Hvordan håndtere angst som tekniker

5 måter ledere kan hjelpe ansatte med angstproblemer Å ha litt angst er normalt for alle, men slik kan du hjelpe når det blir et problem.

Med teknologi som stadig endrer seg og utvikler seg, er teknologibransjen en av de mest stressende bransjene å være i, med mange teknikere som genererer angst fra frykten for å falle bak de siste trendene. På grunn av den tekniske karakteren av den virksomheten diskuteres imidlertid ikke disse stressfaktorene.

"Teknologi er i bevegelse og endringer så raskt, og teknologier må kontinuerlig utvikle seg og lære å holde seg oppdatert, " sa Jenna Spathis, teamleder for teknologisk rekruttering i LaSalle Network. "Tempoet i bransjen kan være stressende å følge med."

Og hvis du ikke følger med på tech-trender, kan det ha skadelige effekter på en organisasjon, noe som bare gir ansattes angst.

"Det kan være stressende å følge med på å gjøre den daglige jobben din, samtidig som du følger med på trendene og nye fremskritt som skjer i bransjen for å sikre at du ikke blir stillestående, " sa Spathis. "Dette er nøkkelen, fordi du er ansvarlig for å komme med anbefalinger for at bedriften din skal utvikle seg, forbedre seg og holde seg oppdatert. Hvis du blir stillestående, og gjør det samme hver dag uten å gå ut av din rolle for å hjelpe selskapet med å forbedre deg, organisasjonen vil falle bak. "

Hvordan imposter-syndrom infiserer arbeidsplassen (gratis PDF) (TechRepublic)

Angst er den vanligste formen for psykiske helseproblemer i USA, og påvirker 40 millioner voksne hvert år, ifølge American Anxiety and Depression Association of America. Selv om angstlidelser er veldig behandlingsmessige, gjør det ikke dem enklere å håndtere, spesielt på arbeidsplassen.

Å håndtere angst i dagliglivet er vanskelig nok, men er enda mer utfordrende når du prøver å være produktiv i et formelt arbeidsmiljø. Arbeidsindusert stress er en av de viktigste årsakene til angstlidelser, fant Mayo Clinic. Denne angsten kan ha stor innvirkning på en ansattes prestasjoner, ofte som kan føre til utbrenthet.

Mer enn halvparten av de amerikanske ansatte (55%) opplever utbrenthet på jobb, rapporterte en fersk University of Phoenix-studie, og angst (67%) ble sitert som årsaken til nr. 1. Negative arbeidsmiljøer og oppgaveoverbelastning kan gjøre utførelse av oppdrag uutholdelig, og føre til at mange ansatte slutter.

Disse stressfaktorene er noen ganger enda dypere for teknikere i ikke-tekniske organisasjoner, sier Nina LaRosa, markedsdirektør for arbeidsplassens sikkerhet, helse og HR online opplæringsselskap Moxie Media.

LaRosa bemerket at bedriftseiere og ledere ofte ikke forstår hva som går ut på en tekniker. "De vil kanskje ha visse funksjoner eller fikser uten å ha noen anelse om tid eller krefter de vil ta - eller til og med om de faktisk er mulige eller gjennomførbare. Dette kan føre til høye og noen ganger urealistiske krav til teknikere uten skikkelige forventninger, støtte, eller anerkjennelse. "

Mens ledere bør bidra til å redusere disse følelsene - ved å anbefale aktiviteter for å avlaste stress, lette arbeidsmengden eller fremme balansen mellom arbeidslivet - er det ting teknikere selv kan gjøre for å redusere eller forhindre stressende situasjoner, sa Spathis.

Hvordan teknikere kan hjelpe deg med å håndtere sin egen angst

1. Lag en rutine

Å danne en tidsplan eller rutine kan være ekstremt beroligende for de med angst. Start fra det øyeblikket du våkner, foreslo forretningstrener Holly Knoll. Begynn dagen med meditasjon eller skriv ned tre ting du er takknemlig for - noe som begrunner deg, sa hun.

En rutine er enda viktigere i løpet av kaoset på en arbeidsdag. Prøv å skjære ut bestemte tider i løpet av dagen for å gjøre visse ting, slik at du fremdeles føler deg kontroll over oppgavene dine. For eksempel, "Hvis du er ansvarlig for vedlikehold av systemet, kan du starte hver dag med å se etter oppdateringer og gjøre det til en daglig rutine, " sa Spathis.

2. Gå utenfor

"Noen ganger kan det hende du kanskje må spise lunsj på pulten din, uansett, finne tid til å komme deg ut selv i fem til ti minutter, " bemerket Knoll. "Den friske luften vil tømme hodet, det er vitenskapelig bevist at det senker blodtrykket, og det utendørs har en flott måte å få oss til å føle at alt kommer til å bli ok."

Trening skaper en naturlig frigjøring av endorfiner, så en rask spasertur utenfor eller strekkbrudd kan gjøre underverker for en stressende arbeidsdag, sa LaRosa.

3. Ha et kollegesupportsystem

Giftige arbeidsmiljøer kan ha skadelige effekter på en ansattes mentale helse. Ansatte bør prøve et støtteapparat på kontoret, selv om det bare er en eller to personer, foreslo Knoll.

"Gjør et poeng å bygge relasjoner med kolleger som 'får deg' og virkelig støtter og setter pris på arbeidet du gjør, " sa Knoll. "Ta en kaffe med dem, og gå bort fra stresset - positive arbeidskolleger er gode for å gi perspektiv i tøffe tider."

For mer, sjekk Topp 5: Måter å hjelpe ansatte med angstproblemer på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com