Hvordan ansette digitale innfødte i teknologi

De 10 mest etterspurte jobbene for Gen Z-arbeidere Flertallet av Gen Zers håper å jobbe i teknologibransjen, spesielt for IBM, Google, Amazon, Microsoft og Salesforce, ifølge Glassdoor.

For personalet i HR og talentkjøp er det ingen hvile for de trette. Det er lagt stor vekt på å finne ut hva årtusener vil ha i en jobb - men nå har de vokst opp og det er på tide å fokusere på etterfølgeren deres: Generation Z.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Det er rundt 72 millioner Gen Z-ers, og innen 2020 anslås det at de vil utgjøre 24% av den globale arbeidsstyrken, ifølge teknisk rekrutteringsfirma Dice.

Som den første sanne digitale innfødte og den mest teknologisk avanserte generasjonen til dags dato, vil denne gruppen være svært forstyrrende i arbeidsstyrken "fordi Gen Z knapt kjenner livet uten datamaskiner, " konstaterer Dice.

(Bare slik at du er klar over deres aldre, refererer en årtusen til alle som er født mellom 1981 og 1996 (23 til 38 år i 2019), og alle som er født fra 1997 og fremover er en del av Gen Z (eller post-millennial), iht. Pew Research Center.)

SE : Hvordan lykkes som ny IT-sjef (Gratis PDF)

De har hatt mer erfaring med mobiltelefoner enn fasttelefoner, de lytter til musikk hovedsakelig på håndholdte enheter, og de forventer øyeblikkelig tilfredsstillelse fordi de er vant til å få nesten alt som trengs levert på dørene sine, ifølge Dice-rapporten, "Hiring Gen Z. "

Så når det gjelder å ansette dem, er det noen få ting å vite, sier Dice:

  • 47% anser seg som eksperter på noe;

  • 56% mener ombordstigning bør ta en dag eller mindre;

  • 74% mener arbeid bør ha et større formål enn å tjene lønn;

  • 93% sier et selskaps innvirkning på samfunnet påvirker deres beslutning om å jobbe der.

Medlemmer av Gen Z kan ikke huske en tid før smarttelefoner, så de foretrekker å kommunisere via sms over telefonsamtaler eller sende e-post. Denne generasjonen er mest produktiv når det gjelder bruk av mobilteknologi, og selskaper bør omfavne dette, antyder Dice.

Beste praksis for å ansette, beholde og administrere Gen Z-teknikere

Gen Z-teknologer har en tendens til å holde seg oppdatert med de nyeste teknologiene og kan være en virkelig velsignelse for team, selv om de er nyere i yrket, konstaterer Art Zeile, administrerende direktør i DHI Group, foreldre til Dice.

"De ankommer nye jobber klare til å gjøre inntrykk, " sier Zeile. "Vi ser at Gen Z-arbeidere har en tendens til å være mer uavhengige enn årtusener, som er mer vant til å jobbe i team." Til sammenligning legger han til at "årtusener fokuserer mer på å flytte opp bedriftsstigen, så det er viktig å etablere en karrierevei for dem."

En annen forskjell mellom Gen Z og årtusener er at de sistnevnte også mest sannsynlig vil flytte etter en ny jobb - på egen krone.

Samtidig er ikke alle årtusener interessert i å jobbe eksternt, etter å ha vokst opp i samarbeidende skolegrupper og prosjekter, sier Jim Johnson, senior visepresident ved rekrutteringsfirmaet Robert Half.

"Å vite at yngre arbeidstakere kan ha over fem karrierer i løpet av livet, mye mindre fem jobber, er det viktig for selskaper å tiltrekke seg arbeidstakere som kan tilby fleksibilitet og vekst, " sier Johnson.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Likevel er det fortsatt en utfordring å ansette teknologer uansett alder, på grunn av det økende behovet for ferdigheter som etterspørres. Som med ethvert høyt teknisk yrke, kan det også være rist å sile gjennom fjell av gjenopptak på jakt etter kandidater med nødvendige ferdighetssett, attester og erfaring, sier Zeile.

Som i ansettelser i en hvilken som helst bransje er det imidlertid avgjørende å bestemme hva som er mest effektive for teknologer, '' legger han til. "Å holde seg oppdatert om ønsker og behov er nøkkelen for å finne den perfekte sammenkoblingen mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. ."

For eksempel sier 85% av teknologene at det er viktig å finne kreativitet i arbeidet sitt, ifølge Dice-rapporten. "Teknologer er problemløsere i hjertet, så drivstoff av deres evne til å nærme seg problemer med kreativitet og frihet går langt i retning av deres arbeidsglede, " råder Zeile.

Han advarer om at når det er på jakt etter teknologikandidater, "er det en feilnummer at ansettelser bremser i 4. kvartal; det er en glipp av muligheten til ikke å søke etter jobber i løpet av året, som det er da mange selskaper ønsker å ansette, noe som kommer til året fremover . På terninger ser vi faktisk en betydelig økning i stillinger i oktober, fortsetter gjennom november og til og med inn i begynnelsen av desember. "

Noen andre tips er å sikre at destinasjonssidene til nettstedet ditt og karrieren er mobilvennlige. presentere tilbakemeldinger ofte og i sanntid; gi et fleksibelt arbeidsmiljø; og gi en følelse av fellesskap og følelse av sosiale problemer i meldingen din.

"Gen Z avviser behandlingen av forgjengerne og krever mer fra potensielle arbeidsgivere, " noterer Dice-rapporten. "Gen Z er ikke noe som tusenårene - og bør ikke behandles som sådan. Deres tilnærming til arbeid er mer pragmatisk og forsiktig enn den er idealistisk."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com