det bredere bassenget med åpne roller, skal arbeidssøkere som ikke har en fireårig høyskoleutvikling lage en overbevisende fortelling for hva som motiverte deres beslutning om ikke å gå på college, og sørge for at den er nøyaktig, innøvd og ærlig, sa Wallenberg.

"Uthev konkrete eksempler på hvordan din praktiske erfaring er mer verdifull enn hva du ville ha lært av en læreplan, " sa Wallenberg. "I tillegg må du undersøke intervjuerne dine på forhånd, slik at du forstår deres pedagogiske bakgrunn, slik at du kan få en mer konstruktiv dialog om deres utdannings- og karrierevei."

Sterk arbeidserfaring er den viktigste kvalifiseringen som rekrutterere og ansettelsesledere ser etter når de fyller tekniske stillinger, fant HackerRank-rapporten. Imidlertid er CV-faktorer som grad, prestisje og ferdighetsnøkkelord ikke nøyaktige prediktorer for fremtidig jobbsuksess, ifølge rapporten. I stedet ser ansettelsesledere og rekrutterere på indikatorer som viser evne, for eksempel tidligere arbeidserfaring, mange års arbeid og personlige prosjekter, som kommer nærmere til å måle en kandidats ferdigheter.

"Hvis en stilling du jager, ligner på stillingen du er i, og at du føler at opplevelsen din oppveier verdien du får av en college-grad - noe som absolutt er noe å ta i betraktning - kaster du fortsatt hatten i ringen, " berkey sa. "Hvis arbeidsgiveren er stiv i forventningene sine, vil de fortsette å flytte, men du kan bare få skuddet du håper på."

Nettverk og henvisninger kan være spesielt nyttige for kandidater uten tradisjonell utdanningsbakgrunn, sa Berkey.

Søkere uten tradisjonell høyskolegrad bør fokusere CVen på styrkene sine, sa Dolan. "Hvis du søker på nettet og de ber om utdanningshistorie, kan du skrive N / A og diskutere det videre med klienten hvis de ber om mer informasjon under intervjuet, " sa Dolan. "Jeg tror ikke det er nødvendig å offentliggjøre mangel på utdanning eller legge for mye vekt på det. I stedet fremhever arbeidserfaringen og sertifiseringene du har."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com