Hvordan oppmuntre AI-adopsjon: 3 tips

AI-spesialister: Fremtiden er lys Etter hvert som flere selskaper bruker kunstig intelligens og relatert teknologi, fortsetter behovet for AI-spesialister å øke. Eksperter diskuterer også frykten for at AI vil eliminere arbeidsplasser for mennesker.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Kunstig intelligens (AI) oversvømmer foretaket, og vil fortsette å gjøre det i fremtiden, ifølge Blumberg Kapitals nylige kunstige intelligens i 2019: Komme forbi vedtappingsrapporten. Det globale AI-markedet anslås å være verdt cirka 118, 6 milliarder dollar innen 2025, og nesten halvparten av selskapene har i dag AI innebygd i forretningsfunksjoner.

Kunstig intelligens: En bedriftsleders guide (gratis PDF) (TechRepublic)

Til tross for AIs popularitet i organisasjoner, er ikke forbrukerstemninger rundt AI alle positive, fant rapporten. Flertallet av forbrukerne er ikke engang klar over hvor mye de bruker AI i dag, og bare 5% av de spurte sier at de tror at de fleste tjenestene de bruker daglig drives av AI.

"Denne rapporten avslører at samfunnet for øyeblikket er på et tippepunkt når det gjelder adopsjon av AI. Halvparten av forbrukerne føler seg optimistiske og informerte om AI, og den andre halvparten føler seg redd, " sa David Blumberg, Blumberg Capitals grunnlegger og administrerende partner, til TechRepublic . "Data viser at nesten halvparten av selskapene allerede bruker AI i sine kundevendte applikasjoner, noe som indikerer at AI for tiden opplever en bedriftsrenessanse, men likevel tror 74% av forbrukerne ikke at de samhandler med AI minst en gang om dagen."

De fleste forbrukere (58%) får sin informasjon om AI fra underholdningskilder - filmer, TV eller sosiale medier - som gir dem en unøyaktig fremstilling av hvordan de vil bruke og dra nytte av teknologien til daglig, viser rapporten.

Forbrukerne er også bekymret for hvordan AI vil påvirke jobbsikkerheten deres: Nesten halvparten (49%) av forbrukerne sa at de føler at AI allerede har erstattet stillingene. På grunn av denne oppfatningen, var det bare 19% av forbrukerne som sa at de ønsker å gå videre med rusarbeidet til automatisering, ifølge rapporten.

"På grunn av sin makt og applikasjoner, må teknologiselskaper øke åpenheten og utdanning av AI for å snu manuset og endre den overordnede fortellingen om emnet, " sa Blumberg. "I følge nyere undersøkelser fra Accenture, forventes virkningen av AI og big data for virksomheten å øke arbeidskraftens produktivitet med 40% og gjøre det mulig for arbeidstakerne å utnytte tiden sin mer effektivt."

Hvordan endre fortellingen

AI vil utvilsomt ha mange positive effekter på bedriften; støtte og tillit til AI er imidlertid avgjørende for å lykkes. Blumberg identifiserte følgende tre måter teknologiselskaper kan oppmuntre til adopsjon av AI.

For mer, sjekk ut Digital transformasjon og AI-adopsjon: 5 leksjoner fra seniorledere på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • IT-lederveiledning for dyp læring (TechRepublic)
  • Telemedisin, AI og dyp læring revolusjonerer helsevesenet (TechRepublic nedlasting)
  • Administrere AI og ML i bedriften 2019: Tekniske ledere forventer større problemer enn tidligere IT-prosjekter (TechRepublic Premium)
  • Hva er AI? Alt du trenger å vite om kunstig intelligens (ZDNet)
  • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)
  • Kunstig intelligens: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com