Hvordan utvikle dine offentlige taleevner og fremme karrieren din

Bilde: iStock / monkeybusinessimages

De fleste av oss har sett statistikken over at manges største frykt er offentlig talende. Å stå foran hundrevis av forventningsfulle øyne kan sikkert være nervepirrende, men det er også en svært effektiv måte å bygge ditt personlige merke på. Når du befaler scenen, har du en mulighet ikke bare til å presentere tankene dine, men også vise din evne til å utøve utøvende tilstedeværelse, et sentralt trekk for dine nåværende eller fremtidige lederroller. Motstridende er offentlig talende det ultimate verktøyet for introverte. En effektiv presentasjon favoriserer godt forberedte motforestillinger fra publikum er vanligvis minimale, og etter en overbevisende samtale vil publikum komme til deg i stedet for å ubehagelig å jobbe i rommet.

Når du snakker, kan du også raskt teste nye ideer eller konsepter du vurderer i et forhold med lav risiko. Selv om det kan være smertefullt i øyeblikket, foretrekker jeg å få en time eller to med negative tilbakemeldinger om en ny tilnærming til arbeidet mitt i stedet for å teste den nye tilnærmingen i feltet og sette selskapet mitt i fare. ( Merk : Denne artikkelen om offentlig tale er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Å finne et sted

Vi lever i en verden der det er enklere enn noen gang å finne muligheter for å finpusse dine kunnskaper i det offentlige. Kanskje er det enkleste stedet å starte i ditt eget selskap. Hvis du ikke allerede gjør det, kan du bruke de innledende øyeblikkene til det neste møtet i rådhusstil og holde et forberedt foredrag om selskapet, din gruppe eller en ny teknologi- eller bransjetrend. Øv på leveringen din, hvordan du beveger deg rundt i rommet, og utnytt kroppsspråk og ansiktsuttrykk i miljøet med lav risiko.

Hvis du allerede utnytter hjemmefordelens fordel fullt ut, har de fleste mellomstore og store storbyer forskjellige IT-relaterte grupper, alt fra grupper som er fokusert på teknologisk ansatte, til foreninger som er rettet mot IT-ledere. Din lokale IT-ansattforening vil sannsynligvis elske å ha en leder som gir perspektiv til medlemmene foran et lite og vennlig publikum, og også gi konferansemuligheter som får deg til en større scene og foran et større publikum.

En annen underutnyttet rute er din nåværende leverandørhær. De fleste konsulent-, programvare- og implementeringsleverandører deltar eller sponser enorme konferanser, i tilfelle større som for eksempel programvareprodusent SAP's SAPPHIRE som er vert for titusenvis av deltagere. Disse selskapene elsker å sette fornøyde kunder foran og sentrum, og vil ikke bare tilby et sted, men vil ofte hjelpe deg med å lage presentasjonsmaterialet og dele scenen med deg, og gi deg et selskap under søkelyset. Selv om du ikke føler deg klar for hovedscenen, har de fleste av disse konferansene muligheter for alt fra paneldiskusjoner til felles presentasjoner under mer intime breakout-økter.

Opprette innholdet

Når du har funnet et sted, er neste utfordring å lage innholdet. Det er her de fleste nye høyttalere gjør en kritisk feil, og hopper umiddelbart i lysbilder som deler informasjon i stedet for å bruke tid på å vurdere hvilket budskap de vil at publikum skal gå av med. Før du lager et enkelt lysbilde, spør deg selv hvilke to eller tre punkter du vil at publikum skal huske etter at du snakket. Tenk på hvilke historier du kan fortelle en venn som vil formidle disse poengene, ved hjelp av en samtale tone og historiefortellingsteknikker. De fleste publikum vil heller høre en god historie som presenterer ett eller to poeng, enn et høyt teknisk foredrag som pakker mengder informasjon til et tørt og glemmelig format. Som en god historie, skal talen din ha en begynnelse, en viss konflikt eller utfordring, en resolusjon og kanskje en diskret oppfordring til handling.

Levere foredraget ditt

Det beste rådet jeg noensinne har fått om offentlige taler, var å alltid huske at publikum ønsker at du skal lykkes. Ingen tar tiden ut av livet for å sitte gjennom en tale med håp om at taleren vil mislykkes elendig, og kaste bort tiden sin. I det øyeblikket du går på scenen har du et rom fullt av forundrende fans, selv om de aldri har sett øynene på deg før.

Det er hundrevis av tips om hvordan du bruker scenen og de forskjellige mekanikkene ved å holde en tale. I stedet for å prøve å huske hver eneste nyanse, finn et par som du føler kan fungere for deg, og bruk dem neste gang du holder en tale. Du kan fokusere på å smile og se ut som du koser deg, eller ta øyekontakt med mengden, eller flytte rundt i stedet for å gjemme deg bak pallen. Målet å lykkes med å bruke et par teknikker i stedet for å øke nervøsiteten din ved å prøve å følge enhver antatt regel i offentlig tale.

Hvis du sliter med inspirasjon, kan du se på en populær TED Talk eller vel ansett foredragsholder på YouTube. Legg merke til hvordan de bruker pauser, bevegelse og endringer i tone for å holde leveransen interessant, og relatere innholdet til publikum på et personlig nivå i stedet for noen cerebral, akademisk stil. Jeg pleier å skyte for kortfattethet i stedet for å prøve å pakke inn hvert eneste punkt jeg noen gang har ønsket å komme med; igjen, vil publikum sannsynligvis gå lykkeligere unna med et kort, godt levert enkeltpunkt enn en ruslende avhandling.

Taler og merkevarebygging

Hvis du kan snakke effektivt, vil du raskt oppdage at du blir bedt om å holde flere foredrag for større målgrupper, og få eksponering for et stadig mer mangfoldig nettverk. Som enhver personlig merkevarebygging, vil dette voksende profesjonelle nettverket gi deg karrieremuligheter som kan variere fra mer talende forespørsler, publiseringsmuligheter, karrieremuligheter. Som med all merkevarebygging, gjort det bra, vil du snart lage en virtuell syklus hvor interessante mennesker og muligheter aktivt oppsøker deg fremfor å jakte på dem.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Brevity: 3 tips for å snakke mindre og si mer (TechRepublic)
  • Hvordan gi en viktig presentasjon med selvtillit (TechRepublic)
  • 11 tips for å levere en problemfri presentasjon (TechRepublic)
  • Hvordan utvikle reell innflytelse som bedriftsleder (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com