Hvordan forklare IT til sluttbrukere

Bilde: Rawpixel, Getty Images / iStockphoto

Noen ganger blir IT-arbeidere tvunget til å samarbeide med ikke-tekniske mennesker som ikke forstår eller bevisst misliker din verden, så her er noen enkle måter å hjelpe til med å endre den kulturen uten å forårsake problemer.

Hvorfor? Fordi de mer ikke-tekniske personene (f.eks. Regnskapsførere, administrative assistenter, kundeservicerepresentanter, markedsføringsmedarbeidere, advokater, salgsteam og så videre) kan forstå din verden, jo mer sannsynlig er det at de setter pris på og støtter arbeidet ditt, eller mindre sannsynlig at de klandrer deg for feil utenfor din kontroll.

Følgende er 10 måter å endre IT-avdelingens omdømme fra å bli sett på som en fiende til å bli en venn.

1. Day of Code er allerede en årlig praksis på K-12-skoler for å introdusere studentene til informatikk, så hvorfor ikke gjøre det for ikke-tekniske voksne? Velg et høyt nivå språk som JavaScript eller Python og la elevene starte med det tradisjonelle Hello World-programmet. Derfra kan du kode opp et enkelt spill eller kanskje et databasesamtale.

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (cover story PDF) (TechRepublic)

2. Vert en webdag. Gi hver person en tilfeldig gammel PC. Veiled dem gjennom det grunnleggende om installering av Linux og deretter Apache. Koble hver av disse faux-serverne til en bryter som også kobles til forhåndslagde DHCP-server og et tilgangspunkt. Vis hver av elevene dine hvordan du får tak i IP-adressen til serveren deres, la dem sette index.htm-filer i riktig katalog, og fortell hver av studentene IP-adressen til serveren deres. Da kan de koble seg fra telefonene eller nettbrettene til tilgangspunktet for å se sin egen personlige lille webside.

3. Alle elsker roboter. Enten det er et billig sett, LEGO Mindstorms, eller noe mer avansert, kan du dele grupper av studenter i team og få dem til å programmere roboter for vennlige konkurranser. Forsikre deg om at de forstår hvorfor robotene oppfører seg på visse måter. Det er en fin metode for å lære hvordan kode på en skjerm oversettes til virkelige handlinger som å reagere på en sensor eller slå på en motor.

4. Lodding er en livsferdighet! Du trenger ikke mikrokontrollere eller noen sjetonger for å lære dette. Start i stedet med et lite brødbord og noen komponenter - batterier, lysdioder, summere, brytere, motstander og kondensatorer. Demonstrer hvordan motstander faktisk motstår elektrisitet, kondensatorer tilfører strøm, og dermed hvordan pærer / summere reagerer deretter.

5. Det er flott å ha en datahistorisk dag. Besøk et museum, vis en film som Pirates of Silicon Valley, eller ta med deg den gamle Commodore 64. Men uansett hva du gjør, ikke legg den historietimen. Filmer som The Imitation Game, Hidden Figures og Jobs er underholdende, men de tar også alle poetisk frihet med fakta.

6. Hva betyr egentlig all den sjargongen? Massevis av Dilbert-strips viser den pittige hårsjefen og andre ikke-ingeniører komisk kaster sammen upassende buzzwords - "La oss blockchain skyalgoritmen, " så å si. En minneverdig stripe viser ingeniørene som svarer ham, "Gå bort fra fagmagasinet" - som vi absolutt kan le om her på TechRepublic. Sett sammen en sjargongfil med de mest misbrukte begrepene på kontoret ditt, og forklar på enkelt engelsk hva, om noe, egentlig de betyr. ("Cloud: Et system der en datamaskin kan misbruke mange brukere.")

7. Sikkerhet endres permanent, så brukerne må endre sine måter med det. Utform en fyrhjertet presentasjon der brukere må identifisere hvilke vedlegg som er trygge å åpne, hvilke lenker er triks, og hvilke nettsteder som er uekte. Kevin Mitnicks selskap lager programvare for å gamify dette for e-post.

10 måter å øke brukernes cybersecurity IQ (gratis PDF) (TechRepublic)

8. Hør! Hva om IT-avdelingen sørget for lunsj en gang i måneden og lar brukere komme inn for å spørre hva de vil? Det er flott å forklare tekniske konsepter, men det er bedre å lytte og nøye svare på spørsmål.

9. Lag en intranettside som belyser arbeidet til kvinner og minoriteter innen databehandling. Det er ingen mangel på folk å spille på. Organisasjoner som Black Data Processing Associates og Women in Technology er gode steder å begynne å lære. Det er mange andre.

10. Ha en fremtidig dag. Ta 15 minutter hver for å forklare om informasjonsteknologier som fremdeles modnes eller som bare begynner å utvikle seg. Forklar relevansen, ikke bare den underliggende teknologien, for hver utvikling. Eksempler inkluderer beholdere, DNA-lagring og ikke-flyktig minne.

Nøkkelen til å få disse ideene til å fungere er å hele tiden forestille deg å være i publikums sko. Det er viktig å gjøre alle prøvetimene morsomme. La folk lage et enkelt spill når de presenterer en dag med kode. Vis dem hva trinnene gjør på vanlig engelsk - ikke dykk for dypt i syntaks. For nettdag, forklar hvordan stilark forholder seg til innholdsformatering. Hold deg alltid til det store bildet og unngå teknisk sjargong.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com