Hvordan kjører jeg et eksternt Linux-skrivebord i Windows?

Nylig skrev jeg en artikkel "Hvordan kobler jeg til et eksternt Windows 7-skrivebord fra en Linux-maskin" og ble bedt om å vise hvordan jeg gjør det samme trikset - omvendt. Du kan anta at dette trikset er en utfordring. Du vil bli overrasket over hvor liten utfordring det egentlig er.

Men først av, spør du deg kanskje "Hvorfor skulle jeg trenge dette?" Svaret er å bruke et enkelt administrasjonspunkt. Hvor mange ganger har du skurret rundt datamaskiner for å prøve å løse et problem bare for å måtte kaste bort tid på å gå frem og tilbake. Med forrige artikkel fikk du midler til å koble deg fra Linux til Windows. Nå, med muligheten til å koble deg fra Windows til Linux, har du alt du trenger for å gjøre administrasjonen fra et sentralt sted mye enklere. Og med det sagt, la oss gå videre med oppsettet.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Antagelser

Først og fremst vil jeg anta at både Windows og Linux stasjonære maskiner fungerer som de skal, og er på ditt lokale LAN. For å gjøre ting enkelt vil jeg bruke IP-adressering 192.168.1.x. Og som du kan anta, det er alltid enklere (i dette tilfellet) når IP-adressene er statiske (ellers vil du finne deg selv å spore opp IP-adressene til stasjonære maskiner).

Programvare brukt

Det er bare to stykker programvare som er nødvendig:

  • x11vnc: Installert på Linux-maskinen for å bruke som VNC-server
  • TightVNC: Installert på Windows-maskinen for å bruke som VNC-klient

Det er enkelt å installere Windows-programvaren for de fleste brukere. Bare last ned installasjonsprogrammet og dobbeltklikk. For mange Windows-brukere er installasjonen av Linux-programvaren kanskje ikke like enkel.

Selvfølgelig vil Linux-installasjonen avhenge av distribusjonen din. Men alt du trenger å gjøre er å følge disse trinnene:

  1. Åpne Legg til / fjern programvareverktøyet (for eksempel Synaptic, Ubuntu Software Center, gnome-packagekit, etc).
  2. Søk etter "x11vnc" (ingen anførselstegn).
  3. Velg resultatene for installasjon.
  4. Klikk Bruk for å installere.

Hvis du nå er mer komfortabel med kommandolinjen, kan du installere Linux-programvaren slik:

  1. Åpne et terminalvindu.
  2. Gi en kommando som sudo apt-get install x11vnc (dette vil avhenge av distribusjonen du bruker).

Når all programvaren er installert, er du klar til å gå.

Linux-siden

Dette er egentlig ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å starte x11vnc-serveren. Hvis du ser på den manuelle siden for x11vnc (utsted kommandomannen x11vnc ), vil du se mange tilgjengelige alternativer for serveren. Et av disse alternativene du kanskje vil vurdere er alternativet -forver . Hvis du ikke legger til dette alternativet i kommandoen, dør x11vnc-serveren din så snart klienten avslutter økten.

Så kommandoen du ønsker å kjøre, fra terminalen, er:

x11vnc -forver

Du vil merke at du ikke får meldingen din tilbake. Selv om du legger til & tegnet, vil ikke x11vnc returnere deg til ledeteksten din. På grunn av dette kan det være lurt å vurdere å legge til en linje som x11vnc -forever på slutten av /etc/rc.local-filen . Dette vil sikre at x11vnc-serveren startes ved oppstart.

Windows-siden

Nå er det på tide å koble seg til. Du har allerede installert TightVNC på Windows-maskinen, så gå til Start-menyen og fyr opp TightVNC. Når du åpner verktøyet, vil et lite vindu vises ( figur A ) som lar deg oppgi en adresse for tilkoblingen, samt åpne vinduet Alternativer.

Figur A

Forsikre deg om at du velger den tilkoblingsprofilen som passer best til din tilkoblingstype.
I Alternativer-vinduet ( figur B ) er det et antall elementer som skal konfigureres. Med mindre du trenger en spesifikk konfigurasjon, fungerer standard generelt ganske bra.

Figur B

Du vil merke at du kan stille TightVNC i visningsmodus, som effektivt kobler klienten til en ikke-interaktiv økt. Dette er alltid bra for treningsformål.
Når du har gjort alle konfigurasjonene dine, klikker du på Koble til-knappen, og tilkoblingen blir opprettet ( figur C ). Hastigheten som TightVNC kjører, vil variere avhengig av hastigheten på nettverket. Men du bør finne det å være en veldig gjennomførbar løsning.

Figur C

Velg alternativer og opprett forbindelsen.

Siste tanker

Og der har du det - en enkel måte å opprette forbindelsen mellom Windows og Linux stasjonære. Administrasjonsverdenen din ble bare litt enklere.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com