Hvordan fremtidig bevisst karriere: 5 tips

Hvordan være en mer effektiv leder: 5 tips CXO-er må ha ledermålene i sikte gjennom hele lederkarrieren. Dette er hvordan.

Fremveksten av automatisering og kunstig intelligens (AI) har gitt mange bekymringer for mange amerikanske arbeidere, som fortsatt er redde for at disse teknologiske bevegelsene kan ta jobbene sine. Mens mange tror mennesker vil jobbe med roboter i stedet for å bli erstattet av dem, er realiteten at roboter vil drepe 36 millioner amerikanske jobber i løpet av det neste tiåret, ifølge en rapport fra Brookings Institution.

Cirka 40% av de amerikanske ansatte sa at deres største bekymring for fremtiden er at jobbstillingene deres blir foreldet, sa Kerry Brown, SAP-visepresident for adopsjon av arbeidsstyrken, i en fersk sesjon på SAP SAPPHIRE 2019 i Orlando.

Andre frykt for fremtiden inkluderer lønnsstagnasjon (27%), økonomisk usikkerhet (19%), mangel på muligheter for avansement (35%) og mangelfullt bemanningsnivå (31%), la Brown til, og siterer forskning fra boken 2020 Workplace .

Ingen bransje eller jobb er trygge fra AI, ifølge Brown. Mellom produksjon, romfart, bilindustri, helsevesen, forsikring, finans, lov, sikkerhet, detaljhandel, underholdning, utdanning og journalistikk, har AI muligheten til å påvirke og erstatte jobber i enhver bedrift.

Bekymringen rundt foreldelse er ikke ny for fagfolk, sa Brown. Men det er trinn ansatte kan ta for å sikre at yrket deres ikke oppfyller en salgsdato.

"For å være klar for i morgen, må vi strekke oss, " sa Brown. Strekking innebærer å gå utover dine evner og forfølge fremtidige karrieremål gjennom forberedelse og fremtidsrettet tenkning.

For å hjelpe ansatte med å "strekke seg", beskrev Brown følgende fem måter ansatte kan fremtidssikre karrieren på.

1. Lær på farten

"Å lære på farten er det som holder deg smidig, " sa Brown. Enten du faller inn i arbeidskategorien nybegynner, kompetent, profesjonell eller ekspert, er det alltid mer læring å gjøre.

Bruk erfaring som en måte å konstant lære, fordi noe av den mest verdifulle informasjonen er innhentet utenfor klasserommet, bemerket hun.

"Gjør noe på arbeidsplassen din som hjelper deg med å strekke og vokse, " sa Brown. Dette kan til og med skje gjennom enkle oppgaver eller prosjekter. Tilnærming hvert prosjekt med en utviklingsstilling, snarere enn bare et fullstendig tankesett, anbefalte hun. Hvert prosjekt kan være en mulighet for den ansatte til å utvikle seg på noen måte, hvis de nærmer seg det på den måten.

2. Vær åpen

"Suksessrike mennesker er åpne for endring, muligheter, ideer og forståelse, " sa Brown. Fagpersoner vil aldri vokse hvis de nærmer seg nye opplevelser.

Mens tekniske ferdigheter er en integrert del av å lykkes med tekniske jobber, er myke ferdigheter like verdifulle, sa Brown, og fagfolk må være åpne for dem. Forskning støtter denne påstanden: Flertallet av HR-fagfolk (67%) sa at de har holdt tilbake jobbtilbud fra kvalifiserte IT-kandidater fordi de mangler myke ferdigheter.

Disse ferdighetene inkluderer kritisk tenking, problemløsning, kreativitet, kommunikasjon, samarbeid og mer. Etterspørselen etter disse høyere kognitive ferdighetene vil fortsette å vokse, sa Brown, så fagfolk må begynne å øve på verktøyene hvis de vil bli mer omsettelige.

3. Bygg et mangfoldig nettverk

Med nettverksnettsteder som LinkedIn gjør arbeidsfolk profesjonelle forbindelser raskere og enklere enn noen gang før. Cirka 15% av jobbsøkere lander nå jobber via sosiale mediekontoer inkludert Instagram, Twitter og Facebook.

Selv om det er ekstremt enkelt å nettverk på nettet, bør et solid nettverk bare bestå av rundt 150 forbindelser, sa Brown. Noen av disse forbindelsene bør være nære venner eller forretningspartnere, men ikke alle.

De fleste ganger er forbindelsene som får deg en jobb eller gir en anbefaling på dine vegne de du har svakere bånd til, sa hun. Du trenger ikke å være bestevenner med enhver forbindelse; bare hold forbindelsene forskjellige, godt avrundede og la et godt inntrykk.

4. Vær grådig når det gjelder opplevelser

Ta hver oppgave og prosjekt som en mulighet til å forbedre deg selv, sa Brown. Det er en stor forskjell mellom selvtillit og kompetanse, advarte hun, og fagpersoner bør ha et komfortabelt nivå av selvsikkerhet som hjelper dem å takle prosjekter fremover.

Ikke vær redd for å være en overdreven, sa Brown. Eksperter undervurderer ofte ytelsen sin som en måte å holde seg på spillet sitt og dra nytte av hver opplevelse.

5. Sprette frem

Bruk feil som et springbrett til et nytt sted, sa Brown. Gjenkjenne tilbakeslag og lær av dem, i stedet for å la disse feilene presse deg bakover.

Når han møtte motgang, anbefalte Brown å omforme problemet på en måte som gjør svikten til en leksjon. Utholdenhet er en nøkkel mental strategi hos en vellykket profesjonell, sa hun. Hvis du ønsker en langvarig karriere, må du være i stand til å vare gjennom motgangene.

For mer, sjekk ut TechRepublics artikkel om fem komponenter som bedriften din trenger for å vare på lang sikt.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com